به گزارش ایرنا، این دوره از نمایشگاه با مشارکت ۲۱۵ شرکت داخلی و ۳۵ شرکت خارجی از ۲۲ کشور از جمله ایتالیا، ژاپن، آلمان، هلند، چین، روسیه و ترکیه از ۱۱ تا ۱۳ آبانماه در محل مصلای امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.
این نمایشگاه فرصتی برای گردهمایی متخصصان و سرمایهگذاران است تا ضمن معرفی پتانسیلها و توانمندیهای خود، زمینه سرمایهگذاری لازم را در این حوزهها فراهم کنند.
«علیرضا شهیدی» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین آغاز بهکار این نمایشگاه به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: مشکل خاصی در زمینه سرمایهگذاری حتی در بخش اکتشافات معدنی وجود ندارد و اکنون بخش خصوصی به موازات بخش حاکمیتی در حال انجام فعالیتهای اکتشافی است.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی بیانداشت: از آنجایی که مقوله اکتشافات در کشور با ریسک بالایی همراه است، عمده آن توسط بخش حاکمیتی انجام میشود و بخش خصوصی تمایل چندانی به ورود به مقوله اکتشافات بهویژه مباحث پیجویی و شناسایی ندارد.
وی خاطرنشانکرد: امروز سعی ما در سازمان زمینشناسی این است که با توجه به اطلاعات بسیار متنوع موجود در این سازمان طی سالیان متمادی، محدودههایی که ریسک کمتری دارد در اختیار بخش خصوصی قرار داده شود تا پس از سرمایهگذاری بتواند به منافع خود نیز برسد.
شهیدی اظهار داشت: سازمان زمینشناسی از حدود ۲۰ سال پیش تاکنون از لایه اطلاعاتی ژئوفیزیک هوایی برای اکتشاف ذخایر پنهان استفاده میکند و نزدیک به ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی برداشت ژئوفیزیک هوایی داشته است.
وی ادامهداد: برای دستیابی به اهداف، نیاز است تا حدود ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتر خطی برداشت نیز انجام شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توقف ژئوفیزیک هوایی در حدود ۲ سال اخیر، خاطرنشانکرد: از اواخر آبان یا اوایل آذرماه یکی از جدیدترین کارهای این سازمان در موضوع ژئوفیزیک هوایی در منطقه «دیواندره» استان کردستان مجدد آغاز خواهد شد و امید میرود به اکتشاف مناسبی در ذخایر پنهان برسیم.
ساخت ۴ میلیون دستگاه واحد مسکونی در ۴ سال امکانپذیر است
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان نیز در حاشیه این نمایشگاه در جمع خبرنگاران درخصوص طرح دولت برای ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، گفت: اگر احداث سالیانه یک میلیون واحد مسکونی با اسکلت فلزی انجام شود، نیازمند بیش از چهار میلیون تن فولاد خواهد بود.
«منصور یزدیزاده» افزود: با توجه به پتانسیل بسیار خوب کشور در تولید فولاد و اینکه ظرفیت تولید آن به ۴۰ میلیون تن رسیده است، مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی تاکید کرد: وابستگیها به خارج در حوزه مسکن به حداقل رسیده و امروز در تولید سایر انواع مصالح ساختمانی از جمله سیمان، کاشی، سرامیک و غیره مشکلی وجود ندارد.
یزدیزاده تاکید کرد: با توجه به امکانات موجود در کشورف امروز نیازمند تشکیل اتاق فکری برای شناسایی و رفع مشکلات موجود بر سر این ابرپروژه هستیم.
وی تصریحکرد: شاید در سال نخست اجرای این طرح به عدد احداث یک میلیون واحد مسکونی نرسیم، اما در ادامه و با رفع مشکلات میتوان چهار میلیون واحد مسکونی در مدت چهار سال را محقق کرد.
صادرات به ۱۷ کشور
مدیرعامل ذوبآهن در ادامه خاطرنشانکرد: سال گذشته این شرکت به ۱۷ کشور جهان صادرات داشته و شمش و سایر محصولات به چین و کشورهای آسیای شرق دور، شمال آفریقا، بخشهایی از اروپا و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال کرده است که در مورد چین، بهازای صادرات شمش به واردات کک و زغالسنگ میپردازیم.
وی بیانداشت: ذوب آهن در نیمه نخست امسال ۶۰۶ هزار تن انواع محصولات به ارزش ۳۴۳ میلیون دلار صادر کرده است.
به گزارش ایرنا، ایران دارای ۸۱ نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگآهن ایران به مقدار ۲.۷ میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار ۲.۶ میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همچنین دارای ۱۱ میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.
کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گسترهای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع، انتظار میرود به بیش از ۱۰۰ میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزههای مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار میآید.
نظر شما