به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز دراین باره نوشت: افزایش تقاضا از سوی مشتریان از یک سو و نبود عرضه کالا از سوی دیگر و همچنین افزایش دستمزدها، اقتصاد آمریکا را در فشار قرار داده و موجب تورمی بی سابقه شده است.
نیویورک تایمز در ادامه افزود: تورم سالانه در آمریکا طی سه دهه گذشته به سرعت رو به فزونی نهاده بطوری که خزانه داری آمریکا و کاخ سفید را برای هماهنگ کردن سیاست های اقتصادی برای مقابله با کاهش گسترده کالا، افزایش شدید تقاضا از سوی مشتریان و بالا رفتن سریع دستمزدها تحت فشار قرار داده است.
این نشریه آمریکایی نوشت: بنابر شاخص «هزینه های مصرفی شخصی» که در روز جمعه (روز گذشته) انتشار یافت، قیمت ها منتهی به ماه سپتامبر گذشته ۴.۴ درصد افزایش داشت؛ افزایش قیمت ها طی ماه ها اخیر از سال ۱۹۹۱ رشد فزاینده و سریعی داشته اند، تنها بین ماه اوت تا ماه سپتامبر گذشته قیمت ها ۰.۳ (سه دهم) درصد (در آمریکا) افزایش داشته است.
آمریکا با رشد کند اقتصادی ۲درصد مواجه شد
در حالی نیویورک تایمز از افزایش قیمت ها و تورم در آمریکا خبر می دهد که اقتصاد این کشور در سه ماه سوم ۲۰۲۱ تنها دو درصد رشد داشته است.
شبکه خبری سی ان ان در ۶ آبان در این باره می نویسد، بنابر اعلام «دفتر تحلیل اقتصادی آمریکا» (BEA)، نرخ سالانه رشد اقتصادی آمریکا در سه ماه سوم ۲۰۲۱ به دو درصد رسید.
این رسانه خبری آمریکایی در ادامه گزارش داد: عوامل داخلی همچون ادامه همه گیری و ابتلای بالای افراد به ویروس کرونا بخصوص ویروس «سویه دلتا»، اختلال در تامین کالاهای اساس، کمبود کارگر و رانندگان کامیون، رشد اندک مشغال و بالا رفتن قیمت ها از جمله مواردی هستند که بر فعالیت و رشد اقتصادی آمریکا اثر گذاشته اند.
معضل اختلال در تامین کالا در آمریکا همچنان باقی است
این رسانه آمریکایی افزود: هرچند اقتصاد دانان وضعیت رشد اقتصادی آمریکا را در سه ماه آخر سال ۲۰۲۱ را خوشبینانه پیش بینی می کنند اما اختلال در تامین کالاها در تابستان همچنان غیر قابل حل مانده و با وجودی که ماه اکتبر در حال اتمام است، میلیاردها دلار کالا در بنادر غربی از جمله بنادر ایالت کالیفرنیا همچنان سرگردان باقی مانده اند.
خالی ماندن قفسه فروشگاه ها در آمریکا
درحالی سی ان ان به رشد کند اقتصاد آمریکا در سه ماه سوم سال جاری میلادی اشاره کرد که پیشتر نشریه آمریکایی «یو. اس. ای تودی» (USA Today) در ۲۶ مهر گزارش داد که تاثیرات ناشی از همه گیری ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی ازجمله آمریکا خود را نشان داد به نحوی که اکنون این کشور با کمبود یا نبود کالاهای اساسی مواجه شده و قفسه های فروشگاه ها دربرخی از ایالات آمریکا خالی مانده است.
**۱۳۰۲**
نظر شما