به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ورایتی، شرکت تحلیل داده گاور استریت آنالتیکس (Gower Street Analytics) از تسریع روند احیای گیشه جهانی خبر داد و پیش بینی کرد درآمد این بخش در سال ۲۰۲۱ به ۲۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار برسد. این شرکت چند ماه قبل این درآمد را ۲۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد کرده بود.
گاور استریت در یک گزارش تحقیقاتی نوشت: انتظار رشدی بالقوه مضاعف را داریم که میتواند درآمد گیشه جهانی را تا پایان سال جاری میلادی به حدود ۲۲ میلیارد دلار برساند. اگرچه درآمد ۲۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری پیشبینی شده، گیشه سال ۲۰۲۱ را ۸۰ درصد جلوتر از سال ۲۰۲۰ قرار میدهد همچنان ۴۹ درصد از آمار جهانی سال ۲۰۱۹ عقبتر خواهد بود.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: پیشبینیهای قبلی موسسه ما براساس آمار و ارقام دقیق برای ۸ ماه اول سال و تخمین درآمد چهار ماه آخر سال بود و ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری که حالا به آن اضافه شده حاصل از فیلمهای مهم و بزرگی است که در ماه اکتبر (مهر- آبان) روی پرده سینماها رفتند. در کنار موفقیتهای پیدرپی تعطیلات هفته طلایی چین با پیشتازی فیلم نبرد در دریاچه چانگجین، اکران فیلمهایی چون زمانی برای مردن نیست از مجموعه جیمز باند و ونوم ۲: بگذار کارنیج بیاید آمار بلیتفروشی سینماها را در جهان افزایش داد.
بزرگترین بخش این افزایش درآمد از چین میآید که پیشبینی میشود امسال درآمد گیشه منطقه آسیاپاسیفیک را به ۵۲ درصد درآمد گیشه جهانی برساند، آماری که در سال ۲۰۲۰ تنها ۵۰ درصد بود. همچنین پیش بینی شده است چین به تنهایی ۳۴ درصد از درآمد گیشه جهانی سینما را در سال ۲۰۲۱ به خود اختصاص دهد.
براساس برآوردهای موسسه گاور استریت، گیشه آمریکای شمالی امسال در مقایسه با سال گذشته تغییر چندانی نکرده و ۲۱ و ۶ دهم درصد از سهم بازار سینمایی جهان را به خود اختصاص خواهد داد. بازنده امسال اروپا، خاورمیانه و آفریقاست که پیشبینی میشود سهم بازار در آنها در مقایسه با سال ۲۰۲۰ از ۲۳ و ۱ دهم درصد به ۲۱ و ۶ دهم درصد کاهش یابد.
همزمان با آن که کشورها به قرنطینه و تعطیلیهای سراسری پایان داده و خود را به یک زندگی جدید با رعایت راهبردهای کرونایی وقف میدهند، اکتبر ماه خوبی برای صنعت سینمای جهان بود. گاور استریت درآمد پیشبینی شده خود برای این ماه را با ۳۰ درصد افزایش از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رساند. این میزان درآمد، اکتبر ۲۰۲۱ را تنها ۴ درصد عقبتر از میانگین درآمد همین ماه در سه سال قبل از شیوع کرونا، یعنی سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، قرار میدهد. دیگر ماههای سال ۲۰۲۱ دستکم ۴۰ درصد از میانگین این سه سال عقب بودند. بخش بزرگی از افزایش پیشبینیهای درآمدی ماه اکتبر مربوط به چین است که براساس برآوردها ۴۱ درصد بیش از میانگین سه سال پیش از کرونا درآمد خواهد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همهگیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر بیش از ۲۴۶ میلیون و ۴۳۸ نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان چهار میلیون و ۹۹۹ هزار نفر جان باختهاند.
شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.
نظر شما