۱۳ آبان ۱۴۰۰، ۱۵:۴۴
کد خبرنگار: 915
کد خبر: 84529619
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شورای سیاستگذاری میراث فرهنگی در گنبدکاووس تشکیل می‌شود

گنبدکاووس- ایرنا - فرماندار ویژه گنبدکاووس از تشکیل شورای سیاستگذاری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با هدف برنامه‌ریزی و استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و رفع موانع و مشکلات پیش‌روی این بخش ها با محوریت بنای تاریخی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالقدیر کریمی روز پنجشنبه در نشست هماهنگی تشکیل شورای سیاستگذاری میراث فرهنگی گنبدکاووس اظهار داشت: اعضای اصلی این شورا که از مسوولان میراث فرهنگی، شورای اسلامی شهر و شهرداری و دیگر ادارات و نهادهای مرتبط هستند باید با تمرکز روی ظرفیت‌های تاریخی، گردشگری، اقوام و صنایع دستی شهرستان، از آنها برای معرفی بهتر و بیشتر گنبدکاووس به مسافران و گردشگران داخلی و خارجی استفاده نمایند.

وی گفت: دستگاه‌های اجرایی گنبدکاووس بالاخص شهرداری و شورای شهر ظرفیت بسیار خوبی برای کمک به معرفی ظرفیت‌های گردشگری این شهرستان و رفع موانع و مشکلات پیش‌روی آن با همکاری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستند. 

کریمی، نصب یادمان (المان) فرش ترکمن، پیش بینی مکانی برای احداث بازارچه دائمی صنایع دستی، تلاش برای آزادسازی و بهسازی حریم گنبدقابوس و نصب تابلوهای معرفی جاذبه‌های گردشگری و تاریخی گنبدکاووس در جاده‌های شهری و برون شهری را از دیگر نیازهای حوزه گردشگری این شهرستان و مصوبات نشست امروز اعلام کرد و افزود: شورای سیاستگذاری میراث فرهنگی باید این مصوبات و دیگر مسائل و نیازها را اجرایی کند.

شهردار گنبدکاووس در این نشست گفت که این شهرداری آمادگی کامل برای اجرای مصوبات شورای سیاستگذاری میراث فرهنگی شهرستان و طرح گردشگری "مرقد تا حرم" یعنی از بنای گنبدقابوس تا شهر باستانی جرجان در جوار امامزاده یحیی بن زید (ع) را دارد.

سیدعلی اصغر موسوی افزود: گنبدکاووس با همه ظرفیت‌هایی که در حوزه تاریخی، گردشگری و صنایع دستی دارد اما عقب ماندگی‌های زیادی در این حوزه‌ها دارد که باید با یک برنامه ریزی و کار گروهی منسجم آنها را در مدت کوتاه رفع کرد.

پرویز ناصری رییس شورای شهر گنبدکاووس گفت که اعضای این شورا و شهرداری همواره پای کار و همراهی با دیگر ادارات و نهادها برای پیشبرد توسعه شهر هستند ضمن اینکه انتظار شهروندان این شهر تسریع در تکمیل موزه مردم شناسی شهرستان از سوی اداره کل میراث فرهنگی گلستان هستند.

عبدالمجید نورتقانی مدیر پایگاه جهانی گنبدقابوس در این نشست گفت که با تشکیل شورای سیاستگذاری میراث فرهنگی شهرستان با محوریت بنای گنبدقابوس، می‌توان از ظرفیت و هویت این بنای تاریخی و دیگر آثار تاریخی و تمدنی موجود در گنبدکاووس برای معرفی هرچه بیشتر این شهرستان استفاده کرد.

وی افزود: از زمان ثبت جهانی گنبدقابوس درسال ۹۱ تا کنون ۴۵ میلیارد ریال صرف محوطه سازی حریم گنبدقابوس شده است و برای تسریع در روند محوطه سازی و آزادسازی بناهای باقی مانده چهار هکتار حریم این بنای تاریخی نیاز به همکاری و هم افزایی دیگر نهادها و دستگاه‌هاست.

همچنین مریم آق آتابای مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گنبدکاووس توجه بیشتر مدیران برای معرفی ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری با نصب تابلوهایی در مسیر جاده‌های برون شهری، ایجاد مکان دائمی برای بازارچه صنایع دستی، نصب یادمان (المان) فرش ترکمن و کمک به بخش خصوصی برای احداث اماکن اقامتی در این شهرستان را خواستار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان در این نشست گفت که برای جهت دهی به توسعه گردشگری شهری این اداره کل آماده همکاری (تعریف پروژه‌های مشترک این حوزه و اجرای آن) با دیگر ادارات و نهادها بویژه با شهرداری‌ها و شوراهای اسلامی شهرها را دارد.

احمد تجری افزود: شهر گنبدکاووس دارای ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری زیادی از جمله بلندترین گنبد آجری جهان یعنی گنبدقابوس دارد که ثبت جهانی نیز شده است و می‌توان از این ظرفیت‌ها برای توسعه گردشگری این شهر استفاده کرد.

شهرستان گنبدکاووس با ۳۷۵ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha