به گزارش شنبه شب مرکز خبر حوزه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، در این آیین اظهار داشت: یکی از مسائل مهمی که دست اندرکاران و برنامهریزان کنگره امناء الرسل باید توجه ویژهای داشته باشند، این است که غیر از چاپ آثار این شخصیت، روش، سیره و منش آن را نیز به شکل تابلو درآورند و در اختیار طلبهها و فضلا قرار دهند.
عضو خبرگان رهبری افزود: با گزارشی که ارائه شد در خصوص آثار و تالیفهای ایشان بهویژه اثر ۲۱ جلدی پیرامون عبدالله بن عباس و ۱۴ جلدی ابن ادریس که آثار بسیار ارزشمند و پرمغز است، بهجاست که یک اثری پرمایه به این عالم گرانقدر اختصاص پیدا کند.
وی بیان داشت: این شخصیت باید برای آینده حوزه کهن نجف و همچنین حوزه قم الگو و سرمشق باشد و برای انجام این مهم، سرمایهگذاری و برنامهریزی لازم است.
دبیر شورای عالی حوزهها در ادامه افزود: آیت الله خرسان یک گوهر گرانبها و چهرههای تابناک عصر ما است و متاسفانه آن گونه که بایسته است از داشتههایمان استفاده لازم و بایسته را نمیکنیم.
رئیس جامعه مدرسین یادآور شد: تلاش دست اندرکاران، چه مسئولان شورای علمی، چه مسئولان اجرایی و چه نهادهایی که در قم و نجف برای برپایی این سلسله نشستها تا فرا رسیدن زمان کنگره تاثیرگذار بودند، جای قدردانی و سپاس دارد، چراکه در این گونه نشستها ارزش علم، عالم، فقیه، محقق، مولف و مصحح برای همه بینندگان و شنوندگان تبیین میشود.
حسینی بوشهری ادامه داد: برپایی این سلسله نشستها تا رسیدن زمان کنگره در حقیقت در راستای تجلیل و تکریم از یک عالم در تراز مکتب تشیع و اهلبیت است.
وی اضافه کرد: میشود این شخصیت را جز کسانی دانست که در عصر امامان معصوم از محضر آنها بهره بردند، همین شخصیتهای ارزشمند، شاگردان امام صادق (ع) عصر ما هستند که مانند آفتاب میدرخشند و مردم نیز از نور آنها بهره میگیرند.
دبیر شورای عالی حوزهها خاطرنشان کرد: کلام نورانی پیامبر اسلام شامل حال برگزار کنندگان میشود که فرمود اگر کسی عالمی را اکرام کند، من را اکرام کرده و اگر کسی من را اکرام کرده باشد خدای بزرگ را اکرام کرده، از این رو این جلسه و امثال این جلسه مصداق بارز اکرام خداوند است.
وی ادامه داد: در روایتی دیگر آمده است که فردای قیامت عالمان بارز شیعه از پروردگار، هدایا و جوایز و خلعتهایی دریافت میکنند و از آنها پذیرایی و تجلیل می شود،،تجلیل و احترام عالمان بر اساس مقدار علوم و ارشاد انسان های دیگر است، یعنی هر چه قدر فهم و درک و تسلط او بر مبانی فقه شیعه و روایتها بیشتر باشد، بیشتر تکریم خواهد شد.
عضو هیات رئیسه خبرگان رهبری در بیان ویژگی های آیت الله الخرسان تصریح کرد: بنا بر نقل خاطرههای حجت الاسلام حسون، انسان زمانی که در کنار آیت الله الخرسان مینشیند، احساس میکند که در کنار کتابخانه سیار قرار گرفته است، ایشان بر کتابهای شیعه تسلط بسیاری دارد، امکانپذیر نیست نام کتابی برده شود و ایشان از ویژگیهای کتاب و شرح حال نویسنده با خبر نباشد.
امام جمعه قم همچنین گفت: این چنین شخصیتهایی در عصر ما کیمیا هستند.
استاد سطوح عالی حوزهها افزود: آیت الله خرسان زندگی زاهدانه ای دارد، انسانی متواضع و فروتن است و غرور علمی به سراغ او نیامده، گویا کاری نکرده و ادعایی ندارد، علاوه بر جهاد نفس در عرصه جهاد علمی و فرهنگی بسیار فعال است.
وی با بیان اینکه خاندان آل الخرسان در عراق و نجف از شخصیتهای مورد احترام هستند گفت: آیت الله الخرسان به دلیل احاطه و تسلط بر علوم اهل بیت، مورد احترام استادان خود بوده است.
آیت الله حسینی بوشهری درباره آثار علمی آیت الله الخرسان نیز گفت: ایشان ۲۹ اثر تصحیح شده، ۲۳ اثر تالیفی و ۱۳ رساله منتشر نشده دارد، همچنین برخی از آثار علمی آیت الله خرسان به دلیل حوادث مختلف در عراق از بین رفته است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان بیان کرد: آیت الله الخرسان در سن ۹۳ سالگی همچنان مشغول نوشتن و تحقیق است و این برای ما حوزویان هزاران درس است./
نظر شما