دستگاه پلی سومنوگرافی به همت فناوران ایرانی ساخته شد

تهران- ایرنا- فناوران ایرانی با حمایت مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا، دستگاه پلی سومنوگرافی را تولید کردند که برای بهبود خواب و رصد شرایط حیاتی بدن در هنگام خواب قابل استفاده است.

به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این دستگاه که توسط یک شرکت دانش بنیان تولید و به بازار عرضه شده، یک دستگاه پلی سومنوگرافی است که با تست چند پارامتری، عملکرد تعدادی از ارگان ‌ها و سیستم‌ های بدن را در خواب ضبط می ‌کند.

تست بدن در خواب

این تست که متداول ترین آزمایش در مراکز اختلالات خواب به حساب می ­آید، شامل نوار مغز، نوار قلب، نوار عضله، نوار چشم، جریان هوای تنفسی، تلاش تنفسی و درصد اشباع اکسیژن خون است.

همچنین این تست برای تشخیص بسیاری از اختلالات خواب استاندارد و طلایی محسوب می ‌شود که از جمله آنها می توان به سندرم آپنه خواب انسدادی، سندرم آپنه خواب مرکزی، نارکولپسی، تشخیص اختلال‌ های خواب مانند بی خوابی، پرخوابی، تشخیص اختلال های تشنج، میگرن و سایر سردردهای عروقی و نیز اختلال افسردگی ماژور اشاره کرد.

از داده‌های پلی سومنوگرافی می‌ توان اطلاعات زیادی به دست آورد که شامل میزان تاخیر خواب، مراحل خواب، کیفیت خواب، بی نظمی ‌های تنفسی مانند آپنه و هایپوپنه است.

تشخیص ناهنجاری‌های خواب

مطالعات خواب، تشخیص اختلال های خواب مانند بی خوابی، پرخوابی، قطع تنفس در خواب، تشخیص ناهنجاری های ریتم قلبی، وضعیت بدن و الگوی حرکت طی خواب، تشخیص اختلال های تشنج وابسته به خواب، تحقیقات بررسی علل بروز سردردهای میگرنی و عصبی از جمله کاربردهای این دستگاه است.

این محصول ایران ساخت که با حمایت مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تولید رسیده، ضمن صرفه جویی ارزی با عدم­ ورود نمونه های مشابه خارجی، با استقبال خوبی از جانب جامعه متخصصان نورولوژی و محققان اختلالات خواب مواجه شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار علم و آموزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha