مجتبی باقرزاده روز سهشنبه در سفر به شهرکرد در حاشیه برگزاری جلسه ثبتی چهارمحال و بختیاری در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: برای اجرای طرح کاداستر و صدور سند برای املاک وقفی کارگروهی با حضور مسوولان اوقاف و امور خیریه، ثبت اسناد و املاک، بنیاد مسکن در سطح استانها تشکیل شده است.
مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه بر اجرای هر چه سریعتر و پوشش ۱۰۰ درصدی طرح کاداستر در موقافات کشور تاکید کرد و گفت: حفظ و حراست از اصل موقوفات و تثبیت مالکیت و اخد سند تک برگی از مهمترین ماموریتهای سازمان اوقاف و امور خیریه است و هماکنون ۳۵ درصد املاک وقفی کشور فاقد سند است.
وی با اشاره به اینکه قانون جامع حدنگاری مصوب سال ۹۳ است، گفت: براساس این قانون، با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک، دستگاههای متولی از جمله اوقاف و امور خیریه، سازمان جنگلها و مراتع، امور اراضی و زمین، مسکن و شهرسازی، وزارت راه و شهرسازی، سایر دستگاههای دولتی و عمومی، اشخاص حقیقی باید تمام اطلاعات املاک خود را به واحدهای ثبتی ارائه دهند و نسبت به تثبیت مالکیت و کاداستر املاک اقدام کنند.
باقرزاده افزود: در این طرح، تثبیت مالکیت و جانمای املاک و اراضی وقفی در دستور کار اوقاف و امور خیریه قرار دارد که این قانون موجب افزایش بهرهوری موقوفات و کاهش آمار دعاوی حقوقی میشود.
وی مهمترین مانع و مشکل برای اجرایی نشدن ۱۰۰ درصدی این طرح در حوزه موقوفات و اماکن مذهبی را نبود تعریف در پلاکها و نقشهبرداری املاک و تامین منابع مالی برای این طرح برشمرد و گفت: اراضی زراعی و اماکن مذهبی که اختیار هیات امنا مساجد و حسینهها هستند، بیشترین املاک و موقوفاتی را تشکیل میدهند که تثبیت مالکیت نشدهاند و باید با همکاری هیات امناء مساجد و اماکن مذهبی نسبت به اجرای طرح کاداستر برای این اراضی اقدام شود.
به گفته وی، در چهارمحال و بختیاری بیش از ۷۰ درصد املاک و اراضی موقوفات تثبیت مالکیت شده است که با اجرای کامل این طرح، از موقوفهخواری و تعرض به موقوفات جلوگیری خواهد شد.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر ۱۹۷ هزار وقف با بیش از سه میلیون رقبه در کشور وجود دارد.
نظر شما