اکبر کرامتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای فصل برداشت چغندرقند در استان بیش از ۴۷۲ هزار تن محصول توسط چغندرکاران به کارخانه های قند استان تحویل داده شده است و این روند همچنان تا اوایل دی ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن چغندر قند از مزارع استان برداشت شود، بیان کرد: سالانه بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی چغندر قند در استان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به وجود پنج کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده گفت: مقام نخست کشوری تولید، سطح زیر کشت و عملکرد چغندر قند متعلق به اذربایجان غربی است.
کرامتی اضافه کرد: امسال میانگین برداشت چغندر قند از مزارع آذربایجانغربی ۵۵ تُن در هکتار با میانگین عیار ۱۶درصد و میزان افت محصول ۲ درصد است که این امر نشاندهنده افزایش تولید و کیفیت این محصول در مزارع است.
وی از کارخانجات قند استان درخواست کرد تا در مورد اُفت زنی و موضوع عدم خروج محصول از استان اهتمام کافی و وحدت رویه را با همدیگر داشته باشند.
وی ادامه داد: با توجه به مشکل بحران کم آبی دریاچه ارومیه در سال زراعی جدید، از هم اکنون برنامه ریزی لازم برای استفاده بهینه از آب در مزارع برای جلوگیری از دسترس خارج شدن محصول و پاک سازی آفت سن از مزارع انجام گیرد.
کرامتی اضافه کرد: با توجه به نقش فعالیت کارخانجات قند در تولید و اشتغالزایی در منطقه، ساماندهی و ایجاد تعادل بین تولید و جذب محصول، از جمله ضروریاتی است که باید به آن توجه اساسی شود.
به گزارش ایرنا آذربایجانغربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و وجود پنج کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده مقام نخست کشوری تولید، سطح زیر کشت و عملکرد چغندر قند را در اختیار دارد.
امسال بر اساس قرارداد های منعقد شده با چغندرکاران، بیش از ۳۴ هزار هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت محصول چغندر قند رفته است.
در سال زراعی جدید نیز، طرح توسعه کشت چغندرقند با رعایت محدودیت توسعه کشت داخل حوضه آبریز دریاچه ارومیه و با اولویت افزایش تولید در شمال استان اجرا میشود.
لازم به ذکر است که سالانه برداشت چغندرقند از ۲۵ شهریور آغاز شده و تا اواخر دی ماه به طول می انجامد.
نظر شما