به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در بیانیه شورای امنیت آمده است: اعضای شورای امنیت تلاش ۷ نوامبر برای ترور مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق را به شدت محکوم کردند.
اعضای شورای امنیت با ابراز خرسندی از اینکه در این حمله به نخست وزیر عراق صدمه ای نرسیده است، بر حمایت خود از استقلال، حاکمیت، اتحاد، تمامیت ارضی، روند دموکراتیک و پیشرفت عراق تاکید کردند.
شورای امنیت همچنین اعلام کرد تروریسم در تمام اشکال و ظواهرش یکی از جدی ترین تهدیدها برای صلح و امنیت بین المللی است.
اعضای شورای امنیت همچنین خواستار محاکمه و پاسخگویی عاملان این اقدامات تروریستی، سازمان دهندگان، تامین کنندگان مالی و حامیان آنها شدند و از همه کشورها خواستند بر اساس تعهدات شورای امنیت و همچنین قوانین بین المللی با دولت عراق در این راستا همکاری کنند.
شورای امنیت در ادامه بیانیه خود گفت: هرگونه اقدام تروریستی صرف نظر از هدف و عاملان آنها، غیر قانونی و غیر موجه است.
اعضای شورای امنیت از تمام کشورها خواستند با تمام ابزار موجود خود و در راستای منشور سازمان ملل و سایر قوانین بین المللی از جمله حقوق بینالملل حقوق بشر، حقوق بینالمللی پناهندگان و حقوق بینالمللی بشردوستانه با تهدید های ناشی از اقدامات تروریستی علیه صلح و امنیت جهانی مبارزه کنند.
ترور نافرجام مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق در خانه اش در منطقه امنیتی «سبز» در مرکز بغداد ، برغم تدابیر سخت امنیتی، بامداد یکشنبه با استفاده از پهپاد صورت گرفت و نیروهای امنیتی عراقی توانستند دو پهپاد از سه پهپاد مهاجم را سرنگون کنند.
نخست وزیر عراق بعد از سوء قصد با تشدید لحن خود بامداد دوشنبه طی سخنانی در نشست فوق العاده شورای وزیران عراق گفت: کسانی که جنایت دیروز را انجام دادند (حمله به منزل نخست وزیر) خوب می شناسیم و آنها را افشا خواهیم کرد.
وی افزود: دست عدالت به قاتلان سرهنگ «نبراس فرمان» افسر دستگاه اطلاعات ملی عراق می رسد.
نخست وزیر عراق درباره جنایت روز جمعه (تیراندازی به معترضان نزدیک دروازه منطقه سبز بغداد) نیز سخن گفت و تصریح کرد که عاملان این اقدام را مورد پیگرد قرار خواهد داد.
بعد از این اظهارات، دهها تانک و نفربر ارتش عراق به خیابان های پایتخت وارد شدند و فضای پایتخت بیشتر امنیتی و نظامی شد و براساس برخی گزارشها از نیروهای پلیس در خیابانها خبری نیست یا حضور آنها کم رنگ شده است.
سوء قصد به جان الکاظمی با محکومیت در سطح داخلی و بین المللی روبرو شده و همزمان گمانه های متعددی را در داخل و خارج عراق درباره عاملان پشت پرده از این سوء قصد و اهداف آنها مطرح کرده است.
برخی این سوء قصد را طرحی آمریکایی با هدف تاثیرگذاری بر اعتراض های انتخاباتی عراق می دانند.
به عقیده آنها، طرف سوم یعنی آمریکا خواسته است تا با اجرای این سوء قصد که به طور مستقیم یا از طریق عواملش اجرا شده، اعتراضات به نتایج را به حاشیه برده و فضای امنیتی و نظامی را تشدید کند و از طرف دیگر با استفاده از عوامل خود و تیراندازی به سمت معترضان مسالمت جو در ورودی منطقه سبز بین آنها و نیروهای امنیتی فتنه انگیزی کند.
در همین راستا است که برخی شخصیت ها و جریان های سیاسی و تحلیلگران عراقی معتقدند که حمله به خانه الکاظمی را آمریکایی ها طراحی کرده اند تا آتش فتنه داخلی عراق را روشن سازند و معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی را به حاشیه ببرند و علیه آنها فضا سازی کنند.
نظر شما