حمیدرضا شیخالاسلام روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: در روز شنبه ۱۵ آبان ماه جاری به استقبال دانشآموزان در دوره متوسطه دوم خواهیم رفت و منتظر حضور دانشآموزان بعد از ۱۹ ماه در فضای آموزشی هستیم.
وی اضافه کرد: دانشآموزان دوره متوسطه اول و دوره ابتدایی نیز از اول آذرماه در مدارس حاضر خواهند شد و آموزشوپرورش نیز برنامهریزی لازم را برای حضور دانشآموزان انجام داده است.
وی ادامه داد: اطلاعرسانی لازم به کادر اجرایی و معلمان صورت گرفته و نظافت مدارس و تمهیدات لازم برای رعایت پروتکلها انجام شده است.
شیخالاسلام بیان کرد: جلسهای نیز با حضور مدیران مدارس دخترانه و پسرانه در خانه معلم برگزار و جمعبندیها انجام شد و نکاتی که باید رعایت شود نیز یادآوری شد؛ این آمادگی در استان هست که میزبان دانشآموزان باشد.
وی افزود: همه کلاسهای درس به ۲ گروه تقسیمبندی شده تا تراکم دانشآموزان در سطح مدارس مدیریت شود و فاصلهگذاری طبق پروتکلهای بهداشتی باشد.
وی خاطرنشان کرد: مساحت کلاسهای درس مدارس استان بهطور میانگین بیش از ۳۵ مترمربع است که ۱۵ تا ۱۸ دانشآموز در هر کلاس با رعایت فاصلهگذاری میتوانند حضور داشته باشند.
به گفته مدیرکل آموزشوپرورش قم، فضای باز مدارس نیز میتواند حدود نیمی از دانشآموزان را با رعایت فاصلهگذاری در خود جای دهد.
وی از اولیا دانش آموزان خواست: مانند سالهای گذشته همکاری لازم را با مجموعه آموزش و پروش داشته باشند و انجمن اولیا و مربیان نیز به کمک بیایند تا آموزش و پرورش بتواند روحیه نشاط بین دانشآموزان و خانوادههایشان برقرار کند.
وی با اشاره به استقبال شهروندان از بازگشایی مدارس، گفت: تاکنون بیش از ۶۱ هزار دانشآموز در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال و بیش از ۹۰ درصد همکاران فرهنگی در استان قم واکسن تزریق کردهاند.
شیخالاسلام تاکید کرد: اجباری برای حضور دانشآموزان در مدارس وجود ندارد، ولی با توجه به آسیبهای جسمی و روحی که خانوادهها بهواسطه شیوع کرونا متحمل شدهاند، اولیا از حضوری شدن مدارس استقبال خواهند کرد.
وی اضافه کرد: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته بیش از ۸۰ درصد شهروندان نسبت به حضور فرزندانشان در مدارس استقبال میکنند و برای ۲۰ درصد دانشآموزان تدابیر دیگری خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه ساعات آموزش حضوری روزانه یک ساعت خواهد بود، ادامه داد: برنامه شاد همچنان فعال خواهد بود و فعالیتهای آموزشی در فضای مجازی ادامه خواهد داشت.
شیخالاسلام با بیان اینکه آموزشوپرورش تکبعدی نیست، افزود: با هم زندگی کردن، نحوه تعاملات و روابط اجتماعی در مدارس به دانشآموزان آموزش داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر مدارس واقع در مناطق و روستاهای استان قم به دلیل جمعیت کم دانشآموزی از اول مهرماه بهصورت حضوری در حال فعالیت هستند.
وی گفت: در استان قم برغم کمبود حدود سه هزار معلم، با تلاش همکاران در آموزش و پرورش، از اول مهرماه تاکنون یک کلاس بدون معلم نداشتیم.
در سال تحصیلی جاری تعداد دانشآموزان در استان قم با افزایش حدود ۱۰ هزار نفری به بیش از ۲۷۵ هزار دانشآموز افزایش یافته است.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شد و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
نظر شما