سردار جلالی: تدوین پلتفرم‌های بومی سایبری شهری ضروری است

تهران- ایرنا- رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور، قرن بیست و یکم را قرن دفاع سایبری شهری و در اختیار داشتن پلتفرم‌های بومی سایبری شهری را یک ضرورت عنوان کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از از پایداری ملی، سردار غلامرضا جلالی روز دوشنبه در چهاردهمین همایش ملی پدافند شهری در وزارت راه و شهرسازی، گفت: سازمان پدافند غیرعامل کشور آمادگی دارد با همکاری وزارت راه و شهرسازی و سازمان شهرداری و دهیاری‌های وزارت کشور، آموزش‌های لازم در مورد الزامات و ضوابط پدافند غیرعامل را برای شهرداران و شوراهای شهر و روستایی که به تازگی تصدی امور مدیریت شهری را به دست گرفته‌اند، ارائه کند.

وی با بیان اینکه تهدیدات یک عنصر زنده و جدی است که همواره و در همه فعالیت‌ها و زیرساخت‌های ساخته دست بشر وجود داشته و دارد؛ شهرها را محل تقاطع زیرساخت‌ها، کارکردها، مدیریت شهری و شهروندان دانست که مدیریت آن پیچیده شده است.

سردار جلالی یادآور شد: هرچقدر شهرها به سمت شبکه‌ای شدن و سیستمی شدن حرکت می‌کنند و رویکرد سیستم در سیستم در شهرها متجلی می‌شود، مدیریت تعارض زیرساخت‌ها با یکدیگر و هماهنگ کردن و هم افزا کردن آنها پیچیده می‌شود که رویکرد مدرن مدیریت شهری و شهرسازی باید به این موضوع بپردازد.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: با افزایش رویکرد هوشمندسازی در زیرساخت‌ها، مانند خانه هوشمند، کنترل هوشمند ترافیک، خودرو هوشمند و شهر هوشمند، ما به سمت افزایش بهره‌برداری‌ها در حوزه هوشمندی می‌رویم ولی در کنار استفاده از مزایا و قابلیت هوشمندی، آسیب‌پذیری‌ها و مخاطرات ناشی از هوشمندی شهرها نیز افزایش می‌یابد. می‌توان گفت که در آینده یکی از تهدیدات عمده ما تهدیدات سایبری شهری است که باید به آن بپردازیم چرا که می‌خواهیم زیرساخت‌های شهری را روی پلتفرم‌های شهر هوشمند استفاده کنیم.

سردار جلالی از قرن بیست و یک به عنوان قرن دفاع سایبری شهری یاد کرد و افزود: در اختیار داشتن پلتفرم‌های بومی سایبری شهری یک ضرورت دانست که در این زمینه تلاش‌های خوبی در کشور انجام شده و امیدواریم این تلاشها به زودی به نتیجه برسد.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور توضیح داد: برنامه آینده توسعه شهرها و برنامه توسعه کشور در حوزه زیرساخت‌ها، باید از یک مدل نهادینه شده مهندسی پدافند غیرعامل در ذات طرح برخوردار باشد.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از موضوع پدافند غیرعامل به عنوان پیوستی برای توسعه شهرها یاد می‌کنند ولی امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و پیچیده شدن زیرساخت‌ها، انتخاب مدل پدافندی باید منطبق با انتخاب مدل تکنولوژی باشد. یعنی توجه به طراحی منطبق بر اصول پدافند غیرعامل جزء ذات طراحی تلقی شود.

سردار جلالی تصریح کرد: ما موضوع ایمنی، امنیت و پایداری را در شهرها هدف گذاری کردیم بنابراین بسیارمهم است که طراحی مبتنی بر پدافند غیرعامل در ذات شهر باید مورد توجه قرار گیرد.

وی هدف‌گذاری سازمان پدافند غیرعامل کشور در طرح پدافند شهری را ایجاد شهری سبز، امن، مدرن و منطبق بر ارزش‌ها و معماری ایرانی اسلامی و پایدار عنوان کرد و گفت: چنین شهری از نظر پدافند غیرعامل یک شهر پایدار محسوب می‌شود.

رییس سازمان پدافند غیرعامل اظهار کرد: سازمان پدافند غیرعامل کشور با استفاده از ظرفیت نخبگان دانشگاهی، موفق به تدوین یک الگو با سند راهبردی پدافند شهری شده است که به توسعه شهرها با توجه به معیارها و ضوابط پدافند غیرعامل توجه دارد و در این زمینه ۱۰ عنوان برنامه مشترک پدافند شهری تدوین شده است.

سردار جلالی ادامه داد: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به طرح نظام‌های عملیات پدافند غیرعامل شهرک‌های صنعتی، تدوین سند راهبردی پدافند شهری با محوریت طرح‌های واکنش اضطراری، تخلیه جمعیت، چندمنظوره‌سازی فضاهای شهری، فرماندهی واحد مدیریت بحران، تجهیز نیروهای عملیات شهر و... و. تقویت الزامات و ملاحظات پدافند غیر عامل در مکان یابی و طراحی شهرک های مسکونی جدید اشاره کرد.

وی اضافه کرد: بسته دوم تجهیز نیروهای عملیات شهر برای شهرهای بالا ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، انجام مطالعات پدافند شهری در ۵۲ شهر بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت کشور، ساماندهی مراکز پرخطر به بیرون شهر و امن سازی واحدهای باقی مانده داخل شهر، ساماندهی تاسیسات زیر سطحی شهری در قالب تونل های امن انرژی و تاسیسات در شهرهای تهران، اصفهان و مشهد، ساخت بوستان فرهنگی-آموزشی فرهنگی دوستدار پدافند غیرعامل، ایجاد سامانه فرماندهی و کنترل واحد شهری برای مقابله با تهدیدات و شرایط بحران و سازماندهی و تقویت پدافند نوین شهری به منظور مقابله حوادث CBRNE از دیگر مواردی است که در سند راهبردی پدافند شهری مورد توجه قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha