روایت بهبود یافتگان کرونا از چگونگی ابتلا به این بیماری

همدان- ایرنا- حضور در مراسم ختم، پاساژ و بازارگردی، دورهمی های خانوادگی و در مجموع رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و بی توجهی به هشدارهای جامعه سلامت از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از سوی بهبود یافتگان کرونا در استان همدان بیان شده است.

به گزارش ایرنا، با گذشت بیش از ۲۱ ماه از اپیدمی ویروس کرونا و تدوین پروتکل های مختلف  بهداشتی، توصیه های مکرر به رعایت سه مولفه اصلی نظیر استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و حضور نیافتن در اجتماع مورد تاکید کارشناسان و مسئولان بهداشتی است اما بی توجهی به این نکات سبب گرفتار شدن افراد در دام ویروس کرونا شده است.

بسیاری از مبتلایان به کووید ۱۹ بی توجهی به توصیه های بهداشتی و عادی انگاری را سر منشا این بیماری می دانند بنابراین به عنوان کسانی که مدتی با بستری شدن در بیمارستان، درد بیماری و مشقت دست و پنجه نرم کردن با ویروس کرونا را تحمل کرده اند روایت شنیدنی از چگونگی ابتلا به کرونا دارند.

مرد ۶۳ ساله که به تازگی از این بیماری رهایی یافته در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: با وجود نشانه هایی از بیماری ابتدا منکر ابتلا به کرونا بودم اما پیشروی بیماری و آشکار شدن نشانه های آن بهانه انکار بیماری را از من سلب کرد.

وی با بیان اینکه به علت شرکت در مراسم ختم یکی از بستگان در روستا به این بیماری مبتلا شدم اظهار داشت: یک روز پس از شرکت در این مراسم دچار سرفه های شدید شده و ۹ روز بعد هنگام تردد از روستا به سمت شهر همدان دچار حالت تهوع شده و تا رسیدن به مقصد ۲ بار بیحال شدم.

وی ادامه داد: مردم باید برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس علاوه بر رعایت توصیه های بهداشتی، از حضور در اجتماعات به ویژه مراسم ختم و عروسی خودداری کنند.

کرونا در بازار روز 

بانوی میانسال دیگری به بیان تجربه خود از زمان ابتلا به کرونا تا زمان بهبودی کامل پرداخت و گفت: هنگام حضور در بازار نسبت به خرید کلی، وسایل مورد نیاز اقدام کرده و یکی از این روزها پس از مراجعه به چند مغازه و بازگشت به منزل دچار ضعف شدید، بیحالی و بیهوشی شدم.

وی با بیان اینکه ۲ هفته پیش از بروز این علائم و حالات به خانه پدری رفت و آمد داشتم یادآوری کرد: پس از بدحالی و بروز نشانه های بیماری، اعضای خانواده پدری نیز برای اطمینان از مبتلا نشدن نسبت به انجام آزمایش اقدام کردند که نتیجه تست آنها منفی بود.

این بانوی اسدآبادی توصیه کرد: شهروندان از حضور یافتن در اماکن شلوغ و پرتردد پرهیز کرده و در صورت ضرورت مراجعه به این محل ها و اماکن از ماسک های فیلتر دار استفاده و پس از انجام کار به فوریت محل را ترک کنند.

یکی دیگر از بهبود یافتگان ساکن در روستای «دهپیاز» شهر همدان علت بیماری خود را  تردد به مرکز بهداشت به علت بیمار بودن نوزاد خود و برپایی جشن مهمانی با حضور ۳۰ نفر عنوان کرد و گفت: پس از  گذشت ۱۰ روز از مراسم جشن، دچار وضعیت نامناسبی شدم و پس از انجام آزمایش مشخص شد که به کرونا مبتلا شده ام.

پسر جوان بهبود یافته از کرونا، ابتلا به این ویروس را دور از ذهن ندانست و گفت: پدر خود را برای درمان بیماری به بیمارستان برده و تا انجام فرایند بستری کنار او بود اما چهار روز بعد از مراجعه به بیمارستان اقدام به انجام آزمایش کرده که تست کرونای او مثبت بود.

وی ادامه داد: پدر او نیز پس از انجام عمل قلب باز، علائمی از بیماری نداشت ولی با گذشت زمان به علت بی حالی و بدن درد اقدام به انجام آزمایش کرده که مشخص شد ریه هایش به کرونا درگیر شده است.

وی استفاده نکردن از ماسک را عامل ابتلای او و پدرش به کرونا دانست و افزود: هنگام مراجعه به بیمارستان هیچیک از ما ماسک نمی زدیم و زمان بازگشت فقط پدرم از ماسک استفاده می کرد.

ابتلای خانوادگی به کرونا 

مادر یک خانواده چهار نفره نیز در این باره گفت: ابتدا همسرم به علت داشتن علائمی نظیر گلودرد،  ضعف و بدحالی به بیمارستان مراجعه کرده و به علت داشتن کرونا در بیمارستان بستری شد.

وی افزود: سپس دیگر اعضای خانواده برای بررسی وضعیت جسمی خود به مرکز بهداشتی واقع در «کمال آباد» مراجعه و داروهایی دریافت کردند اما یک روز پس از مصرف دارو دچار ضعف و بی حالی شدید و اسهال شده و در بیمارستان سینا بستری شدند.

این زن جوان درباره چگونگی انتقال بیماری گفت: برادر همسرش در اداره دارایی مشغول به خدمت بوده وی به علت در تماس بودن با همکارانی که نتیجه تست آنها مثبت بوده به بیماری مبتلا شده سپس بیماری را به این خانواده منتقل کرده است.

وی رفت و آمد برای نقل و انتقال سند خودرو و رعایت نکردن اصول بهداشتی را از دیگر علل ابتلا به بیماری کرونا دانست و افزود: اضطراب، استرس و نگرانی از ابتلا به کرونا به طور حتم در ابتلای همسرم به این ویروس بی تاثیر نبوده است.

مرد جوانی دیگری روایت متفاوتی از ابتلا به کرونا عنوان کرد و اظهار داشت: فکر نمی کردم که روزی به این بیماری مبتلا شوم چرا که تمامی اصول بهداشتی شامل استفاده از ماسک، ضدعفونی کردن دست هنگام تماس با سطح آلوده را رعایت کرده حتی همه خریدهای روزانه را بیرون از در خانه قرار داده و پس از ضدعفونی آنها را به داخل می بردم.

این راننده افزود: حتی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا با آرنج دستگیره در را باز ، لباس های خود را جلوی در آویزان کرده و از حضور در منزل والدین خودداری کردم.

وی اضافه کرد: برای انجام عمل «آی.وی.اف» باید آزمایش کرونا می دادم که با وجود نداشتن هیچگونه علامتی، ۲ روز بعد از آزمایش با تماس مرکز بهداشت مثبت بودن نتیجه تست اعلام شد که ابتدا بر این باور بودم که چند تن از دوستان تحت عنوان کارشناس مرکز بهداشت با من شوخی می کنند.

این مرد جوان با بیان اینکه پس از مثبت شدن نتیجه آزمایش، درد در قفسه سینه و گلو داشتم احتمال داد هنگام مراجعه به بانک به علت نداشتن تهویه مناسب، شلوغ بودن این محل و رعایت نکردن فاصله فیزیکی به این بیماری مبتلا شده است.

این راننده خودروی بین شهری افزود: زمان سوار کردن مسافر و عزیمت به تهران پنجره خودرو را باز گذاشته تا هوا جریان داشته باشد البته برخی مسافرها ماسک نمی زدند.

وی احتمال داد به علت حضور در سرگذر شهر همدان برای خرید میوه یا شرکت در دورهمی خانوادگی حداکثر هفت یا هشت نفره با خواهر و برادران که هیچیک ماسک نزده و فاصله را رعایت نمی کردند نیز به کرونا مبتلا شده باشد.

وی توصیه کرد: شهروندان برای حفاظت از خود در برابر ویروس کرونا از شیلد و دستکش یکبار مصرف استفاده و دستکش ها را به طور مرتب تعویض کنند همچنین شستشوی دست ها به صورت مرتب صورت گیرد.

این بهبود یافته از کرونا بیان کرد: پس از اطلاع از نتیجه آزمایش بدون نگرانی از انگ زدن بستگان و همسایگان، موضوع را به همه بستگان اطلاع دادم چرا که در قبال دیگر افراد مسئولیت داریم. 

۶۲ درصد مراجعان به اماکن عمومی فاصله گذاری را رعایت می کنند

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی استان همدان در گفت و گو با ایرنا گفت: با وجود تاکید فراوان به رعایت پروتکل فاصله گذاری فیزیکی در اماکن عمومی اما طی بازرسی های صورت گرفته در یک هفته گذشته، مشخص شد که در ۶۲ درصد اماکن این مولفه رعایت می شود.

«لیدا رفعتی» اظهار داشت: کمترین میزان رعایت فاصله گذاری اجتماعی مربوط به مراکز شماره گذاری و معاینه فنی خودرو با ۲۵ درصد، سپس پایانه های مسافربری برون شهری با ۴۴ درصد،آرامستان با ۵۳ درصد، مهدکودک با ۵۵ درصد و مراکز ورزشی ۵۷ درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.

وی افزود: همچنین به دنبال بازرسی صورت گرفته از چهار هزار و ۸۶۰ مراکز خدماتی، صنایع، اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی منتخب در استان مشخص شد که در ۷۷ درصد این واحدها بهداشت فردی رعایت شده بود.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه استفاده از ماسک با وجود تاکیدات فراوان رو به کاهش است ادامه داد: ۶۶ درصد متصدیان و مراجعان به مراکز خدماتی و اماکن عمومی از ماسک استفاده کردند که کمترین میزان استفاده از ماسک مربوط به پایانه های مسافربری برون شهری با ۳۳ درصد، مراکز ورزشی با ۴۳ درصد و  مراکز شماره گذاری و معاینه فنی خودرو با ۵۰ درصد است.

به گزارش ایرنا هم اینک ۱۰ شهرستان تابعه استان همدان در وضعیت زرد کرونایی هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha