مصطفی خاکپور عصر شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات آزادسازی، خلع ید و رفع تصرف در محدودهای از ارتفاعات بینالود صورت گرفت که پیشتر توسط سودجویان تخریب و تصرف شده بود.
وی ادامه داد: بر این اساس اقدام مشترک نهادهای مسوول با دستور قضایی در زمینهای ملی واقع در "روستای مایان" انجام شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بینالود گفت: دیوارکشی، فنسکشی، ویلاسازی، تغییر و تبدیل کاربری این منطقه که در قالب هشت قطعه صورت گرفته بود با حکم مرجع قضایی بطور قانونی مورد قلع و قمع قرار گرفت.
وی تمام موارد غیرقانونی ساخت ویلا، استخر و راهبندان را از ساخت و سازهایی برشمرد که مشمول این حکم قضایی برای قلع و قمع و رفع تشرف شدند.
خاکپور افزود: زمینهای ملی در شهرستان طرقبه شاندیز به دلیل شرایط خاص گردشگری و ارزش اقتصادی زمین همواره مورد طمع سودجویان قرار میگیرد.
وی در گفتگو با خبرنگار ایرنا ادامه داد: با هوشیاری و همکاری ساکنان محلی، اطلاعرسانی از سوی همیاران طبیعت، شوراهای اسلامی و دهیاران هرگونه دخل و تصرف در زمینهای ملی در کوتاهترین زمان ممکن با اقدام یگان حفاظت اراضی ملی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری مورد پیشگیری و برخورد لازم قانونی قرار میگیرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بینالود همچینن از همکاریهای دوستداران طبیعت در این زمینه تقدیر و بیان کرد: از آحاد مردم تقاضا داریم برای حفاظت و صیانت زمینهای ملی در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تصرف مراتب را با شماره تلفن ۱۵۰۴ به اطلاع فرماندهی یگان حفاظت اراضی ملی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در خراسان رضوی برسانند.
شهرستان بینالود یا طرقبهشاندیز واقع در غرب و شمال غرب مشهد با مساحت هزار ۱۰۰ کیلومترمربع، ۵۸ هزار و ۴۸۳ نفر جمعیت دارد که ۳۱ هزار نفر آن ساکن بخشهای شاندیز و طرقبه و دهستانهایی همچون ابرده، جاغرق، زشک و کنگ هستند. طرقبه و شاندیز تا تابستان ۱۳۸۷ از بخشهای تابعه شهرستان مشهد بودند.
این شهرستان شامل دو بخش طرقبه و شاندیز و ۵۳ روستا، بعد از مشهد مهمترین شهرستان گردشگری استان خراسان رضوی محسوب میشود. شهر شاندیز به عنوان نخستین منطقه بینالمللی نمونه گردشگری ایران سال ۱۳۸۴ توسط دولت برگزیده شد.
طرقبه و شاندیز نزدیکترین قطب گردشگری به مشهد و منطقه تفرجگاهی برخوردار از جاذبههای طبیعی کوهستانی، چشماندازهای سرسبز، رودخانه و هوای مطبوع است لذا تنها تنفسگاه کلانشهر بزرگ مشهد نیز محسوب میشود. ارتفاعات مهم بینالود در جنوب شهرستان طرقبه شاندیز قرار دارد.
طرقبه و شاندیز دارای مراکز متعدد تفریحی پذیرایی، اقامتی، رفاهی است. بر اساس برخی آمارها تنها "شاندیز" سالیانه پذیرای حدود پنج میلیون گردشگر است که حدود ۳۰ درصد آنها از خارج استان خراسان رضوی به این منطقه سفر میکنند.
نگاه حمایتی دولت به روستا و اجرای برخی طرحهای هدفمند برای جلوگیری از کوچ روستاییان به شهرها و حتی معکوس کردن روند مهاجرتی آنان، برخی سودجویان را به صرافت انداخته که با سوءاستفاده از این تسهیلات و طرحها، به جای هزینهکرد آن در مسیر توسعه و آبادانی روستا، به ویلاسازی روی بیاورند.
این افراد جدای از اینکه با منحرف کردن مسیر مصرف درست تسهیلات حمایتی، روستاییان واقعی را از دسترسی به این اعتبارات محروم می سازند، مانند موریانه به جان زمین و باغ های روستا افتاده و با تخریب و تغییر کاربری آن، زمینه مرگ تدریجی تولید روستا را فراهم کرده و به انگیزه ایجاد ارزش افزوده برای سرمایه خود، کالبد روستا را از روح حقیقی آن خالی میکنند.
در این چالش روستاهای حاشیه شهرها، نخستین گزینه این تغییر بافت و کاربری هستند که خیل مشتاقان ویلاسازی در اولین گام با هجوم خود، آنها را از ماهیت روستایی دور می سازند و در این مسیر هرچه این روستاها باصفا و خوش آب و هواتر باشند، اقبال به آنها بیشتر است و رشته حیات طبیعی شان زودتر از هم گسیخته می شود.
نظر شما