یعقوبعلی نظری روز سهشنبه در آیین تجلیل از خیران سلامت استان، که در محل سالن اجتماعات بیمارستان امام رضا (ع) مشهد برگزار شد، با ابراز خرسندی از حضور در جمع خیران سلامت، افزود: همت و تلاش شما برای تامین امکانات بهداشت و درمان مردم، مورد رضای خداوند و پسند مردم است و اصولا در حکومت اسلامی اصالت با حرکت های مردمی است و حکومت برای انجام این خدمات تنها زمینه سازی می کند و هرچه که رابطه خیرخواهی بین مردم در عرصه های مختلف بیشتر شود به جامعه اسلامی آرمانی نزدیک تر میشویم.
وی با اشاره به عقب ماندگیهای بهداشتی و درمانی مشهد، گفت: جبران این عقب ماندگیها از عهده دولت به تنهایی برنمی آید و نیازمند کمک خیران سلامت است. مشهد و خراسان رضوی متعلق به امام رضا (ع) است و امیدوایم با وجود خیران عزیز و طراحی یک برنامه جهشی و جهادی، کمبودهای بخش بهداشت و درمان استان و مرکز استان در کوتاه مدت جبران شده و به سطحی درخور شان زائران و مجاوران حضرت رضا (ع) برسد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این آیین گفت: استان در حوزه بهداشت و درمان مشکلات فراوانی دارد که مهمترین آن، قدیمی و فرسودگی زیرساخت های موجود است.
دکتر محمدعلی کیانی افزود: علاوه بر جمعیت چند میلیونی مشهد، این شهر سالانه میزبان بیش از ۳۵ میلیون زائر با ماندگاری چندروزه است، در حالی که زیرساختهای مناسبی برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به آنها وجود ندارد، ۱۷۷ مرکز بهداشتی و درمانی استان فرسوده است، بیمارستان امام رضا (ع) و قائم (عج) ۶۰ تا ۷۰ سال پیش ساخته شده اند، که امروز نمی توانند جوابگوی این حجم از مراجعان و بیماران باشند. سرانه تخت بیمارستانی در مشهد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱.۵۸ تخت است و حال آنکه میانگین کشوری این شاخص ۱.۹ تخت به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است و طبق آمار ما ۲ هزار و ۲۰۰ تخت کمبود داریم.
وی گفت: خیران سلامت علاوه بر کمک به تامین امکانات و تجهیزات بخش بهداشت و درمان، در دوران بروز پاندمی کرونا نیز اقدامات بسیار تاثیرگذار و به هنگامی ارائه داده اند که جای تشکر دارد، و اگر این کمکهای خیران و انجمن های مردمنهاد نبود نمی توانستیم به وضعیت کنونی برسیم.
تولیت آستان قدس رضوی نیز در این آیین گفت: بر پایه آیات قرآنی، روایات و سیره ائمه و بزرگان بعد از نماز و واجبات دین هیچ عملی در نزد خداوند نیکوتر از کمک و خدمت به مردم نیست، نماز بهترین عمل عبادی و سوغات پیامبر اکرم (ص) از معراج است اما بعد از آن قرآن کریم بر زکات تاکید دارد و با وجود دلاوری های حضرت امیر (ع) در جنگ های مختلف هیچ آیه ای در آن خصوص نازل نشد اما وقتی سه شب افطار خود را به یتیمان بخشید در شان آن آیه آمد و این از جایگاه مهم و معنوی کمک به همنوع در نزد خداوند حکایت دارد.
حجت الاسلام احمد مروی افزود: شما خیران سلامت با ایثار مالتان درد و رنج مردم را برطرف می کنید، که تعریف ارزش آن نزد خداوند در ظرف کوچک کلمات دنیایی نمی گنجد، کما اینکه اگر جان یک نفر را نجات ببخشید مثل این است که جان همه را نجات داده اید، شما مراکزی می سازید که مردم در آنها ارزانتر و یا رایگان درمان شوند، پاداش این عمل شما نزد خداوند بسیار بیشتر از آن است که در تعریف واژه ها بیان شود.
دبیر انجمن خیرین سلامت خراسان رضوی نیز گفت: این تشکل مردم نهاد در تمامی بحرانها پا با پای دولت به یاری مردم شتافته است و خدمات قابل تقدیری انجام داده است، شهر مقدس مشهد به دلیل وجود بارگاه منور رضوی در همه زمینهها از جمله رجوع بیماران برای درمان به ویژه بیماران بدحال (به امید شفا) وضعیت ویژه ای دارد که نیازمند تامین تجهیزات و زیرساخت های ویژه ای است و علاوه بر زوار و حضور ۴۰۰ هزار تن از اتباع بیگانه در چند سال اخیر، بروز پاندمی کرونا نیز به ناگهان هزینه ها را تا چند صد برابر بویژه در زمینه تامین ملزومات پروتکل های بهداشتی و درمان بیماران کرونایی افزایش داد که اگر کمک خیران نبود دولت هرگز نمی توانست از پس تامین این هزینه ها و امکانات برآید.
دکتر سیدمرتضی احتشامی فر افزود: سال ۹۹ خیران سلامت استان خراسان رضوی بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان در حوزه سلامت استان هزینه کردند، در حالی که این میزان در سال ۹۸ بین ۵۰ تا ۵۴ میلیارد تومان بوده است.
در این مراسم به صورت نمادین از ۱۰۸ نفر از خیران سلامت استان تجلیل شد.
نظر شما