رژیم صهیونیستی و سردمدارانش با مظلوم نمایی و تصویرسازی خود بهعنوان یک موجودیت بیگناه در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر سیاستهای توسعهطلبانه، پنهان کردن اقدامات تنش آفرین در منطقه و انحراف اذهان عمومی و توجه کشورها از سبعیت خود نسبت به مردم فلسطین است.
مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد می گوید رژیم اسرائیل باید به خاطر نقض حقوق بشر و حقوق بشردوستانه در سرزمین اشغالی فلسطین پاسخگو باشد و چنین جنایاتی نباید بدون مجازات بماند.
به گزارش ایرنا، کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل برای غرب آسیا «اسکوا» به تازگی گزارش سال ۲۰۲۱ خود را ذیل بند ۶۴ کمیته دوم مجمع عمومی درخصوص حاکمیت دائمی مردم فلسطین و سوریه بر منابع طبیعی خود در سرزمین های تحت اشغال رژیم صهیونیستی، در نشست عمومی کمیته دوم مجمع عمومی ارائه کرد.
این گزارش، اقدامات و سیاست های رژیم صهیونیستی به ویژه در نقض حقوق بین المللی بشردوستانه و حقوق بشر را که بر شرایط اقتصادی و اجتماعی مردم سرزمین های اشغالی تاثیر منفی داشته، پوشش داده است.
تمرکز این گزارش، اقدامات و سیاست های رژیم اشغالگر قدس در بازه زمانی اول آوریل ۲۰۲۰ تا ۳۱ مارس ۲۰۲۱ است.
برپایه این گزارش، مهمترین اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در این بازه زمانی، عبارتند از: گسترش فعالیت های غیرقانونی شهرک سازی، کاربرد خشونت توسط شهرک نشینان، تخریب و مصادره دارایی ها و منازل فلسطینیان، اعمال محدودیت های رفت و آمد، جابجایی های اجباری، تبعیض و نقض اصول برابری، کاربرد وسیع خشونت و استفاده از زور، بازداشت خودسرانه و سوء رفتار و محرومیت فلسطینیان و اعراب ساکن جولان اشغالی از دسترسی به منابع طبیعی سرزمین های خود است.
این گزارش تصریح کرده است تنها در بازه زمانی مذکور، مقامات رژیم صهیونیستی، ۱۰۱۵ منزل و ساختمان متعلق به فلسطینیان را ویران کرده اند و اقدامات نیروهای نظامی اسرائیلی در داخل یا نزدیک مدارس کودکان فلسطینی موجب نگرانی عمیق شده است.
براساس این گزارش، تنها در طول بازه کوتاه زمانی یاد شده، نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی، ۲۱ فلسطینی شامل ۶ پسربچه را شهید و ۱۶۶۲ فلسطینی دیگر شامل ۱۸۵ کودک و ۲۱ زن را زخمی کرده اند.
طبق این گزارش، تا ۳۱ مارس ۲۰۲۱، تعداد ۴۴۵۰ فلسطینی به عنوان زندانی امنیتی در زندانهای رژیم صهیونیستی بسر می برند که از این میان ۱۴۰ نفر، کودک و ۳۷ نفر زن هستند.
گزارش همچنین به کتک زدن و شکنجه کودکان، عدم اجازه ملاقات با خانواده و نیز حبس آنان در سلول های انفرادی اشاره می کند.
در این گزارش، وضعیت اسفناک اقتصادی و اجتماعی در سرزمین های تحت اشغال، شامل فقدان دسترسی لازم به بهداشت، سلامت، آب آشامیدنی و کشاورزی، آموزش و نیز مسائل مربوط به زنان، کودکان و سالمندان، به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.
در این بخش از گزارش تاکید شده که رژیم صهیونیستی با اعمال محدودیت های غیرقانونی علیه ساکنان مناطق اشغالی نه تنها موجب شده مردم این مناطق از توسعه محروم شوند، بلکه دسترسی آنها را به منابع طبیعی خودشان نیز محدود کرده که مجموع این اقدامات بحرانی انسانی در سرزمین های اشغالی به وجود آورده است.
این رژیم همچنین، مانع ورود کمک های بین المللی برای کمک به مردم این منطقه به منظور مقابله با کرونا شده است. این درحالی است که اثرات اقتصادی ناشی از بحران کرونا، وضعیت زندگی مردم فلسطین را با مشکل مواجه کرده و تداوم این سیاست ها از سوی رژیم صهیونیستی باعث شده است سیستم بهداشتی در غزه پیش از کرونا از بین برود.
وضعیت غزه و شرایط آن از یک سو و از سوی دیگر، محدودیت های اعمال شده از سوی رژیم اشغالگر قدس باعث شده است شرایط غزه بحرانی شود که این موضوع نیازمند اقدام سریع و به موقع از سوی جامعه بین المللی است.
آینده اقتصاد فلسطین در وضعیت نامطلوبی قرار داشته و به نظر می رسد این وضعیت همچنان ادامه داشته باشد. بحران مالی پیش روی آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (UNRWA) و کاهش اعطای کمک های مالی بین المللی از دیگر عواملی است که شرایط اکثریت مردم فلسطین را تحت تاثیر قرار داده است.
براساس گزارش مزبور، این اقدام رژیم صهیونیستی بر خلاف قطعنامه های مرتبط شورای امنیت، قوانین بین المللی بشر دوستانه و قوانین بین المللی حقوق بشر است. برخی از این اقدامات تبعیض آمیز و مابقی آنها بر اساس جابجایی اجباری یا تنبیه دسته جمعی بدون طی شدن پروسه قانونی بوده که همه این اقدامات ناقض کنوانسیون چهارم ژنو است.
در نتیجه گیری این گزارش آمده است: اشغال طولانی سرزمین های فسطینی و نیز جولان توسط رژیم صهیونیستی، تاثیرات بسیار مخربی بر شرایط زندگی جمعیت فلسطینیان و سوری های تحت اشغال دارد و در عین حال، توسعه اقتصادی و اجتماعی در سرزمین های اشغالی را با مشکلات لاینحل مواجه کرده است.
تاثیرات منفی اقدامات و سیاست های رژیم صهیونیستی، چندوجهی و چندلایه بوده و درصورت عدم اقدام، دستیابی به اهداف توسعه پایدار برای مردمان تحت اشغال، امری غیرممکن خواهد بود.
محدودیت های تحمیلی توسط رژیم صهیونیستی و نیز ادامه سیاست غیرقانونی شهرک سازی و سایر اقدامات غیرقانونی این رژیم، نه تنها جلوی دستیابی به توسعه را سد کرده است بلکه تلاش های مربوط به مقابله با بیماری کووید- ۱۹ در سرزمین های اشغالی را بی نتیجه کرده و درصورت تداوم، به یک فاجعه و بحران انسانی منجر خواهد شد.
نظر شما