مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان در تشریح مطالبات استان زنجان در آستانه سفر رئیس جمهوری گفت: در شهر زنجان مهمترین موضوعی که از آیت الله رئیسی و وزرا باید پیگیری کنیم درخواست صدور مجوزهای قانونی است نه اعتبار.
مسعود بیات منش افزود: منابع مورد نیاز برای احداث کمربندی شمالی شهر زنجان از منابع داخلی وزارت راه و شهرسازی تامین شده است.
وی با بیان اینکه کمربندی شمالی استان زنجان پروژه ۳۰ هزار میلیارد ریالی است، خاطرنشان کرد: همزمان با سفر رئیس جمهوری و هیات دولت به استان از این پروژه رونمایی خواهیم کرد و مراحل انتخاب پیمانکار را بعد از اخذ مجوزهای قانونی آغاز خواهیم کرد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: این پروژه از سه کیلومتر مانده به عوارضی زنجان – قزوین از اتوبان خارج، از بالای نیروگاه پست برق شهید غایتی رد شده از منتهی الیه شمالی شهر زنجان(گلشهر، بسیجیان، اندیشه، امیرکبیر و شهرک نگین) از بخش پایین دانشگاه سایت امام و دانشگاه علوم پزشکی و بخش شمالی شهرک کارمندان عبور می کند.
به گفته بیات منش، این پروزه در ادامه از جنوب دانشگاه علوم پایه و داخل پادگان ادامه مسیر داده و در شهرک غرب، الهیه و از بالای کوی زیتون و مماس با بهشت زهرا به صورت ۹ تقاطع غیرهمسطح قابل دسترسی از جاده های تهم، جاده ترانزیت، جاده فرودگاه و آمادگاه خواهد بود.
وی یادآوری کرد: عبور این پروژه عظیم از جاده پایین کوه، دو اسب و بلوار شهریاری نیز به صورت تقاطع طراحی شده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: با احداث این کمربندی که تاکنون مشابه آن در استان نبوده و پروژه عظیم کنار گذر شهری برای ارائه خدمات به شهر تعریف شده است.
بیات منش اظهارداشت: احداث این پروژه موجب می شود تا ترافیک عبوری که از اتوبان زنجان – تبریز به داخل شهر جذب می شد ترافیک به کمربندی شمالی انتقال یابد و از طرفی نیز موجب جذب گردشگر، رونق و توسعه آن در مناطق گردشگری شمالی بویژه گاوازنگ خواهد شد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: به حتم با احداث این کمربندی در آینده فضاهای شهری مناسبی اعم از تفرجگاه، هتل ها و گردشگری و سایر فضاهای مورد نیاز در شهر احداث خواهد شد.
بیات منش با بیان اینکه مزیت های مناسب دیگری در کنار این پروژه وجود دارد، افزود: کمربندی شمالی زنجان باید ظرف چهار سال آینده به بهره برداری برسد و به توسعه شهر کمک کند.
تمرکز زدایی مطالبه مهم ما از دولت جدید است
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: نخستین مطالبه از دولت جدید اصلاح فرایند اداری طرح ها و تمرکز زدایی است چرا که یکی از آفت هایی که در هشت سال گذشته در بودجه نویسی دولت تمرکز گرایی شدید بود.
به گفته بیات منش، پنج تا ۱۰ درصد بودجه های عمرانی کشور را در اختیار سازمان برنامه و بودجه استان قرار می دهند، ۹۰ درصد در اختیار وزارتخانه هاست و نگاه این وزارتخانه نیز ملی است، استان هایی که نزدیک تر هستند و لابیگری های زیادی در مرکز دارند، موفق می شوند از این بودجه میزان بیشتری دریافت کنند.
وی تاکید کرد: عدالت سرزمینی، اجتماعی و جمعیتی در تقیسم بودجه اتفاق نمی افتد و درخواست داریم رئیس جمهور بودجه را استانی کند و حداقل اختیار ۸۰ درصد بودجه کل کشور را به استانداران و سازمان برنامه و بودجه استان ها بدهند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: با این اقدام، اختیارات استان افزایش می یابد و از طرفی می تواند موافقت نامه هایش را هرچه سریعتر مبادله کند و مدیران استانی در شورای برنامه ریزی با دقت عمل بیشتری برای نقاط مختلف تقسیم بندی اعتبار می کنند.
بیات منش اظهارداشت: در حوزه های عمرانی که حدود ۵۰ درصد پروژه های عمرانی دست این اداره کل قرار دارد و وابسته به منابع اعتباری دولت است.
قیمت پروژه های عمرانی سه برابر شده، نگاه ویژه ای باید به حمل و نقل شود
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: در حوزه راه و شهرسازی ۲ فعالیت عمده داریم که یکی در بخش مسکن و دیگری در حوزه حمل و نقل و زیربناهای راه هاست.
بیات منش خاطرنشان کرد: در استان زنجان پروژه های خوب راه سازی تعریف شده ولی تورم های اخیر و هزینه های سرسام آور هزینه های اجرای پروژه های عمرانی را به شدت بالا رفته و از سوی دیگر اعتبارات همان اعتبارات قبلی است.
وی اظهارداشت: ظرف سه سال اخیر قیمت پروژه های عمرانی سه برابر شده در حالیکه افزایش اعتبارات در حد ۲۰ درصد اتفاق افتاده است که این مهم یک چالش به شمار می رود.
مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: نگاه ویژه ای باید به حمل و نقل انجام شود اگر خود ساختار این مجموعه درست شود خود می تواند منابع خود را تامین کند چرا که رشته ای سودآور است.
بیات منش تاکید کرد: از تولید ناخالص حمل و نقل در برخی کشورها تا ۱۳ درصد استفاده می شود که باید از ساز و کار کشورهای توسعه یافته در حوزه حمل و نقل استفاده کنیم و از این مقوله ها به توسعه های زیرساختیرسیده و از طرفی نیز نگهداری کنیم.
وی افزود: راه های موجود استان زنجان حدود ۴۰۰ هزار میلیارد ریال منابع زیرساخت های حمل و نقلی دارد که این منابع ۴۰ برابر اعتبار عمرانی کل استان است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: برای هزینه کرد مجدد اعتبار برای این زیرساخت ها ۱۰۰ سال دیگر هم با اعتبارات موجود نمی توانیم این زیرساخت ها را احداث کنیم.
بیات منش ادامه داد: نگهداری این سرمایه عظیم نیازمند اعتبار است.
وی یادآوری کرد: در سفر رئیس جمهوری به استان زنجان پروژه های خوبی برای سفر پیشنهاد کرده ایم در حدود ۱۰۰ کیلومتر از راه های استان با تزریق یکهزار و۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار قابل بهره برداری است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: طی جلساتی که با مسئولان راه و شهرسازی و برنامه و بودجه تشکیل شده و اعتبار حدود ۴۰۰ میلیارد ریالی قیر می توانیم در تیرماه سال آینده بخشی از راه های ارتباطی استان را افتتاحک کنیم
بیات منش تاکید کرد: ۲ خطه کردن راه آهن زنجان – قزوین که ۳۰ کیلومتر از سلطانیه و صائین قلعه باقی مانده است، مطالبه جدی استان از رئیس جمهوری به شمار می رود که با تخصیص اعتبار به پایان برسد.
با تولید مسکن، کیفیت پنج شهر ارتقا می یابد
مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان به تولید مسکن اشاره کرد و افزود: قانون تولید چهار میلیون واحد مسکونی را دولت به وزرات راه و شهرسازی ابلاغ کرده است.
بیات منش یادآوری کرد: سهم استان زنجان به لحاظ جمعیتی ۵۰ هزار واحد است و با توجه اینکه در وزارت راه و شهرسازی ظرفیت های خوبی برای استان شناسایی شده بود این تعداد به ۶۰ هزار واحد مسکونی ظرف چهار سال افزایش یافته و ابلاغ شده است.
وی خاطرنشان کرد: هر کسی که متقاضی و واجد شرایط است ثبت نام خواهیم کرد و زمین نیز پیش بینی شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: در دل تولید مسکن ارتقای کیفیت شهرهای زنجان، قیدار، ابهر، آببر و هیدج را داریم که این شهرها مستعد برای توسعه و سرمایه گذاری، رونق گردش اقتصادی و اشتغال است که پروژه های خوبی پیش بینی کرده ایم.
بیات منش افزود: در کنار این پروژه و تولید مسکن، زنجان خود را به عنوان کلان شهر مطرح خواهد کرد.
وی ادامه داد: ایجاد شهر جدید قیدار و با احداث پروژه های تعریف شده در ابهر و آببر این شهرها به شهرهای درجه یک تبدیل می شود.
معاون اجرایی رییس جمهوری از سفر آیت الله رییسی به استان زنجان در اواخر هفته جاری خبر داد
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، سید صولت مرتضوی در حساب توییتری خود نوشت: در ادامه سفرهای استانی، ریاست محترم جمهور اواخر هفته جاری به استان زنجان سفر میکند.
وی اضافه کرد: برنامهریزی سفر و بررسی مشکلات استان طی چندین جلسه تخصصی با حضور معاون اول رییس جمهوری و وزرا تشکل شده است.
به گزارش ایرنا زنجان دهمین مقصد سفرهای استانی آیت الله رییسی از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم است.
نظر شما