تجارت آزاد، کلید گذر از همه‌گیری کرونا

تهران- ایرنا - وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان "همکاری اقتصادی آسیا- اقیانوسیه" (اپک Apec) در نشست امروز ( ۱۰ نوامبر ) راه حل برون رفت از بحران کرونا و پیامدهای اقتصادی ناشی از آن را تجارت آزاد عنوان کردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از منابع خبری، در ادامه اجلاس مجازی سازمان "همکاری اقتصادی آسیا- اقیانوسیه" (اپک Apec)، امروز وزیران امور خارجه کشورهای عضو بر روی تجارت آزاد به عنوان راه خروج از بحران کرونا و پیامدهای اقتصادی اش به توافق رسیدند. 

براساس گزارش روزنامه «استریتس تایمز» سنگاپور، وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان "همکاری اقتصادی آسیا- اقیانوسیه" (اپک Apec) در ادامه اجلاس مجازی که از ۲ روز قبل به میزبانی نیوزیلند با تمرکز بر اقدامات پیش رو درباره مقابله با ویروس کرونا برگزار می‌شود، به بحث و تبادل نظر پرداختند. قرار است روز شنبه ( ۱۳ نوامبر ) رهبران کشورهای عضو این سازمان از جمله روسای جمهور آمریکا و چین نیز در این باره جلسه ای داشته باشند. 

« دامین اُ کانر » وزیر تجارت نیوزیلند که میزبانی جلسه امروز را به عهده داشت، مسائلی از جمله برنامه یارانه ای و کمکی برای توقف داوطلبانه استفاده از سوخت های فسیلی و تعهدات رایگان کردن تعرفه های واکسن ها و دیگر موارد پزشکی و داروهای مرتبط با همه گیری ویروس کرونا  را بیان کرد. وی در ادامه گفت، توافقی فراگیر بر روی لزوم جلوگیری از موانع تجاری در پاسخ به چالش های همه گیری کرونا صورت گرفته است. 

« اُ کانر » در ادامه افزود: « تجارت آزاد و عادلانه به ما کمک خواهد کرد تا این همه گیری را پشت سر بگذاریم و به سمت جلو حرکت کنیم. ما نیاز به گشودگی برای رشد جهانی داریم و تجارت آزاد راه حل این چالش است. » 

محور دیگر گفت و گوها در اجلاس سازمان "همکاری اقتصادی آسیا- اقیانوسیه" (اپک Apec)، میلیون ها شغل از دست رفته درمدت همه گیری کرونا بود. برپایه این گزارش ۸۱ میلیون نفر در سراسر منطقه آسیا- اقیانوسیه به دلیل شیوع همه گیری کرونا شغل خود را از دست داده اند و تاثیر بر روی زنجیره تامین بسیار چشمگیر بود اما اعضای سازمان "همکاری اقتصادی آسیا- اقیانوسیه" (اپک Apec) در طول این بحران از سیستم حمایت از تولیدات داخلی امتناع کردند. 

کشورهای عضو سازمان "همکاری اقتصادی آسیا- اقیانوسیه" (اپک) تقریبا ۴۰ درصد جمعیت و بیش از ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهند.

قرار بود این دوره از نشست کشورهای عضو سازمان "همکاری اقتصادی آسیا- اقیانوسیه" در شهر « اوکلند » برگزار شود اما برای دومین بار و به دلیل همه گیری ویروس کرونا به صورت مجازی و به میزبانی نیوزیلند برگزار شد. سال گذشته نیز مالزی به صورت مجازی این اجلاس را برگزار کرد. 

براساس گزارش منتشر شده از سوی پایگاه خبری « هرالد نیوز » نیوزیلند، « جاسیندا آردرن » نخست وزیر این کشور تاکید کرده بود برگزاری اجلاس به صورت مجازی آسان تر و قابل دسترس تر می باشد و بهتر از برگزاری این رویداد به شکل حضوری است.

جاسیندا آردرن در اوایل ماه ژوئیه به دنبال درخواست نشست فوری و اضطراری توانست به توافقی میان رهبران این سازمان برای تجارت واکسن، داروها و لوازم پزشکی با تمرکز بر تجارت آزاد دست پیدا کند. 

این پایگاه خبری همچنین درباره جلسه روز شنبه با تاکید بر چگونگی بازگشایی مرزهای کشورها بدون گسترش ویروس کرونا و بهبود این همه گیری در کنار اقتصاد بدون سوخت فسیلی خبر داد. 

« نانیا ماهوتا » وزیر امور خارجه نیوزیلند در مصاحبه با خبرنگاران گفت، اعضای سازمان به توافق رسیدند تا پیامی قاطع درباره توقف افزایش یارانه به استفاده از سوخت های فسیلی منتشر کنند. وی افزود: « این موضوع میلیاردها دلار در سال هزینه بر اقتصاد این کشورها تحمیل می‌کند اما تاثیر به سزایی بر روی محیط زیست مان خواهد داشت. »

بر پایه این گزارش، این موضوع در کنفرانس تغییرات اقلیمی گلاسکو ( کاپ ۲۶ ) نیز مطرح شده است و در آن از  ۹۱ تن از مدیران شرکت های جهانی بزرگ خواسته شده تا برای حذف استفاده از سوخت های فسیلی اقدام کنند. 

در حاشیه این اجلاس موضوعاتی از قبیل پیشنهاد چین برای پیوستن به توافق جامع توسعه شراکت در" ترانس- پاسیفیک " مطرح خواهد شد. 

به علاوه واشنگتن پیشنهاد میزبانی برای دور بعدی اجلاس در سال ۲۰۲۳ را مطرح خواهد کرد.

تجارت آزاد، کلید گذر از همه‌گیری کرونا

همچنین به گزارش خبرگزاری «رویترز»، وزیران امور خارجه و دارایی کشورهای عضو سازمان "همکاری اقتصادی آسیا- اقیانوسیه" (اپک) در این نشست اعلام کردند که در دوازدهمین جلسه «سازمان تجارت جهانی» در پایان ماه نوامبر شرکت می کنند تا قوانین تجاری را به روز رسانی کنند و به نتایج ملموس و واقعی دست یابند.آنها از کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی درخواست کردند تا درباره محدود کردن موثر ماهیگیری آسیب زننده در جلسه ژنو مذاکره کنند. 

وزیران شرکت کننده در اجلاس سازمان "همکاری اقتصادی آسیا- اقیانوسیه" (اپک)  افزودند: « ما از لزوم دستیابی به نتیجه ای معنادار درباره کشاورزی در جلسه وزیران سازمان تجارت جهانی آگاه هستیم و منافع جمعی و حساسیت مان را  با درنظر گرفتن رسیدن به کاهش ضروری در پشتیبانی از دستورالعمل ها و تعهدات پیشین سازمان تجارت جهانی منعکس می کنیم. 

اجلاس مجازی سازمان "همکاری اقتصادی آسیا- اقیانوسیه "( اپک) در سایه اجلاس گروه ۲۰ در رم و کنفرانس تغییرات اقلیمی در گلاسکو (کاپ ۲۶) که هر دو به شکل حضوری برگزار شدند، قرار گرفته است. 

اَپِک یک گروه اقتصادی منطقه‌ای متشکل از کشورهای حاشیه اقیانوس آرام است که در سال ۱۹۸۹ با هدف استفاده از وابستگی متقابل فزاینده کشورهای منطقه آسیا و اقیانوس آرام تشکیل شد و سران کشورهای عضو آن به صورت سالانه با یکدیگر ملاقات می‌کنند. 

۲۱ کشور استرالیا، برونئی، کانادا، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، نیوزیلند، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، تایوان، هنگ کنگ، پاپوآ گینه نو، چین، مکزیک، شیلی، پرو، روسیه، آمریکا و ویتنام اعضای اَپِک می باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha