رحمت الله سمیعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: صاحبان پنج درصد دام باقی مانده گلستان که هنوز اقدام به پلاک کوبی و هویت گذاری دام خود نکردند باید هرچه سریعتر نسبت به انجام این مهم اقدام کنند.
وی با اشاره به اهداف طرح ملی هویتگذاری دامها یادآور شد: اجرای این طرح که مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قانون نظام دامپروری کشور است به منظور ردیابی، مالکیت و جلوگیری از قاچاق دام، بهبود گله و کنترل سلامت دام و غذای انسان، اصلاح نژاد، امنیت سرمایهگذاری و توزیع عادلانه نهادههای دامی اجرا میشود.
سمیعی اضافه کرد: از این پس توزیع هرگونه نهاده دامی یارانهای صرفا براساس تعداد دام (گاو، گوسفند، بز، گاومیش، اسب و شتر) پلاک کوبی و هویت گذاری شده در گلستان انجام خواهد شد ضمن اینکه جابجایی و خرید و فروش دام فاقد پلاک قاچاق محسوب میشود.
گلستان با این تعداد دام از استانهای برتر در تولیدات دامی کشور به شمار میرود.
در گلستان بهجز ۷۶۰ هزار دام سبک جامعه عشایری اعم از اکراد خراسان و ترکمن بومی، یک میلیون و ۸۵۰ راس دام سبک و ۳۴۶ هزار راس دام سنگین دیگر وجود دارد.
طبق گزارش مسوولان سازمان جهادکشاورزی گلستان، دامداران استان سالانه ۳۶۸ هزار تن شیر خام و ۲۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز تولید و روانه بازار مصرف میکنند که از حیث تولید شیر، گلستان رتبه نهم و از نظر تولید گوشت قرمز در رتبه یازدهم کشور قرار دارد.
اکنون استان گلستان با داشتن ۶۲۰ هزار هکتار کشتزارهای متنوع، ۳۴ هزار هکتار باغ مثمر و ۸۶۳ هزار هکتار مراتع از جمله استانهای مستعد ایران در ایجاد و توسعه دامپروی محسوب میشود.
نظر شما