سنجش سلامت جسمانی بیش از ۹۹درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان انجام شد

تهران- ایرنا- رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: امسال سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی بیش از ۹۹.۲۲ درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان انجام شد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سید جواد حسینی روز یکشنبه در نشست سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان پیش دبستانی افزود: امسال برنامه زمان بندی سنجش به دلیل فعالیت سامانه سیدا با تاخیر همراه شد.

وی ادامه داد: پیش بینی امسال برای سنجش پیش دبستانی‌ها ۵۰ تا ۵۵ درصد بود که از این میان ۲۰ تا ۲۲ درصد سنجش پیش دبستانی ها محقق شده است.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خاطر نشان کرد: خانواده‌ها با توجه به اجباری نبودن سنجش سلامت برای پیش دبستانی‌ها، ضرورت آن را متوجه نشده‌اند.

حسینی گفت: اجرای برنامه سلامت جسمانی پیش دبستانی تا آخر آذر ماه فرصت دارد، بنابراین با توجه به محدود بودن زمان، اطلاع رسانی در این زمینه اهمیت بسیاری دارد.

رییس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی گفت: برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی از سال ۱۳۷۱ با پوشش ۱.۵ درصدی آغاز شد و در سال ۱۳۹۸ به پوشش ۹۷.۶ رسید. 

حسینی افزود: در سال ۱۳۹۹ و باوجود شرایط کرونایی پوشش سنجش به  ۹۸.۸ رسید و در سال جاری رکورد پوشش  ۹۹.۲۲ درصد در برنامه سنجش ثبت شد. 

وی ادامه داد: در تمامی استان‌ها به‌جز استان سیستان و بلوچستان که پوشش سنجش ۹۸.۶۸ درصد است، درصد پوشش برنامه سنجش در سال جاری بالای ۹۹ درصد است و شهر تهران، استان‌های البرز و قم بالاترین درصد پوشش را دارند. 

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خاطرنشان کرد: در سال جاری ۲ قلمرو سنجش شایستگی‌های حرکتی نوآموزان با مشارکت معاونت تربیت‌بدنی و سلامت و غربالگری نوآموزان پنج تا هفت سال در معرض مشکلات یادگیری به برنامه سنجش اضافه شد. 

حسینی با بیان اینکه آموزش‌وپرورش استثنایی از طریق ۸۰۰ مرکز مشکلات ویژه یادگیری به دانش‌آموزان دیرآموز خدمات ارائه می‌کند، گفت: در سال جاری با رویکرد مداخله بهنگام و پیشگیری از مشکلات ویژه یادگیری، غربالگری نوآموزان پنج تا هفت ساله در معرض مشکلات یادگیری به برنامه سنجش اضافه شد تا با رویکرد مداخلات بهنگام و نقش دادن به خانواده‌ها و معلمان مدارس مانع از گسترش مشکلات یادگیری شد. 

وی افزود: مراکز مشکلات ویژه یادگیری سال گذشته به بیش از ۴۹ هزار نفر از دانش‌آموزان عادی خدمات ویژه ارائه کرده‌اند. 

حسینی تصریح کرد:‌ باتوجه‌به زمان محدود برنامه سنجش امکان سنجش ۱۰۰ درصدی نوآموزان بدو ورود به دبستان نیست. با رویکرد پوشش تمامی نوآموزان در برنامه سنجش در هر استان یک پایگاه دائمی سنجش با اتاق آکوستیک راه‌اندازی شده است تا در طول سال بازماندگان از سنجش مورد سنجش قرار گیرند. 

وی یادآور شد: در کنار پایگاه‌های دائمی سنجش در هر استان یک پایگاه جامع خدمات مشاوره‌ای، توان‌بخشی و آموزشی نیز راه‌اندازی خواهد شد. 

معاون وزیر آموزش و پرورش  گفت: در سنجش سال جاری ۱۶۵ هزار و ۴۰۵ نوآموز پیش‌دبستانی معادل با ۱۱.۱۵ درصد ارجاع هوش، ۲۴ هزار و ۹۵ نوآموز معادل با ۱.۶۴ ارجاع شنوایی، ۶۴ هزار و ۸۹۵ نوآموز معادل با ۴.۳۷ ارجاع بینایی، ۲ هزار و ۹۹۲ نفر ارجاع جسمی حرکتی و ۱۰۸۱ نوآموز ارجاع اوتیسم شدند. 

حسینی در ادامه درباره نهضت ملی توان‌افزایی برای تأمین تجهیزات آموزشی، ورزشی و توان‌بخشی دانش‌آموزان استثنایی گفت: سال گذشته با همت خیرین ۱۴۵ میلیارد تومان تجهیزات توان‌افزایی برای دانش‌آموزان استثنایی خریداری شد. 

وی ادامه داد: هم چنین در راستای طرح هدایت تا کنون ۳۶۱ هزار تبلت به دانش‌آموزان کم‌برخوردار اهدا شده است. 

رییس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی با بیان اینکه یکی از چرخش‌های این سازمان چرخش از تفکیک به سمت تلفیق است، گفت: آموزش‌وپرورش استثنایی در حوزه فراگیر سازی از نظر کمی رشد خوبی داشته است، اما از نظر کیفی نیاز به اقداماتی دارد. 

وی در خصوص کیفیت‌بخشی به طرح تلفیقی فراگیر اظهار داشت: سامانه ندای همراه برای پاسخگویی به معلمان، والدین و دانش‌آموزان ایجاد شده است و ۵۸ مرکز مشاوره نیز در کشور به دانش‌آموزان استثنایی و والدین آنها خدمات ارائه می‌دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha