فاروق سخنور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کارشناسان این اداره در پایش های خود از تالاب کانی برازان این تعداد غاز خاکستری مهاجر و دیگر پرندگان آبزی و کنار آبزی را مشاهده و شمارش کردند.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود با آبیگری این تالاب در روزهای آینده نیز به تدریج بر تعداد این غازها افزوده شود، ادامه داد: این پرندگان مهاجر مدتی در این تالاب و دیگر تالاب های سواحل جنوبی دریاچه ارومیه به منظور استراحت و تغذیه توقف می کنند و سپس کوچ خود را به مناطق جنوبی ادامه می دهند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد بیان کرد: تالاب بینالمللی "کانی برازان" مهاباد طی ماه های گذشته به دلیل کاهش نزولات آسمانی ۷۰ درصد از آن خشک شده بود ولی با تدبیر به موقع مسوولان و انتقال ۲.۵ میلیون متر مکعب آب به پیکره آن، جان دوباره گرفته و زندگی در آن جریان یافت.
وی افزود: با انتقال این حجم از آب به این تالاب و بارندگی پاییزه اخیر در این شهرستان این تالاب دوباره به مرحله شادابی و سرزندگی خود رسیده و شرایط مناسبی را برای مهاجرت انواع پرندگان مهاجر و بومی به این تالاب بوجود آورده است.
سخنور اضافه کرد: علاوه بر این، تعداد غاز خاکستری بیش از سه هزار بال انواع پرندگان مهاجر دیگر شامل چنگر، اردک نوک پهن، اردک سرسبز، گیلار، فلامینگو، تنجه و هشت قطعه قوی فریادکش نیز وارد تالاب کانی برازان شده اند.
وی از اهالی روستاهای همجوار این تالاب کانی بین المللی خواست در صورت مشاهده افراد سودجو و فرصت طلب برای شکار این گونه های با ارزش به اداره محیط زیست و محیط بانان این اداره اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا، غاز خاکستری پرنده ای است با ۸۳ سانتی متر طول که بزرگترین نوع پرنده در منطقه بوده و منقارش ضخیم و به رنگ صورتی و سر و گردنش خاکستری و پاهایش صورتی رنگ است.
بدن زیرتنه این پرنده، خاکستری با رگه های کوچک سیاه است و به صورت دسته جمعی از منطقه ای به منطقه دیگر کوچ می کند، این پرنده، در مناطق تالابی، باتلاق ها، دشت های سیلابی، ساحل دریاچه ها و رودخانه ها به سر برده و در کنار اراضی باتلاقی و روی زمین آشیانه می سازد.
تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد با بیش از هزار هکتار مساحت، یکی از مهمترین تالاب های اقماری جنوب دریاچه ارومیه و از با ارزش ترین زیستگاه های انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار می رود.
این تالاب در ۳۰ کیلومتری شمال مهاباد و در نزدیکی روستای "قره داغ" واقع شده که به دلیل گوناگونی و فراوانی گونه های زیستی از سوی کمیته ملی طبیعت گردی کشور به عنوان نخستین سایت پرنده نگری در ایران معرفی شده است.
نظر شما