سیدصادق بنیعقیل روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: میزان اهدای خون مردم گلستان از ابتدای سال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد هفت درصدی به رقم ۳۰ هزار نفر رسید.
به گفته وی از خون های اهدایی اهالی گستان ۵۰ هزار فرآورده خونی نظیر پیکسل، پلاسما، پلاکت، کرایو و خون شسته شده استحصال و به مراکز درمانی ارایه شده است.
وی با یادآوری مصرف دائم و مستمر خون در همه روزهای سال یادآور شد: در زمان حاضر ذخایر خونی استان گلستان به پنج روز رسیده اما در چهار گروه خونی O مثبت، O منفی، A منفی و AB مثبت ذخایر خون کمتر از پنج روز رسیده است.
مدیرکل انتقال خون گلستان ادامه داد: اگر بتوان روند اهدای حداقل یک بار خون در سال را بین مردم نهادینه کرد این نیاز استان گلستان قابل تامین است.
وی تصریح کرد: ترغیب و تشویق زنان به اهدای خون نقش بسزایی در تامین خون سالم و مطمئن دارد و با توجه به پایین بودن احتمال ارتکاب به رفتارهای پرخطر از سوی زنان ، خون های اهدای آنان از میزان سلامت اطمینان بالاتری برخوردار است و گلستان رتبه سوم اهدای خون زنان در کشور را در اختیار دارد.
بنیعقیل اضافه کرد: بیماران خاص نظیر تالاسمی، دیالیز، هموفیلی، نوزادان یرقانی و زنان باردار بخش قابل توجهی از خونهای گلستان را مصرف می کنند و علاوه بر آنان مصدومان سوانح و اورژانس هم نیازمند منابع خونی بیشتری هستند.
وی با اشاره به نیاز گلستان به مراکز ثابت و سیار اهدای خون بیان کرد: گلستان با ۱۴ شهرستان و بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت فقط سه پایگاه ثابت خونگیری در گرگان، گنبد و علیآباد کتول دارد و تنها استان بدون پایگاه سیار کشور است.
وی افزود: دشواری در دسترسی به مراکز اهدای خون در ۱۱ شهرستان، یکی دیگر از دلایل کاهش تمایل مردم استان به اهدای خون است.
۲۴ مرکز درمانی و بیمارستانی گلستان نیازهای خونی خود را از سه مرکز ثابت اهدای خون استان تامین میکنند.
زنان و مردان از ۱۸ سال تا سن ۶۰ سالگی و در صورت اهداکننده مستمر بودن تا سن ۶۵ سالگی میتوانند خون اهدا کنند.
استان ۲ میلیون نفری گلستان ۱۴ شهرستان دارد.
نظر شما