به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، مسعود افشین گفت: به این ترتیب درصد تغییرات شاخص نسبت به دوازده ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، معادل ۴۱.۲ درصد رشد داشته است و مقدار این شاخص در کل کشور ۴۴.۶ درصد بوده و در مهرماه ۱۴۰۰ نرخ تورم سالانه گروه خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات ۶۰.۵ درصد بوده که در مقایسه با ارقام ماههای خرداد الی مهر دارای روندی صعودی بوده است.
وی افزود: مقدار این شاخص در ماههای خرداد، تیر، مرداد و شهریور به ترتیب ۴۹.۲ درصد، ۵۲.۴ درصد و ۵۵.۳ درصد و ۵۸.۲ درصد بوده است و بیشترین میزان تغییرات نرخ تورم سالانه در این گروه مربوط به زیرگروههای "روغنها و چربیها" و "ماهیها و صدفداران" به ترتیب با۷۸.۳ درصد و ۷۳ درصداست.
وی با بیان اینکه نرخ تورم نقطهای خانوارهای استان تهران در مهرماه سال جاری به رقم ۳۵.۴ درصد رسید، بیان داشت: به این ترتیب خانوارهای استان تهران در مهر ۱۴۰۰بهطور میانگین ۳۵.۴ درصد بیشتر از مهر ۹۹ برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان هزینه کردهاند.
افشین ادامه داد: نرخ تورم نقطهای کشور در مهر سال جاری برابر با ۳۹.۲ درصد گزارش شده است که ۳.۸ درصد بیشتر از نرخ تورم نقطه ای در استان تهران است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران خاطر نشان کرد: نرخ تورم نقطهای استان تهران در گروه عمده "خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات" به ۶۵.۲ درصد در مهر ۱۴۰۰ رسیده است.
وی یادآور شد:در همین گروه عمده، زیرگروههای "سبزیجات"، "شیر، پنیر و تخممرغ" و "ماهیها و صدفداران" به ترتیب با نرخ تورم نقطهای ۹۴.۴ درصد، ۷۴.۹ درصد و ۷۳.۷ درصد دارای بیشترین درصد تغییرات شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل بودهاست.
نرخ تورم ماهانه خانوارهای استان تهران
وی خاطرنشان کرد: نرخ تورم ماهانه استان در مهر ۱۴۰۰ که نشاندهنده درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به شهریور ۱۴۰۰ است، به رقم ۳.۳درصد رسیده و به عبارت دیگر شاخص کل قیمت کالاها و خدمات خانوارهای شهری در ماه مهر، نسبت به شهریور با رشد ۳.۳ درصدی همراه بوده و مقدار این شاخص در کشور ۳.۷ درصد بوده است.
افشین با بیان اینکه نرخ تورم ماهانه در استان تهران برای گروههای "عمده خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات" خانوارهای استان در مهرماه ۱۴۰۰ دارای رقم ۴.۶ درصد بوده است که نسبت به نرخ ۵.۷ درصدی شهریور کاهش نشان میدهد، گفت: مقدار این نرخ در ماههای خرداد، تیر و مرداد به ترتیب ارقام ۳.۲ درصد، ۳.۳ درصد و ۵.۵ درصد بوده و در مهرماه ۱۴۰۰، زیرگروههای "میوه و خشکبار" و "نان و غلات" به ترتیب با نرخ تورم ماهانه ۷.۶ درصد و۷.۲ درصد، بیشترین درصد تغییرات شاخص را نسبت به ماه قبل داشته است.
نظر شما