به گزارش ایرنا از سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام شوزب شیری اظهار کرد: نقش وقف در دانشبنیانها موضوعی بود که طی چند سال اخیر در سازمان اوقاف و امور خیریه به آن توجه ویژهای شده است؛ اکنون در ابتدای راه هستیم و باید بتوانیم موقوفاتی را بر پایه علم و فناوری ایجاد و به مردم معرفی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید در هر زمانی موقوفات را متناسب با علم و ابزارهای فنی آن زمان به جامعه بشری معرفی کنیم، افزود: باید با ابزارهای جدید در راه توسعه موقوفات قدم برداریم تا باعث شویم که بهرهوری موقوفات افزایش یابد و اجرای نیت واقفین نیز بهتر انجام شود.
مدیرکل بازرسی مدیریت عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه دین اسلام حالتی را در وقف ایجاد کرده که به آسانی از بین نمیرود، تصریح کرد: دین اسلام برای ماندگاری اقتصاد اسلامی یکی از محورهای بزرگ مدیریت اقتصادی را وقف پیشنهاد کرده است.
شیری با بیان اینکه اگر اقتصاد دینی پشتیبان دانشبنیانها باشد، ماندگاری بیشتری خواهند داشت، یادآور شد: حوزه وقف دامنهاش بهاندازه تمام نیازهای بشر است.
وی با تاکید بر لزوم احیای وقف، گفت: نکته مهم این است که احیاء موقوفات یک موضوع بوده و احیا وقف موضوعی دیگر است؛ احیای وقف یعنی اینکه قواعدی را برای موقوفات بیان کنیم که وقف محدود نشود تا بهترین بهرهوری را از آن داشته باشیم.
مدیرکل بازرسی مدیریت عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه وقف یعنی «تحبیسالاصل و تسبیلالمنفعه»، تاکید کرد: تسبیلالمنفعه در وقف یعنی منفعت را آزاد بگذارید و قید و بند قرار داده نشود؛ سازمان اوقاف و امور خیریه باید با ارائه مشاوره صحیح به واقفان، باعث شود تا وقف به بهترین نحو انجام شود.
شیری با بیان اینکه موقوفات گذشته اگر احیاء شوند، آیینهای برای آیندگان خواهند بود، خاطرنشان کرد: قطعا موقوفاتی که روزی کاربری و بهرهوری مناسب داشتهاند و امروز آن کاربری را از دست دادهاند، باید احیاء شوند.
نظر شما