به گزارش ایرنا، اگرچه پکن هیچ گاه تمایل خود را برای تولید انرژی هسته ای به عنوان بخشی از اهداف «شی جین پینگ» رئیس جمهوری این کشور برای قطع وابستگی به زغال سنگ تا نیمه های قرن ۲۱ میلادی پنهان نکرده است، با این وجود در اوایل سال جاری (۲۰۲۱) دولت چین انرژی اتمی را به عنوان شکلی از انرژی با اهداف موقت مشخص در برنامه رسمی پنج ساله خود مطرح کرد و کمی بعد، رئیس گروه انرژی هسته ای چین از هدف بلندمدت تولید ۲۰۰ گیگاوات انرژی هسته ای تا سال ۲۰۳۵ خبر داد که برای تامین انرژی بیش از ۱۲ شهر به بزرگی پکن کافی خواهد بود.
به نوشته بلومبرگ، چین اعلام کرده که این برنامه هسته ای، سالانه از انتشار یک و نیم میلیارد تن زغال سنگ (بیش از مجموع زغال سنگ تولیدی انگلیس، اسپانیا، فرانسه و آلمان) جلوگیری خواهد کرد. همچنین از نظر کسانی که معتقدند انرژی هسته ای برای خلاصی از سوخت های فسیلی دیگر مانند زغال سنگ، این اقدام می تواند تجربه بسیار قابل توجهی در مقیاس متناسب با مسئله (کاهش این سوخت ها) باشد.
به دلیل افزایش نگرانی در مورد مسائل اقلیمی، تغییرات آبوهوایی و کمبود سوخت فسیلی، از انرژی هستهای به عنوان گزینهای برای جایگزینی زغال سنگ یاد میشود.
با این وجود، اگرچه چین می تواند سودآورترین، مطمئن ترین و انعطاف پذیرترین رآکتورهای هسته ای جهان را تولید کند، اما بعید است که آمریکا، هند و اروپا بزرگترین رقیب جهانی خود را در زمینه تامین انرژی خود بپذیرند.
چین دارای دو شرکت بزرگ هستهای است، شرکت ملی هستهای که عمدتاً در شمال شرقی چین فعالیت میکند و گروه انرژی هستهای عمومی چین (CGN که قبلاً با نام گروه انرژی هستهای چین گوانگدونگ شناخته میشد) در جنوب شرقی چین فعالیت میکند.
سی جی ان چین از سال ۲۰۱۹میلادی به اتهام سرقت فناوری نظامی، در لیست سیاه دولت آمریکا قرار گرفت و در ماه ژوئیه نیز انگلیس به دنبال راهی برای اخراج این شرکت چینی از قلمرو خود برآمد.
«یین دانکن اسمیت» سیاستمدار محافظه کار انگلیس در همین راستا گفت: انرژی هسته ای برای برق ما ضروری است و ما نمی توانیم به چینی ها تکیه کنیم.
براساس تحقیقات انجام شده دانشگاه تسینگوا چین در سال گذشته، برنامه نهایی چین این است که تا سال ۲۰۶۰ تمام حدود ۳۰ هزار مولد کربن خود را با انرژی های پاک جایگزین کند. برای تحقق چنین هدفی، انرژی بادی و خورشیدی دو انرژی غالب کشور خواهند بود. انرژی هسته ای نیز اگرچه گران اما بسیار مطمئن تر بوده و در جایگاه سوم قرار خواهد گرفت.
انرژی هسته ای چین
چین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انرژی هستهای در جهان است. این کشور هم از نظر ظرفیت کل انرژی هستهای و هم از طریق تولید برق در رتبه سوم جهان قرار دارد. صنعت هستهای این کشور، با تولید ۳۴۸.۱ تراوات در ساعت انرژی، سهم ۴.۹درصد از کل تولید برق چین در سال ۲۰۱۹ را به خود اختصاص داده است. این میزان دارای افزایش ۱۸.۱ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۸ بوده است(دو راکتور جدید در سال ۲۰۱۹ فعال شدند).
از مارس ۲۰۱۹، چین دارای ۴۶ راکتور هستهای با ظرفیت ۴۲.۸ گیگاوات و ۱۱ راکتور در حال ساخت با ظرفیت ۱۰.۸ گیگاوات است. راکتورهای بیشتری نیز برای ۳۶ گیگاوات اضافی در نظر گرفته شدهاند.
به گزارش ایرنا، چین برنامه دارد تا سال ۲۰۳۰ میزان انتشار کربن خود را به اوج رسانده و تا قبل از سال ۲۰۶۰، به یک کشور کربن صفر تبدیل می شود، موضوعی که شی چین پینگ رییس جمهوری این کشور هم در اجلاس اخیر آب و هوایی گلاسکو بر آن تاکید کرد.
نظر شما