به گزارش ایرنا، نوربخش داداشی شامگاه روز یکشنبه در جلسه مدیریت بحران استان در استانداری گلستان اظهارداشت: این بارش ها نتیجه فعالیت پنج سامانه بارشی بود که آورده آبی خوبی برای این استان به همراه داشته است.
وی افزود : البته در برخی از نقاط شمالی استان کاهشی بود که به عنوان مثال در اینچه برون میزان بارش در مدت زمان یاد شده حدود ۱۵ میلیمتر بود که نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد کاهش را نشان می دهد.
وی به ضرورت ساخت و تکمیل هر چه سریعتر رادار هواشناسی گلستان اشاره و اضافه کرد: هر چند مبلغ ۴۰ میلیارد ریال اسناد خزانه برای ساخت ابنیه این مرکز پیش بینی شد اما تقاضا داریم تا روند واگذاری این پروژه به پیمانکار بدون تشریفات انجام شود تا از نظر زمانی بتوان سریعتر شاهد تکمیل ساختمان باشیم.
داداشی توضیح داد: رادار موردنیاز در زمان حاضر در انبار سازمان هواشناسی کشور موجود است و ۶۵۰ میلیارد ریال قیمت روز این تجهیزات است که اگر در روند ساخت تاسیسات این مرکز راداری تعلل شود احتمال دارد این رادار ارزشمند به سایر استان های متقاضی اختصاص یابد.
مدیرکل هواشناسی گلستان ادامه داد: داده های آماری نشانگر آن هستند که روزهای دارای بارندگی موثر در حال کاهش است و روزهای بارانی گلستان از ۱۰۰ روز در سال به ۲۰ روز در سال کاهش یافته و در مقابل شدت بارش ها در مدت ۲۴ ساعته رشد صعودی داشته است.
تغییر الگوی بارش ها و افزایش تکرار بارش های نقطه ای و ابرهای جوششی در استان احتمال بروز سیل در استان را افزایش داده است که برای ایجاد آمادگی در برابر این چالش چاره ای جز اطلاع رسانی دقیق این رخدادهای طبیعی نداریم.
وی افزود : شکل گیری تا بارش ابرهای جوششی در بازه زمانی کمتر از یک ساعت انجام می شود و تنها راه پیش بینی این رخداد جوی نصب رادار هواشناسی و دستیابی به تصاویر ماهواره ای در بازه زمانی ۱۵ دقیقه یک بار است.
مدیرکل هواشناسی گلستان ادامه داد : بر اساس پیش بینی های انجام گرفته بارش موثری در نیمه دوم آبان اتفاق نمی افتد.
استان گلستان با گستره افزون بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع و برخورداری از هفت اقلیم آب و هوایی، ۲۸ مرکز باران سنجی برخط و ۱۴۰ مرکز ایستگاه هواشناسی دارد.
گلستان از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی، از غرب با مازندران و از شمال با ترکمنستان همسایه است.
نظر شما