اقبال عباسی شامگاه چهارشنبه در نشست اعضای کمیسیون کشاورزی و تعدادی از معاونان و مدیران وزارت جهاد کشاورزی که در محل دفتر امام جمعه شهرکرد برگزار شد، افزود: از بودجه سالانه کشور تنها ۳۰ درصد در اختیار استانها قرار میگیرد و ۷۰ درصد آن هزینه طرحهای ملی و در اختیار وزارتخانههاست که بیشتر در کلانشهرها هزینه میشود.
وی ادامه داد: این رویه سهم استانهای کمتر برخورداری که از نفوذ و تعداد نمایندگان کمتری برخوردارند را نادیده گرفته است و در نهایت منجر به عقبماندگی این استانها میشود از این رو باید نمایندگان مجلس به این رویه خاتمه دهند و نظارت بیشتری بر هزینهکرد بودجه در کشور داشته باشند تا حقوق استانهای کوچکتر هم لحاظ شود.
عباسی تصریح کرد: شعارهایی نظیر عدالت، رفع محرومیت و تمرکززدایی در استانهای محروم کشور به خوبی اجرا نشده که مصداق آن را در تخصیص منابع آبی در این استان شاهد هستیم، به طوری که کشاورز و دامدار استان در سرچشمه نمیتواند آب برداشت کند اما این منابع آب با هزینه بالایی به استان دیگری انتقال داده میشود.
استاندار چهارمحال و بختیاری در ادامه مهمترین مشکل این استان را نرخ بالای بیکاری عنوان کرد و گفت: این چالش ناشی از ۲ عامل است که یکی نرخ بالای مشارکت و دیگری بیآبی است.
عباسی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری با ۴۳ درصد نرخ مشارکت جوانترین استان کشور به شمار میرود، اظهار داشت: نیمی از جمعیت این استان آماده کار و فعالیت هستند.
وی خاطر نشان کرد: عامل دیگری که به بیکاری این استان منجر شده است، بیآبی است، ۱۲ درصد آب شیرین کشور از این استان استحصال میشود اما از ظرفیت رودخانههای موجود در راستای اشتغالزایی بهرهگیری نشده است.
عباسی، وجود رودخانه زایندهرود در استان را فرصت مناسبی برای رونق گردشگری و اشتغالزایی دانست و گفت: باغات شهرستان سامان در حاشیه زایندهرود بهترین فرصت برای تحقق این مهم است اما تاکنون طرح مهمی در این رابطه اجرا نشده است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری از چهارشنبه شب ۱۲ آبانماه میزبان اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس است.
اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به همراه تعدادی از معاونان وزرا در حوزه جهادکشاورزی، نیرو، حفاظت محیطزیست به مدت ۲ روز به بررسی مسایل حوزه آب، کشاورزی و دامپروری استان خواهند پرداخت.
در این سفر ۲ روزه تمام اعضای کمیسیون به حوزههای انتخابی استان سفر خواهند کرد و از نزدیک از ظرفیتها و پتانسیلهای این حوزهها آشنا و تنشهای آبی در استان و همچنین با تنشهای حوزه محیط زیست، جنگل و مرتع، حوزه سدها و تالابهای استان و طرحهای حوزه کشاورزی و دامپروری و محیط زیست آشنا خواهند شد.
اعضای این کمیسیون با بازید از این طرحها با چالشها و فرصتهای استان آشنا در پایان سند سفر نیز در استان تدوین و تنظیم خواهد شد.
چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.
نظر شما