خالص فروشی نیازمند کسر وزن جعبه از اصل کالا در ابتدای زنجیره عرضه است

مشهد- ایرنا- عضو هیات رییسه اتاق اصناف ایران گفت: اجرای "طرح خالص‌فروشی" یا حساب نشدن قیمت وزن بسته و جعبه در اقلامی مانند شیرینی و میوه که با بسته‌بندی عرضه می‌شوند نیازمند تعریف استاندارد در بسته‌بندیها و کسر وزن بسته یا جعبه از اصل کالا در همان ابتدای زنجیره عرضه یعنی بخش تولید است.

محمود بنانژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود چهار سال است که طرح خالص‌فروشی وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شده اما اجرای آن با موانعی رو به‌ رو است.

وی بر لزوم کسر وزن و قیمت بسته یا جعبه از ارزش اصل کالای درون آن در چارچوب اجرای طرح خالص‌فروشی تاکید و بیان کرد: زمانی نرخ محصولات پلاستیکی، کاغذ و مقوا پایین بود لذا قیمت آن در مجموع بهای تمام شده کالا چندان تاثیری نداشت. 

عضو هیات رییسه اتاق اصناف ایران گفت: هم‌اینک به خاطر افزایش نرخ محصولات پتروشیمی و کاغذی گاه، قیمت بسته‌بندی کالا از خود کالا بیشتر می‌شود لذا هنگام فروش چنین اجناسی در حق مشتری اجحاف صورت می‌گیرد در حالی که فروشندگان، هنگام عرضه کالا به مشتری باید نرخ و وزن خالص آن را بفروشند تا هزینه‌ای بابت بسته‌بندی یا جعبه کالا به خریدار تحمیل نشود. 

بنا نژاد افزود: مشخص نبودن وزن و قیمت ثابت بسته‌بندی اجناس و فقدان استاندارد مشخص در این زمینه نقصی برای اجرای طرح خالص‌فروشی است زیرا سبدها، جعبه‌ها و نایلونهای حاوی کالا با وزنهای متفاوت عرضه می‌شوند.

وی ادامه داد: هم‌اینک هزینه بسته و یا جعبه در کالاهای نیازمند بسته‌بندی، از همان حلقه نخست زنجیره تولید تا عرضه همراه با اصل کالا محاسبه می‌شود لذا در آخر امر این مصرف‌کننده نهایی است که هزینه آن را پرداخت می‌کند.

عضو هیات رییسه اتاق اصناف ایران گفت: اگر در همان بخش تولید، به عنوان مثال باغدار، قیمت سبد یا جعبه را از خالص وزن میوه کسر کند و هزینه سبد یا جعبه از همان حلقه نخست زنجیره تولید تا عرضه محاسبه نشود فروشنده نهایی نیز می‌تواند کالا را بر اساس وزن خالص کالا و قیمت اصلی آن به مشتری بفروشد. 

بنا نژاد افزود: با توجه به جمیع جهات ملاحظات صنفی، بازاری و بازرگانی، تصویب و ارائه استاندارد مشخص وزن و نرخ برای بسته‌بندی کالاها امری ضروری و مورد تاکید است.

وی اضافه کرد: هم‌اینک در اقلام وارداتی همچون میوه از همان ابتدای عملیات خرید کالا از خارج، هزینه بسته یا جعبه از وزن و ارزش اصل کالا کسر می‌شود و بر این اساس "خالص‌فروشی" در چارچوب واردات اجناس، از همان ابتدای حلقه زنجیره تا انتهای آن صورت گرفته و هم‌اینک وزن و ارزش میوه‌های وارداتی در بازار کشورمان به صورت خالص به مشتری عرضه می‌شود،

عضو هیات رییسه اتاق اصناف ایران تاکید کرد: این روش و استاندارد خالص‌فروشی در خصوص میوه‌های وارداتی باید در همه انواع کالاها و اجناس داخلی نیز اعمال شود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha