۱۸ آبان ۱۴۰۰، ۱۲:۴۰
کد خبر: 84534195
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پردیس سینمایی ساری در انتظار صدور پروانه ساخت

۱۸ آبان ۱۴۰۰، ۱۲:۴۰
کد خبر: 84534195
پردیس سینمایی ساری در انتظار صدور پروانه ساخت
پروژه ساخت پردیس سینمایی ایران در ساری بیش از ۶ ماه پس از کلنگ زنی و تخریب بنای قدیمی هنوز آغاز نشده و در انتظار صدور پروانه ساخت است.

ساری – ایرنا –پردیس سینمایی ایران ساری که پس از سال‌ها کش و قوس و انتظار ،هفتم اردیبهشت امسال کلنگ ساخت آن به زمین زده شد، با وجود تخریب سالن قدیمی سینما ایران بیش از ۶ ماه است که به دلیل صادر نشدن پروانه ساخت توسط شهرداری ساری متوقف مانده است.

به گزارش ایرنا، هفتم اردیبهشت امسال سالن قدیمی سینما ایران ساری که ۶۲ سال از ساخت آن می‌گذرد و بیش از ۱۵ سال است که به دلیل فرسودگی تعطیل شده، برای آخرین بار محلی برای گرد هم آمدن تعدادی از افراد شد. اما این بار نه برای تماشای فیلم یا برگزاری همایش، بلکه برای به زمین زدن کلنگ ساخت نخستین پردیس سینمایی مازندران. مجموعه‌ای سینمایی که چندی سال است وعده ساخت آن در مرکز استان داده می‌شود.

کلنگ‌زنی پردیس سینمایی ایران با حضور استاندار مازندران، معاون توسعه مدیریت و منابع حوزه هنری کشور و تعدادی از مدیران استانی و شهرستان ساری برگزار شده بود و در همان روز نیز اعلام شد که با همکاری حوزه هنری، شهرداری ساری و سرمایه‌گذار بخش خصوصی به زودی عملیات اجرایی این پردیس سینمایی به عنوان بزرگترین پردیس سینمایی شمال کشور آغاز می‌شود.

نخستین گام برای ساخت این پردیس سینمایی تخریب بنای قدیمی بود که مدتی بعد از کلنگ‌زنی انجام شد. اما طی ۶ ماه اخیر و پس از تخریب بنای قدیمی هیچ اقدامی که نشان دهنده آغاز عملیات اجرایی پردیس سینمایی ایران ساری باشد دیده نشد.

پردیس سینمایی ساری در انتظار صدور پروانه ساخت
تخریب سینما ایران ساری برای ساخت پردیس سینمایی - ۵ خرداد ۱۴۰۰

منتظر صدور پروانه

مدیر حوزه هنری مازندران در گفت‌وگو با خیرنگار ایرنا دلیل آغاز نشدن عملیات ساخت پردیس سینمایی ایران را طولانی شدن فرآیند صدور پروانه ساخت از سوی شهرداری ساری بیان می‌کند و می‌گوید: حوزه هنری آمادگی کامل برای آغاز عملیات اجرایی را دارد. اما پروانه ساخت بنا هنوز صادر نشده و به همین دلیل اجرای پروژه به تعویق افتاده است.

مهدی معصومی گرجی می‌افزاید: یکی از وظایف حوزه هنری تجهیز و گسترش سینماها در سراسر کشور است و وعده‌ای که برای ساخت پردیس سینمایی ایران در ساری داده شد همچنان پابرجاست. اما مهم این است که در استان همکاری و تعامل لازم بین دستگاه‌ها و مدیران استان برای بهره‌مندی از این فرصت‌های ملی وجود داشته باشد. طبیعتا هر چه سرعت انجام کارهای اداری برای اجرای یک پروژه بیشتر باشد، طرح با سرعت بیشتری به سرانجام می‌رسد.

وی اظهار می‌کند: در حوزه هنری مازندران تلاش کردیم که با مساعدت استانداری امکان جذب اعتبار ساخت یک پردیس سینمایی با کیفیت برای مازندران ایجاد شود. خوشبختانه پس از چند سال پیگیری ابتدای امسال این فرصت برای استان فراهم شد. قرار بود بلافاصله پس از کلنگ‌زنی بنای قدیمی سینما تخریب و پس از آن نیز پیمانکار ساخت بنای جدید را آغاز کند. اما تغییر و تحولات اداری در شهرداری ساری این فرآیند را طولانی کرد.

ویدئوی مراسم کلنگ‌زنی پردیس سینمایی ایران ساری:

امضای تفاهمنامه جدید با شهرداری ساری

این مسئول تصریح می‌کند: روز کلنگ‌زنی سرپرست وقت شهرداری ساری اعلام کرد این آمادگی وجود دارد که شهرداری ساری علاوه بر صدور پروانه، برای ساخت بنا نیز همکاری و مشارکت کند. تفاهمنامه‌ای بر همین اساسی نیز با شهرداری ساری امضا کردیم. اما چند روز بعد شهردار ساری تغییر کرد و ادامه کارهای مربوط به صدور مجوز پردیس سینمایی به دلیل تغییر و تحولات اداری متوقف شد.

مدیر حوزه هنری مازندران می‌گوید: معمولا تغییرات مدیریتی وقفه‌ای در انجام کارها می‌اندازند که ماجرای پردیس سینمایی ایران هم از این قاعده مستثنی نبود. پیگیری‌ها را از سر گرفتیم و با شهردار جدید ساری نشستی درباره پردیس سینمایی ایران برگزار کردیم. در این نشست مقرر شد تفاهمنامه جدیدی بین شهرداری ساری و حوزه هنری مازندران امضا شود تا پس از آن صدور پروانه انجام شود.

معصومی گرجی می‌افزاید: شهردار کنونی ساری اعلام کرد که به دلیل شرایط مالی و بدهی‌های این شهرداری، امکان مشارکت در ساخت بنا را ندارد. اما با وجود این شرایط مالی برای حمایت از گسترش زیرساخت‌های فرهنگی برای صدور پروانه ساخت رایگان پردیس سینمایی اعلام آمادگی کرد و طبق تفاهمنامه‌ای جدید مقرر شد که شهرداری در صدور پروانه ساخت با حوزه هنری همکاری داشته باشد. حوزه هنری هم پس از صدور پروانه ساخت عملیات اجرایی را آغاز می‌کند.

پردیس سینمایی ساری در انتظار صدور پروانه ساخت

وی اظهار می‌کند: خوشبختانه شهرداری ساری همین هفته از حوزه هنری خواست تا نماینده‌ای برای صدور پروانه ساخت معرفی کنیم. بلافاصله پس از صدور پروانه ساخت کار را آغاز خواهیم کرد. حوزه هنری حتی بخشی از مصالح مورد نیاز برای ساخت پردیس سینمایی را نیز خریداری کرده و مشکلی برای تأمین اعتبار مورد نیاز این مجموعه فرهنگی نیز وجود ندارد. نقشه‌های پردیس سینمایی آماده و تحویل شهرداری شده و منتظریم که پروانه ساخت صادر شود.

مدیر حوزه هنری مازندران به سرانجام رسیدن این پروژه مهم فرهنگی مازندران را مستلزم همکاری همه مسئولان می‌داند و تصریح می‌کند: استان گلستان یک پردیس سینمایی در گرگان به بهره‌برداری رسانده و ساخت پردیس سینمایی گنبد را نیز آغاز کرده است. در یزد شهرداری هم زمین در اختیار حوزه هنری گذاشت و پروانه ساخت رایگان صادر کرد. در کردستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و برخی استان‌های دیگر هم تعامل همه‌جانبه سبب شد که پردیس سینمایی بدون وقفه ساخته شود.

پردیس سینمایی ساری در انتظار صدور پروانه ساخت
سینما ایران ساری - عکس سمت راست: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ / عکس سمت چپ: ۱۸ آبان ۱۴۰۰

ویژگی‌های پردیس سینمایی ایران ساری

پردیس سینمایی ایران ساری با پنج سالن مجهز سینما و فضاهایی مانند گالری، استودیوی صدا، فروشگاه آثار هنری و فضاهای رفاهی مانند رستوران سنتی، کافه و بوفه طراحی شده که در پنج طبقه و در زمین ۵۰۰ متری سینما ایران واقع در ابتدای خیابان مازیار ساری ساخته می‌شود.

 پیش‌بینی می‌شود برای ساخت این پردیس سینمایی دست‌کم به ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه نیاز باشد. برای این پردیس یک سالن اصلی با ظرفیت ۱۸۵ نفر و چهار سالن سینمابا ظرفیت‌های ۷۲ و ۹۳ نفر و یک کافه سینمای روباز ۱۰۰ نفره طراحی شده که مجموع ظرفیت کل سینما را به ۶۱۵ نفر خواهند رساند. تأمین تجهیزات پنج سالن سینما نیز در شرایط کنونی به اعتباری حدود ۱۰ میلیارد تومان نیاز دارد. شرکت بهمن سبز از زیرمجموعه‌های حوزه هنری کشور که مجری پروژه‌های سینمایی حوزه هنری است نیز اجرای پروژه را بر عهده خواهد داشت.

پردیس سینمایی ساری در انتظار صدور پروانه ساخت

سینما ایران ساری سال ۱۳۳۸ توسط ابوالفضل ظاهری خامنه و رضا نشاگران تأسیس شد و با اکران فیلم طوفان به بهره‌برداری رسید. همسایگی این سینما با پادگان سابق نیروی زمینی ارتش که تا سال ۱۳۹۴ در محل کنونی بوستان ولایت قرار داشت سبب شده بود که علاوه بر حضور شهروندان مرکز استان، این سینما یکی از پاتوق‌های اصلی سربازان باشد. سال ۱۳۵۷ سینما برای مدتی تعطیل شد و مدتی بعد فعالیت آن از سر گرفته شد. سال ۱۳۷۶ سینما ایران به نفع ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) مصادره شد و سال ۱۳۷۸ در اختیار امور سینمایی حوزه هنری قرار گرفت. در نهایت نیز دی ماه ۱۳۸۵ به دلیل فرسودگی ساختمان و نداشتن امنیت برای تماشاگران به طور رسمی تعطیل شد.

مازندران در حال حاضر به استناد آمارهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ۵ هزار و ۳۳۱ صندلی فعال دارد که در قالب سینماهای خصوصی، سینماهای زیر پوشش حوزه هنری و سالن‌های تجهیز شده متعلق به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تا پیش از شیوع کرونا اکران فیلم در آن‌ها انجام می‌شد.

سالن‌های سینمایی شقایق بابلسر، انقلاب بابل، جهان‌نما در چالوس، مجتمع آرامش رامسر و مجتمع اکسین آمل سینماهای غیردولتی مازندران هستند. چهار سینمای شقایق نوشهر، بهمن آمل، بهمن بهشهر و سپهر ساری مجموعا با ۶ سالن سینما نیز زیر پوشش حوزه هنری مازندران فعالیت می‌کنند.

سینما کانون در ساری متعلق به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سینما هنر و تجربه در بابل زیر نظر مرکز گسترش سینمای تجربی کشور و مجتمع فرهنگی هنری حر قائمشهر متعلق به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از دیگر زیرساخت‌های فعال سینمایی مازندران هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha