پتانسیل‌ دانشگاه رازی کرمانشاه در توسعه اورامانات به کار گرفته شود

کرمانشاه- ایرنا- رییس دانشگاه رازی کرمانشاه، پُررنگ شدن نقش دانشگاه در اجرای برنامه‌های مرتبط با اورامانات و آینده این منطقه را مورد تأکید قرار داد و گفت: با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، پتانسیل‌های دانشگاه در توسعه این منطقه به کار گرفته شود.

به گزارش ایرنا؛ «محمدابراهیم اعلمی آل آقا» عصر یکشنبه در مراسم رونمایی از کتاب «درآمدی بر معماری بومی هورامان» افزود: دانشگاه رازی برای منطقه اورامانات اهمیت ویژه‌ای قائل است و امیدواریم با همه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های خود در بخش های مختلف توسعه اورامانات ورود کنیم.

وی اضافه کرد: دانشگاه راغب است با ایجاد پژوهشکده باستان‌شناسی، رویکرد تعاملی را در زمینه‌های تاریخی منطقه با کشورهای همسایه از جمله کشور عراق داشته باشد.

رییس دانشگاه رازی کمانشاه گفت: راه‌اندازی دانشکده نفت و پتروشیمی، رشته‌های مهندسی پلیمر و تجارت الکترونیک بیانگر رویکرد دانشگاه در ایجاد رشته‌های جدید متناسب با نیاز روز جامعه است، تلاش ما هم براین است تا در منطقه اورامانات موضوع توسعه استان را با راه‌اندازی رشته‌های مرتبط دانشگاهی دنبال کنیم.

وی، همگرایی حول محوریت علمی را مورد تأکید قرار داد و افزود: مشتاق هستیم تا در دانشکده مدیریت و حسابداری شهرستان جوانرود و با توجه به شرایط منطقه، موضوعات مرتبط با تجارت الکترونیک را تعقیب کنیم، ساختمان آموزشی و خوابگاهی این مجموعه نیز پیش‌بینی شده و امیدواریم به تأمین منابع آن کمک شود. 

اعلمی آل آقا، در ادامه به فعالیت مرکز اسناد توسعه استان و کرمانشاه‌شناسی دانشگاه اشاره کرد و گفت: در این مرکز منابع و اسناد مرتبط با توسعه تاریخی استان جمع آوری و نگهداری شده است، در جریان اجرای طرح مطالعات آمایش استانی نیز بیش از ۲۰۰ لایه اطلاعاتی استان در این مرکز تجمیع و در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

وی تعاملات دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی را منجر به شناخت بیشتر ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها دانشگاه به ویژه اساتید دانست و گفت: این رفت و آمدها در استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه برای تصمیم‌سازی‌، اجرای پروژه‌ها و توفیقات در این مسیر، اثرگذاری محسوس‌تری خواهد داشت و مسیر دانش‌بنیانی با تعاملات دوجانبه هموار می‌شود.

پتانسیل‌ دانشگاه رازی کرمانشاه در توسعه اورامانات به کار گرفته شود

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه هم در این نشست با استقبال از رویکرد دانشگاه در توجه به راه‌اندازی رشته‌های منطبق با نیازهای روز جامعه اظهار داشت: در سه بخش «میراث فرهنگی»، «صنایع دستی» و «گردشگری» نیازمند به دانش علمی به ویژه تجارت الکترونیک هستیم و تمایل داریم در زمینه‌های مختلف با دانشگاه تفاهم‌نامه‌ای مشترک منعقد نماییم؛ چرا که معتقدیم هیچ مسیری بدون پشتوانه علمی به نتیجه نمی‌رسد و در تمام حوزه‌ها یاری دانشگاه را می‌طلبیم.

«جبار گوهری» از اعلام آمادگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برای همکاری با دانشگاه در زمینه اعطای تسهیلات از محل بند الف تبصره ۱۸ برای انجام طرح‌های اشتغال‌زایی با کمک دانش‌آموختگان و اساتید خبر داد و گفت: طرح جامع گردشگری استان نیز در دستور کار قرار دارد و برای این پروژه نیز حاضر به انعقاد قرارداد همکاری با دانشگاه هستیم.

وی افزود: تحول‌گرایی مردم منطقه اورامانات بسیار مشهود است، تعداد سازمان‌های مردم نهاد در این منطقه نیز بیشتر از سایر نقاط استان است. در بحث ثبت جهانی اورامانات مطالبه‌گری و پای کار بودن مردم، روند ثبت را تسریع بخشید و امیدواریم روحیه مطالبه‌گری به تمام استان تسری یابد.

گوهری با بیان اینکه دانشگاه باید پرچمدار توسعه در استان باشد، تأکید کرد: در زمینه ثبت جهانی اورامانات و برنامه‌های آینده این منطقه به کمک دانشگاه رازی در حوزه‌های مختلف از جمله مشاوران باتجربه نیاز داریم، چرا که برای جلوگیری از هدررفت منابع و تصمیمات خلق‌الساعه؛ فعالیت‌ها باید بر مدار علم انجام شود تا در قالب توسعه گردشگری، بنیان‌های فرهنگی و تاریخی دچار آسیب نشویم.

وی تأکید کرد: در استان توجه زیادی به اسناد بالادستی صورت نمی‌گیرد، مسیر توسعه به تحول نیاز دارد و با انجام سیستم‌های سنتی به جایی نمی‌رسیم و این تحول تنها با محوریت علم اتفاق می‌افتد؛ انتظار می‌رود که دانشگاه حلقه واسطه دستگاه‌های اجرایی با بدنه علمی در حوزه‌های مختلف باشد.

پتانسیل‌ دانشگاه رازی کرمانشاه در توسعه اورامانات به کار گرفته شود

کتاب «درآمدی بر معماری بومی هورامان» توسط دکتر «هادی عبادی» عضو هیات علمی گروه معماری دانشگاه رازی، «عزیز مصطفایی» و «پوریا خالدی» تألیف شده است.

عبادی در خصوص این کتاب گفت: کتاب درآمدی بر معماری بومی هورامان مبانی نظری مرتبط با معماری بوم‌آورد، اصول ساخت بنا، الگوواره‌های معماری و نقش معماری در معیشت مردمان منطقه را مورد بحث و بررسی می‌دهد.

وی افزود: این کتاب جزو اولین منابع معماری منطقه اورامانات می‌باشد که با مستندسازی آن سعی در حفظ میراث ناملموس منطقه دارد و مطابق با سرفصل‌های معماری بومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تألیف شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هورامان یا اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستان‌های پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود در استان کرمانشاه را شامل می‌شود.

واژه هورامان یا اورامان از ۲ بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.

اورامانات در استان کرمانشاه به منطقه ای در شمال غربی این استان شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

به گفته مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، ۲۹۵ اثر ثبت شده ملی در این منطقه و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با ۲۰۰ اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.

وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است. 

بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است. 

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۵ شهر دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha