مصطفی باقرنژاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برخی معضلات پیش روی رفاه و آسایش مردم بخش مرکزی و پیگیریها برای برطرف کردن آنها اظهار داشت: یکی از این معضلها مساله آب آشامیدنی است که در این زمینه اجرای طرح "محرم" با هدف آبرسانی به ۷۶ روستای این بخش در دستور کار قرار دارد ولی در گذشته اقدام آنچنانی صورت نگرفته بود که امسال برای ازسرگیری اجرای آن، در هماهنگی با نماینده مردم در شهرستان پیگیریهایی انجام گرفت.
وی اضافه کرد: در این زمینه ۳۰۰ میلیارد ریال به منظور آبرسانی به این تعداد روستا جذب شده تا برای همیشه این مشکل حل شود.
بخشدار مرکزی میاندوآب با اشاره به اینکه برخی روستاهای نزدیک به میاندوآب از جمله "نوروزلو"، "قاریاغدی"، "نصیرکندی"، "قشلاق نوروزلو"، "حیدرآباد" و "علیارکندی" از نعمت آب آشامیدنی به حدکافی برخوردار نبودند، افزود: امسال نیز برای رفع مشکل آب شرب این روستاها با پیگیری های انجام گرفته پروژه آبرسانی از محل تصفیه خانه آب میاندوآب در حال اجراست.
باقرنژاد ادامه داد: همچنین هفت روستای دیگر میاندوآب در مسیر "ابراهیم آباد" با مشکل آب مواجه هستند که برای حل این معضل نیز به زودی پروژه آبرسانی به این روستاها به پیمان واگذار میشود.
وی مشکل دیگر در روستاهای این بخش را وضعیت راههای ارتباطی عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به کم عرضی محورهای روستایی بخش مرکزی به ویژه مسیر گوگتپه، همیشه ضمن اینکه حوادث رانندگی زیادی رخ میدهد، خانوادههای بیشتری هم داغدار میشوند که امسال با پیگیریهای نماینده شهرستان در سطح وزارتخانه برای تعریض محور روستایی گوگ تپه تا چلیک به طول ۲۰ کیلومتر اعتبار اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه به منظور جلوگیری از وقوع حوادث گوناگون در پی اجرای عملیات عمرانی، این محور به چهار قطعه پنج کیلومتری تقسیمبندی شده است، گفت: قطعه اول این محور از "گوگ تپه" تا "حاصل قوبی" با برآورد ۱۷۰ میلیارد ریال پیمان سپاری شده و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
وی افزود: برای تعریض و آسفالت محور روستایی "قزقلعه" به "رسول آباد" به طول ۲ کیلومتر که یکی از مطالبات چندین ساله اهالی است، ۲۵ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته و بزودی عملیات اجرایی آن نیز آغاز میشود.
بخشدار مرکزی میاندوآب با بیان اینکه برای تعریض راه روستایی "زنجیرآباد" به "ویسآقا" که گرد و خاک حاصل از تردد ماشینآلات کشاورزی، روستاییان را اذیت میکرد ۲۵ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است، اظهار داشت: همچنین برای مسیر "مرجانآباد" به "تلخاب" که راه دسترسی ۲۳ روستا به قبرستان مشترک است، امسال ۲۵ میلیارد ریال هم برای آن اعتبار در نظر گرفته شده است.
باقرنژاد اظهار داشت: برای آسفالت و تعریض راه روستایی "گردهرش" به "قلعه" به عنوان آخرین روستای بخش مرکزی که تاکنون توجهی به آن نشده بود ۳۵ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.
وی با اشاره به لزوم بازنگری طرح هادی روستایی در بخش مرکزی میاندوآب گفت: از ۱۵ سال پیش اقدامی در رابطه با بازنگری طرح هادی در روستاهای این بخش انجام نگرفته به طوری که این مساله روستاها را از نظر توسعه و ساخت و ساز با مشکل مواجه کرده است.
وی بیان کرد: با پیگیری های انجام گرفته توسط نماینده شهرستان در مجلس ۸۰ میلیارد ریال از محل منابع بنیاد مسکن اختصاص یافته تا از مشکل بازنگری طرح هادی در روستاهای بخش کاسته شود و جوانان بدون محدودیت در روستا مسکن احداث کنند.
بخشدار مرکزی میاندوآب با بیان اینکه امسال طرح هادی هشت روستای بخش مرکزی در حال بازنگری است، گفت: این روستاها شامل "داشتپه"، "ارمناک"، "زینال کندی"، "گردهگل"، "گردهرش"، "ملکآباد" و "للکلو" است که بدون دریافت ریالی از اهالی این روستاها (خودیاری) بازنگری طرح هادی در آنها اجرا میشود و ۱۰ روستا هم به این تعداد اضافه خواهد شد.
باقرنژاد در رابطه با ساماندهی برخی نانوایی ها در روستاهای بخش مرکزی این شهرستان نیز گفت: در این راستا برخی روستاییان از نظر تهیه نان با مشکل مواجه بودند به طوری که روستای "تپهرش" با اینکه میتواند به چند روستای اطراف خود خدمات ارایه دهد ولی نانوایی آن تعطیل شده بود که در هماهنگی با مالک نانوایی، بازسازی آن انجام گرفت و اکنون با فعالیت این نانوایی علاوه بر تپهرش، نان روستاهای حیران، قلعه نیز تامین میشود در حالی که پیش از این باید برای تامین نان مورد نیاز خود با تقبل هزینه و وقت زیادی به شهر مراجعه میکردند.
وی با بیان اینکه همچنین نان روستاهای "ارمناک سفلی و علیا"، "گردهگل"، "اسماعیلکندی" و "قشلاق زینالکندی" توسط یک نانوایی روستای "فیروزآباد" در چهاربرج تامین میشد، گفت: اکنون با هماهنگیهای صورت گرفته یک باب نانوایی با صرف سه میلیارد ریال در روستای گرده گل احداث شده که نان مورد نیاز این روستاها را تامین میکند.
وی با بیان اینکه همچنین مردم روستاهای "شیرینآب"، "دلیکداش" و "قشلاق تلخاب" نان خود را از شهر تهیه میکردند، اظهار داشت: هماکنون در روستای شیرینآب هم یک باب نانوایی دایر شده که این روستاها را تامین میکند.
بخش مرکزی میاندوآب دارای ۸۴ روستا با جمعیتی بالغ بر ۶۸ هزار نفر است و یک بخش وسیعی است که یک چهارم جمعیت شهرستان در این بخش ساکن هستند.
پیشتر این بخش ۱۰۹ روستا بود که با ارتقای "بکتاش" به بخش، ۲۵ روستای بخش مرکزی به این بخش ملحق شد.
نظر شما