شهردار سابق شهر گوگ تپه روز جمعه در حاشیه افتتاح این کتابخانه افزود: کتابخانه عمومی "روناک موکریان" با هزینه بیش از چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در زمینی به مساحت ۳۰۰ مترمربع و با حمایت انجمن حامی به بهره برداری رسید.
احمد پورمحمودی اقدم با بیان این که این کتابخانه با هدف ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی احداث شده است، ادامه داد: فاز نخست ساختمان این کتابخانه شامل طبقه همکف دارای کتابخانه، سالن مطالعه، نمازخانه، اتاق مدیریت و سرویسهای بهداشتی بوده که به اتمام رسیده و فاز دوم نیز طی سال آینده احداث خواهد شد.
وی اضافه کرد: از مجموع هزینه احداث ساختمان کتابخانه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال توسط انجمن حامی، یک میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال توسط شهرداری و یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال هم توسط خیران تامین شده است.
پورمحمودی اقدم اظهار داشت: توجه به بخش فرهنگی این شهر بر مسایل عمرانی شهرداری اولویت داشته و امیدواریم با بهبود وضعیت شهرداری و اهدای بیشتر اعتبارات عمرانی در سایر موارد هم زمینه توسعه این شهر تازه تاسیس فراهم شود.
فرماندار ویژه مهاباد هم در این مراسم ضمن قدردانی از بانیان احداث این کتابخانه اظهار داشت: توسعه بخش فرهنگی و توجه به احداث زیرساخت های آن به عنوان یکی از شاخصهای توسعه پایدار مورد حمایت دولت و بخش خصوصی قرار گرفته است.
عارف خدرلو از خیران به عنوان ایثارگران راه توسعه و آبادنی در هر جامعه یاد کرد و گفت: شهرستان مهاباد با وجود انسان های فرهیخته از ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه فرهنگی برخورد است.
وی بیان کرد: مهاباد به پاس داشتن شخصیتهای فاخری همچون استاد "هیمن"، استاد "هژار" و "محمد قاضی" از سایر شهرهای اطراف متمایز بوده است.
وی داشتن نیروی انسانی توانمند را از دیگر ظرفیتهای مهم این شهرستان دانست و تاکید کرد: استفاده صحیح از این پتانسیلهای عالی در بخش گردشگری، کشاورزی و صنعت میتوان مهاباد را به یک شهر نمونه در توسعه پایدار کشور معرفی کند.
به گزارش ایرنا، ۲۴ آبان تا اول آذرماه به عنوان هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.
شهرستان مهاباد دارای ۲۴۰ هزار نفر جمعیت است؛ این شهرستان تاکنون ۲ بار توانسته است در سطح کشور عنوان «شهر خلاق کتاب» را به خود اختصاص دهد که این امر نشاندهنده اهمیت کتاب و مطالعه نزد مردم فرهنگدوست این شهرستان است.
سرانه فضای مطالعه در این شهرستان ۱.۲ مترمربع برای هر ۱۰۰ نفر است که این میزان ۱۲ درصد استاندارد جهانی برآورد میشود؛ سرانه کتاب در این شهرستان نیز ۲۸ نسخه برای هر ۱۰۰ نفر است که این مقدار ۱۴ نسخه کمتر از میانگین استانی است.
هماکنون بیش از ۶۲ هزار جلد کتاب در قالب ۵۰ هزار نسخه در ۶ باب کتابخانههای این شهرستان وجود دارد که در راستای ترویج فرهنگ مطالعه در اختیار اعضا قرار میگیرد.
نظر شما