به گزارش ایرنا، مدیر عامل موسسه بینالمللی صلحسبز میگوید: این پیش نویس، طرحی برای حل بحران آب و هوا نیست، توافقی است که همه باید دست روی دست گذاشته و به بهترین ها امیدوار باشیم. این یک درخواست مودبانه است که کشورها شاید، احتمالا، سال آینده کارهای بیشتری انجام دهند
جنیفر مورگان با بیان اینکه توافق صورت گرفته کافی نیست افزود: مذاکره کنندگان حتی نباید به ترک گلاسکو فکر کنند تا زمانی که توافقی را انجام دهند.
هم زمان گروههای طرفدار محیط زیست مقابل ساختمان اجلاس تجمع کرده و با سردادن شعارهای اعتراضی نسبت به عواقب تشدید این بحران شعار میدهند. «جانسیس» یکی از معترضان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: به نظر من سند پیشنهادی کافی نیست و باید اقدامات بیشتری انجام شود. ما دیگر از وعدههایی که محقق نمیشود به ستوه آمدهایم. وی خواستار شکلگیری پویشهای مردمی برای مقابله با تغییرات اقلیمی شد و افزود تاریخ ثابت کرده که قولوقرارهای مطرح شده در جلسات قبل محقق نشده است.
سند پیشنهادی اجلاس گلاسکو از کشورها میخواهد تا سال آینده میلادی، برنامه های خود را برای کاهش تصاعد گازهای گلخانه ای بازبینی و تقویت کنند؛ تا آخر سال آینده راهبردهای بلندمدت خود را برای دستیابی به تصاعد صفر خالص تا اواسط قرن، تبیین کنند و اقدام قابل ملاحظه و اثربخشی برای محدود کردن گرمایش زمین به ۱/۵ درجه انجام دهند. کشورها طبق توافق پاریس در سال ۲۰۱۵ وعده دادند که برای دستیابی به این هدف تلاش خواهند کرد.
بر اساس این سند پیشنهاد، کشورها باید روند توقف استفاده از زغال سنگ و مشتقات سوخت های فسیلی را شتاب بخشند و سهم کلی شان در بودجه اقلیمی به منظور کمک به کشورهای در حال توسعه برای سازگار کردن خود با تغییرات اقلیمی را دو برابر کنند.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس ساعتی پیش برای حضور در اجلاس وارد گلاسکو شد و قرار است با ایراد سخنانی از کشورها بخواهد تا به یک توافق قوی دست یابند.
بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد موسوم به cop۲۶ از یکشنبه ۹ آبان ماه با حضور هزاران نفر از رهبران و نمایندگان ۲۰۰ کشور در شهر گلاسکوی اسکاتلند فعالیت خود را آغاز کرده است.
در این نشست که به دلیل شیوع ویروس کرونا یک سال به تعویق افتاده بود، مهمترین مسائل و چالشهای مرتبط با تغییرات اقلیمی و بحرانهای محیط زیستی مورد بحث و تبادل نظر شرکتکنندگان قرار میگیرد.
در جریان این کنفرانس دو هفته ای، مذاکرات دیپلماتیک فشرده ای پیرامون چگونگی مقابله با گرمایش زمین به عنوان یک چالش مشترک جهانی، صورت گیرد و رهبران ۲٠٠ کشور جهان اهداف و تعهدات خود را برای مقابله با اثرات تغییرات آب و هوایی و نحوه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۳۰، ارائه خواهند کرد.
قرار است مذاکره کنندگان در جریان این نشست، کشورهای جهان را وادار کنند تا اقدامات و تعهدات بلندپروازانه تری را برای جلوگیری از گرمایش زمین و محدود کردن افزایش دما به ١.۵ درجه سانتیگراد، متقبل شوند.
علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهوری دیروز با ایراد سخنانی در اجلاس گلاسکو هشدار داد که امور انسانی به واسطه اقدامات قهری عدهای، گروگان گرفته شده است.
وی گفت: وقتی صحبت از همکاری های بین المللی و همه ذینفعان در سطح جهان به میان می آید، متاسفانه کشور من با مانعی به نام تروریسم اقتصادی روبرو است.
سلاجقه در جمع حاضران این پرسش را مطرح کرد: چرا اقدامات قهری بی بصیرت بر کشور من و تعداد کمی از دیگر کشورها اعمال می شود، که نه تنها رنج را بر ملتی تحمیل می کند بلکه تلاش های جهانی به نفع بشریت برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی را نیز تضعیف می کند.
معاون رئیس جمهوری در مصاحبه اختصاصی به ایرنا گفت حتی اگر ایران روند پیوستن به معاهده پاریس را تکمیل کند قادر به اجرای آن نخواهد بود زیرا تحریم ها مانع همکاری بین المللی در زمینه آب و هوایی است.
نظر شما