اکبر کرامتی شنبهشب در جلسه محصولات علوفه ای در ارومیه افزود: سالانه حدود ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت محصولات علوفه ای از قبیل یونجه، ذرت و جو آبی و دیم می رود.
وی اضافه کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی تامین علوفه مورد نیاز کشور با مصرف بسیار پایین آب است که در استان این ظرفیت باتوجه به بحران کم آبی دریاچه ارومیه، با بهره گیری از اراضی کشاورزی واقع در محدوده آب های مرزی شمال استان که مجهز به شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی هستند، وجود دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: جایگزینی کشت نباتات علوفهای کم آب بر و مقام به سرما و پر بازده به جای کشت یونجه از قبیل سورگم، ارزن و گراس ها،خلر، ماشک، تریتکاله در کاهش میزان مصرف آب در اراضی کشاورزی موثر است.
کرامتی با تاکید بر لزوم ترویج یافته های تحقیقاتی جدید در خصوص کشت محصولات علوفه ای در بین کشاورزان، اضافه کرد: سیلو کردن به روش صحیح سبب افزایش کیفیت و کمیت علوفه تولیدی خواهد شد.
وی با اشاره به چالش های تامین امنیت غذایی با توجه به تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی اضافه کرد: باید گیاهانی کشت شوند که متحمل به شوری و خشکی بوده و ضمن حفاظت از خاک، از فرسایش آن نیز جلوگیری کنند.
آذربایجان غربی سالانه با تولید علوفه مورد نیاز برای تغذیه دام وطیور در این زمینه خودکفاست.
نظر شما