چهارمحال و بختیاری از روزهای هشتم تا چهاردهم آبان علاوه بر میزبانی از اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی شاهد حضور سید امیرحسین قاضیزادههاشمی معاون رییسجمهوری و رییس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران و اکبر نیکزاد رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای شرکت در برنامههای مختلف در نقاط مختلف استان بود.
همچنین در این هفته مجید سلطانی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، سردار سرتیپ دوم پاسدار حسین محبی معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مجتبی باقرزاده مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه، محمدحسین امید رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی و آیتالله محمدحسن اختری رییس شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت (ع) نیز برای گفتوگو با مسوولان استانی و شرکت در برنامههای مختلف به چهارمحال و بختیاری سفر کردند.
در مدت حضور اعضای کمیسیون کشاورزی در استان و همراهی تعدادی از معاونان وزرای جهاد کشاورزی و نیرو و همچنین معاون سازمان حفاظت محیطزیست برنامههای مختلفی در قالب بازدید از طرحهای کشاورزی، دام و طیور، آبخیزداری و انتقال آب و برپایی نشست با کشاورزان و فعالان این حوزه برگزار شد.
اعضای این کمیسیون تخصصی مجلس پس از بازدید و بررسی ظرفیتها، توانمندیها و مشکلات و مسائل حوزه کشاورزی چهارمحال و بختیاری در نشستی پایانی خود به ارائه راهکارها و پیشنهادها برای تدوین سند قابل ارائه به دولت و مجلس برای ارتقا شاخصهای کشاورزی و رفع مشکلات مرتبط با آب پرداختند.
بزرگداشت سیزدهم آبان در میادین اصلی شهرها و روستاهای استان، برپایی همایش استانی نماز با عنوان «نماز قدرت و اقتدار معنوی» ویژه نیروهای نظامی و انتظامی، تشکیل قرارگاه طرح راهداری زمستانی، رونمایی از تمبر یادبود بهمن علاءالدین خواننده بختیاری، برگزاری یادواره شهدای لردگان و گشایش نخستین آسایشگاه جانبازان نخاعی و برگزاری همایش ایثارگران از دیگر برنامههایی است که در این هفته در چهارمحال و بختیاری به اجرا درآمد.
موضوع کمآبی در چهارمحال و بختیاری به یک معضل تبدیل شده است
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با بیان اینکه در حال حاضر موضوع کمآبی از معضلات چهارمحال و بختیاری به شمار میرود، گفت: با وجود آنکه دیگر نمیتوان این خطه را استانی پر آب نامید، اما به معضل پیشآمده و خشک شدن منابع آبی توجه نمیشود.
حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام افزود: روند کاهش نزولات و خشک شدن چشمهها و منابع آبی در چهارمحال و بختیاری مشکلات بسیاری را به وجود آورده است ولی متاسفانه برخی نگاهها توجهی به این موضوع ندارند.
وی با تاکید بر بحث رعایت عدالت در موضوع آب چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: مردم این استان به طور مرتب برای حل مشکلات آب به مسوولان مراجعه میکند و این یک مطالبه جدی است.
مطالبات قانونی ایثارگران بررسی و خدمات هوشمند میشود
معاون رییسجمهوری و رییس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: هر مطالبه و درخواستی از سوی ایثارگران که مطابق قانون باشد را رسیدگی میکنیم و خدمات این بنیاد هوشمند میشود تا هر ایثارگری بتواند از طریق تلفن همراه، خدمت مورد نیاز خود را پیگیری و دریافت کند.
سید امیرحسین قاضیزادههاشمی با موضوع روز ۱۳ آبان و استکبارستیزی که در محل بنیاد شهید و امور ایثارگران این استان برگزار شد، اظهار داشت: هر نوع خدمتی که از سوی بنیاد و شهید و امور ایثارگران از جمله خدمات بستری، درمان و نیاز به آسایشگاه باشد از این طریق به افراد متقاضی ارائه میشود.
وی ادامه داد:برای اجرای این اقدام مهم یک تیم فنی و منابع مالی نیاز است که مراحل ابتدایی آن آغاز شده و به تدریج محقق میشود تا همه موارد روشن و شفاف و قابل گزارشگیری باشد و بدین ترتیب هیچ اطلاعاتی پنهان نخواهد ماند و خدماتی که طبق قانون از بیت المال ارائه میشود باید به طور کامل عادلانه باشد.
نماینده مجلس:استانهای دارای حوضه آبریز از منافع آبی منتفع شوند
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر منتفع شدن استانهای دارای حوضه آبریز از شرایط و منافع موجود گفت: مشکلات آبی استانها در سفر اعضای کمیسیون بررسی خواهد شد تا در حوزه آب عادلانه تصمیمگیری شود.
محمدجواد عسکری افزود: نگاه کمیسیون کشاورزی درباره مدیریت آب استانها یک نگاه ملی است، استانهای دارنده حوضه آبریز باید از منافع موجود منتفع شوند و در کنار آنها، استانهایی که به این منابع آبی نیاز دارند نیز بتوانند در راستای ظرفیتها و قابلیتها، بهرهمند شوند.
وی تامل در سود و زیان مسائل آبی را نیز متذکر شد و گفت: در صورتی که برنامهریزی مطلوبی در بحث آب شرب و کشاورزی انجام شود بدون شک همگان نفع خواهند برد.
بازسازی مناطق زلزلهزده کوهرنگ تسریع میشود
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از سرعتبخشی به روند بازسازی خانههای مسکونی آسیبدیده از زلزله ۵.۷ ریشتری چلگرد خبر داد و گفت: نوسازی و تعمیر خانههای آسیبدیده باید تا چهار ماه آینده تکمیل شود.
اکبر نیکزاد در دیدار از مناطق زلزلهزده شهرستان کوهرنگ افزود: طبق بررسیهای به عمل آمده ۵۰۰ واحد تخریبی در منطقه شناسایی شده که نیازمند نوسازی است و سه هزار واحد نیز باید تعمیر و بهسازی شود.
وی ادامه داد: روند بازسازی خانههای مسکونی آغاز شده و فعالیتهایی خوبی در این خصوص انجام گرفته اما از روز شنبه ۱۵ آبان روند بازسازی با تجهیز امکانات و نیروی انسانی سرعت بیشتری به خود میگیرد.
چهارمحال و بختیاری در پرداخت تسهیلات کشاورز کارت پیشرو است
عضو هیات عامل و معاون اعتباری بانک کشاورزی کشور با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری از استانهای پیشرو کشور در جذب تسهیلات کشاورز کارت است، گفت: به سبب استقبال خوب کشاورزان پرداخت این تسهیلات همچنان ادامه دارد.
وهب متقینیا افزود: به سبب استقبال خوب کشاورزان از این طرح، روند اعطای کشاورز کارت همچنان ادامه دارد و محدودیتی در این خصوص وجود ندارد.
وی ادامه داد: در راستای حمایت از کشاورزان برای خرید نهادههای کشاورزی، کود و سم تاکنون هشت هزار میلیارد ریال تسهیلات در قالب طرح کشاورز کارت در اختیار کشاورزان قرار داده شده است که از این میزان سهم چهارمحال و بختیاری ۳۱۴ میلیارد ریال بوده است.
ضرورتهای کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سفر رییس جمهوری پیگیری شود
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر تدوین بستههای پیشنهادی شامل مشکلات و راهکارهای حوزه کشاورزی چهارمحال و بختیاری توسط مدیران استانی برای طرح در نشست اعضای کمیسیون با وزرا گفت: بخشی از ضرورتهای این حوزه نیز قابلطرح و پیگیری در قالب مصوبات سفر رییس جمهوری به استان است.
محمدمهدی برومندی بر لزوم انجام یک کار مشترک تحقیقاتی و عملیاتی برای ارائه برنامه زمانبندی شده در بخش گیاهان دارویی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و استانداری تاکید کرد و ادامه داد: مجموع باغات چهارمحال و بختیاری حدود یک هزار هکتار است و این رقم در حالی بهعنوان ظرفیت فعلی استان اعلام میشود که با توجه به مطالعات انجام شده توسعه باغات در اراضی شیبدار استان تا ۲۰ هزار هکتار نیز وجود دارد.
طرح جامع احیای ۲۳ تالاب برای تصویب در ستاد ملی تالابها آماده شد
معاون محیطزیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیطزیست گفت: از زمان شکلگیری ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالابها، تعاملات میان وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیطزیست، وزارت جهادکشاورزی و دیگر سازمانها و نهادهای مرتبط با آب افزایش یافته است و امید میرود با تصویب طرحهای جامع احیا در این ستاد و تامین منابع مالی، روند خروج تالابها از شرایط حاد گذشته به تدریج ادامه یابد.
احمدرضا لاهیجانزاده با بیان اینکه پرونده ثبتی هشت تالاب کشور برای بررسی به دفتر کنوانسیون رامسر در ژنو ارسال شده است، تصریح کرد: بر اساس رویه معمول کمیتههایی در این زمینه شکل میگیرد و بازدیدهایی نیز از تالابها انجام میشود اما در حال حاضر به دلیل شرایط کرونایی موضوع بازدیدها به طور کامل مشخص نیست که تلاش میشود به نوعی مراحل ثبت ادامه یابد.
طرحهای انتقال آب چالشهای جدی برای چهارمحال و بختیاری ایجاد کرده است
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: طرح قانونی انتقال آب بن به بروجن برای تامین آب آشامیدنی ۴۵۰ هزار نفر از جمعیت چهارمحال و بختیاری اکنون با مشکل مواجه شده و عدهای خودروی پیمانکار این طرح را آتش زدند اما برخوردی با این افراد نشد در حالی که این مساله باید پیگیری شود.
اقبال عباسی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی برای سرعتبخشی به روند چند اجرا و بهرهبرداری از طرح انتقال آب بن به بروجن از اهرم نظارتی خود استفاده کند و در صورت رفع مشکلات مرتبط با آب چهارمحال و بختیاری، سایر معضلات این استان و حتی بخش عمدهای از مشکل بیکاری رفع خواهد شد.
طرح توسعه ۵ میلیون پورت اینترنت پرسرعت در شرکت مخابرات آماده اجراست
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به آماده بودن شرایط اجرای طرح توسعه پنج میلیون پورت اینترنت پرسرعت، گفت: بر اساس آخرین برآورد انجام شده، بین هفت تا هشت هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای کامل این طرح نیاز است.
مجید سلطانی افزود: در برنامه توسعهای شرکت مخابرات ایران، سالیانه ایجاد یک میلیون پورت اینترنت پرسرعت با استفاده از منابع داخلی و درآمدهای حاصله، پیشبینی شده است و در صورتی که حمایتهای لازم برای تامین منابع مالی و خریداری تجهیزات انجام شود، این شرکت ظرفیت اجرای طرح توسعه پنج میلیون پورت در مدت یک سال را نیز دارد.
وی در خصوص تاکید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر توسعه متوازن شبکه ارتباطات سیار و ثابت تصریح کرد: حرکت در مسیر توسعه ارتباطات سیار از جمله سیاستگذاریهای انجام شده در سالهای گذشته است اما با توجه به نیاز دوسویه بخش ارتباطات سیار و ثابت، لازم است توسعه هر ۲ بخش به صورت متوازن ادامه یابد.
۱۳۵ گروه جهادی آماده حضور در مناطق زلزلهزده کوهرنگ است
دبیر مجمع جهادگران بسیج سپاه حضرت قمر بنیهاشم(ع) چهارمحال و بختیاری بیان اینکه هماکنون ۴۰ گروه جهادی از استان برای کمک به زلزلهزدگان کوهرنگ در حال فعالیت است، گفت: در همان روز نخست وقوع زمینلرزه ۵.۷ ریشتری شهرستان کوهرنگ ۱۵ گروه جهادی برای کمک و امدادرسانی به زلزلهزدگان عازم بخش بازفت شد و شناسایی مشکلات روستاها را آغاز کردند.
مجید حیدری به ثبت یکهزار و ۳۵۰ گروه جهادی از استان در سامانه اطلس جهادی اشاره کرد و یادآور شد: این گروهها در عرصههای محرومیتزدایی، اجتماعی، فرهنگی، آموزش، اشتغال، بهداشت و درمان فعالیت دارند.
وی تصریح کرد: بهطور میانگین ۲۷ هزار نفر در گروههای جهادی این استان عضو هستند.
۴۲ گروه راهداری چهارمحال و بختیاری برای طرح زمستانی آماده شدند
سرپرست اداره راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری با اعلام آمادگی ۴۲ گروه راهداری برای طرح زمستانی گفت: ۳۰۲ خودرو سبک، نیمه سنگین و برفروب و ۴۵۰ نیروی راهداری در طرح راهداری زمستانی به حالت آمادهباش درآمده است.
حسین مالکی افزود: این طرح با همکاری نیروهای هلالاحمر، اورژانس، نیروی انتظامی، هواشناسی و مدیریت بحران از ۱۵ آبان تا ۲۵ اسفند اجرایی خواهد شد.
مالکی با بیان اینکه طرح راهداری زمستانی از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱با عنوان طرح راهداری نوروزی ادامه خواهد یافت، افزود: ۳۱ راهدارخانه ثابت و ۱۱ راهدارخانه موقت آماده خدمترسانی در این طرح است و تاکنون ۱۲ هزار تن شن و نمک نیز خریداری و در شهرستانها توزیع شده است.
۶۵ درصد موقوفات کشور تثبیت مالکیت شد
مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در راستای اجرای طرح کاداستر و حدنگاری در کشور تاکنون ۶۵ درصد املاک وقفی تثبیت مالکیت شده و برای آنها سند تگ برگی دریافت شده است.
مجتبی باقرزاده بر اجرای هر چه سریعتر و پوشش ۱۰۰ درصدی طرح کاداستر در موقوفات کشور تاکید کرد و افزود: حفظ و حراست از اصل موقوفات و تثبیت مالکیت و اخذ سند تکبرگی از مهمترین مأموریتهای سازمان اوقاف و امور خیریه است و هماکنون ۳۵ درصد املاک وقفی کشور فاقد سند است.
علائمی از افزایش شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: با وجود اینکه تا دوازدهم آبان در نرمافزار ماسک شهرستان کیار در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار گرفته اما هنوز علائمی حاکی از افزایش شیوع این ویروس در استان گزارش نشده است.
مجید شیرانی افزود: روند شیوع کرونا در استان همچنان در وضعیت باثباتی قرار دارد و حتی در تعداد بیماران بستری همچنان روند کاهشی است و هنوز هیچ علائمی مبنی بر شروع موج ششم در استان گزارش نشده است.
۷۵ درصد ظرفیت دانشگاه علمی کاربردی در سال تحصیلی جاری خالی مانده است
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی در سال تحصیلی جاری را ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: امسال کمتر از ۱۰۰ هزار نفر این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کردهاند که این موضوع موجب شده است برخی مراکز نتوانند در تعدادی از کد رشتهها دانشجو جذب کنند.
محمدحسین امید درباره ضرورت ساماندهی مراکز دانشگاهی و برخی اظهارنظرها برای حذف تعداد بیشتری از مراکز علمی کاربردی به دلیل کاهش کیفیت آموزشی و کمبود متقاضی تصریح کرد: تعداد مراکز دانشگاه علمی کاربردی در سه سال اخیر با توجه به ضرورت ساماندهی این مراکز از یک هزار و ۷۵ به ۵۸۰ مرکز کاهش یافته است و در ادامه نیز اگر مرکزی پس از مهلت یکساله نتواند در ارزیابی سالیانه شاخصهای کیفی رتبه بالاتر از سطحبندی چهار را به دست آورد از مجموع مراکز این دانشگاه حذف خواهد شد.
نظر شما