خراسان رضوی درصدد توسعه همکاری اقتصادی با قرقیزستان است

مشهد- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: این استان در برنامه‌ریزی منسجمی درصدد توسعه همکاری‌های خود با کشور قرقیزستان است و به‌زودی روابط دوسویه این استان با کشور مزبور در حوزه اقتصادی رونق می‌گیرد.

مرتضی اشرفی عصر شنبه در نشست اعضای کمیته روابط خارجی خراسان رضوی در محل استانداری افزود: سهم خراسان رضوی از مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران با کشور قرقیزستان بیش از ۷۰ درصد است اما ارزش مبادلات سطح پایینی دارد که باید با برنامه ریزی دقیق و رفع موانع و مشکلات موجود، به سطح قابل قبولی برسد.

وی بیان کرد: برای توسعه همکاریها و افزایش ارزش تبادلات تجاری با کشور قرقیزستان، خراسان رضوی تقویت روابط در حوزه توریسم درمانی، توسعه پروازهای مستقیم به بیشکک (پایتخت قرقیزستان)، مبادله هیاتهای تجاری بین دو کشور، فعال شدن مرکز تجاری ایرانیان در بیشکک و برگزاری همایش های مستمر فرصت های سرمایه‌گذاری را در دستور کار قرار داده است.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: در این راستا به زودی نمایشگاه اختصاصی کالا و محصولات تولیدی جمهوری اسلامی ایران با محوریت استان خراسان رضوی در بیشکک برپا خواهد شد.

اشرفی خاطرنشان کرد: کشور قرقیزستان ششمین مقصد کالاهای صادراتی خراسان رضوی است و ارزش صادرات استان به این کشور در نیمه نخست امسال بیش از ۲۲ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش ایرنا، قرقیزستان کشوری محصور در خشکی در آسیای مرکزی است، این کشور از شمال با قزاقستان از شرق با چین، از جنوب با تاجیکستان و از غرب با ازبکستان همسایه است. 

جمعیت این کشور در سرشماری سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۶ میلیون نفر برآورد شده‌ است. پایتخت و بزرگ‌ترین شهر آن بیشکک ۸۷۰ هزار نفر جمعیت دارد.

یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری قرقیزستان، کشور روسیه است. این شراکت تجاری ریشه در روابط تاریخی و سیاسی دو کشور طی سالیان متمادی دارد. قرقیزستان علاوه بر کشورهای همسایه تلاش کرده کالاهای خود را که اغلب محصولات معدنی و کشاورزی است، به دیگر کشورهای جهان نیز صادر کند.

ایران در سالیان اخیر تلاش کرده با کشورهای مختلف آسیای میانه روابط سیاسی و اقتصادی مستحکمی برقرار کند. وجود اشتراکات دینی، فرهنگی و تاریخی فراوان در کنار نزدیکی جغرافیایی باعث شده تجار ایرانی نیز به فکر تجارت و ایجاد ارتباطات اقتصادی با این کشورها باشند.

یکی دیگر از دلایل بسیار مهم برای رونق گرفتن تجارت با قرقیزستان در آینده، عضویت در اتحادیه اوراسیا بوده که قرقیزستان یکی از اعضای آن است. کشورهای عضو این اتحادیه در تجارت با یکدیگر از برخی امتیازات برخوردار هستند که ایران نیز می‌تواند از آن استفاده کند.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا کار خود را به طور رسمی از اول ژانویه ۲۰۱۵ آغاز کرد و کشورهای بلاروس، روسیه، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، ارمنستان و قرقیزستان عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستند که ایران نیز به تازگی به عضویت این اتحادیه درآمده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha