«اسفندیار خزایی» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از منظر علمی مراتع بعد از اولین بارش باران آماده کاشت بذر می شوند، بنابراین بذرکاری تلفیقی گونه «بادامک» و «ارژن» در ۵۰ هکتار از مراتع و جنگل های شهرستان بهار از امروز آغاز شده است.
وی افزود: عملیات بذرکاری، بذرپاشی و ذخیره نزولات در ۲ هزار هکتار از مراتع استان همدان اجرا می شود ضمن اینکه با آماده شدن عرصه برای کاشت نهال و زارعت چوب، زمینه کاشت نهال توسط عموم مردم در سطح اراضی استان نیز فراهم می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار داشت: بخشی از اعتبار مورد نیاز برای بذر کاری به صورت مشارکتی از محل کمک سازمان های مردم نهاد، دانش آموزان، همیاران و دوستداران طبیعت و بخشی هم از محل یک میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده برای بخش حفظ و احیا جنگلها تامین می شود.
به گفته خزایی، بنابراین با برنامه ریزی های انجام شده، کپه کاری، بذرپاشی و بذرکاری در ۲ هزار هکتار از مراتع استان همدان و بذرکاری، نهال کاری با نهال های جنگلی و زراعت چوب در سطح یک هزار هکتار از جنگل های استان تا پایان سال انجام خواهد شد.
وی افزود: بذرکاری در مراتع و جنگل ها و اجرای عملیات بیولوژیکی همواره موجب ایجاد پوشش گیاهی در سطح خاک و جلوگیری از فرسایش خاک، تولید آب و جذب بهتر آن، تولید اکسیژن و جلوگیری از گرد و غبار می شود.
استان همدان در مجموع حدود ۸۲۲ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی و جنگلی دارد که این مراتع شامل اراضی با وضعیت خوب تا متوسط، بوته زارها با وضعیت متوسط تا ضعیف و مراتع کویری و بیابانی با وضعیت ضعیف تا خیلی ضعیف هستند.
نظر شما