بهگزارش ایرنا، ویدا توحدی روز پنجشنبه در جریان بازدید از شهر کلاتهخیج شاهرود در شرق استان سمنان بیان کرد: پرونده ثبت ملی این شهر ۲ سال پیش به معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور ارسال شد و هم اکنون مشاهده میشود که بخشی از مشکلات برطرف شده است.
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: مشارکت مسئولان محلی نقش مؤثری در ثبت ملی شهر کلاتهخیج شاهرود به عنوان شهر ملی دستبافتههای سنتی و نساجی سنتی دارد.»
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: از ابتدای آذر ماه و در شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی، پرونده شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نتایج پس از آن اعلام میشود.
وی تولیدکنندگان دستبافتههای سنتی در شهر کلاتهخیج شاهرود را افرادی بسیار سختکوش و با گذشته پربار در حوزه صنایعدستی دانست و ادامه داد: بیش از ۹۰۰ نفر از بانوان این شهر به بافتههای سنتی میپردازند و این تلاش باعث خرسندی است.
توحدی با بیان اینکه تمام هنرمندان این خطه برای ثبت ملی این شهر تلاش میکنند، تأکید کرد: توجه و حمایت مسئولان از جمله شهرداری، فرمانداری، امام جمعه، میراثفرهنگی، برای شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی پرونده شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: ثبت ملی کلاتهخیج باعث هویت بخشی به این منطقه میشود و در معرفی این شهر مؤثر است.
توسعه گردشگری با ثبت ملی کلاتهخیج
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان نیز گفت: صنایعدستی و بافت تاریخی کلاتهخیج ارزشمند است و به همین دلیل موضوع ثبت ملی این شهر در دستور کار جدی این ادارهکل قرار دارد.
حمیدرضا دوستمحمدی با تأکید بر تقویت اقتصاد محلی افزود: ثبت ملی شهر کلاتهخیج، زمینهساز رشد گردشگری و اقتصادی این منطقه است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: حفظ هنرهای سنتی علاوه بر هویت فرهنگی، زمینهساز تبدیل شهرها و روستاها به برند ملی و جهانی شده و توسعه پایدار شهری و روستایی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: کلاته خیج شهری که سابقه تاریخی در دستبافتههای سنتی دارد باید از مزایای شهرهای ملی صنایعدستی استفاده کند و بر این اساس نواقص را برطرف کردیم و به دنبال این هستیم این هنر را از تولید مواد اولیه تا تولید دستبافتهها به صورت بومی حفظ کرده و ترویج دهیم.
دوستمحمدی با تأکید بر اینکه آموزش تولید دستبافتههای سنتی به نسل جوان کلاتهخیج از اهداف است، گفت: با ثبت ملی به سمت برند ملی پیش میرویم و زمینهساز رشد گردشگری و اقتصادی این منطقه خواهیم بود.
نظر شما