بیماری دیابت، بزرگ‌ترین همه‌گیری تاریخ است

بوشهر- ایرنا - کارشناس بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در سال‌های اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگ‌ترین همه‌گیری تاریخ تبدیل کرده است.

به گزارش ایرنا، آزاده سالمی روز شنبه به مناسبت ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان ماه ) روز جهانی دیابت به رسانه‌ها اعلام کرد: اهمیت بیماری دیابت در این است که علائم پر سروصدایی ندارد و کم‌کم خود را نشان می‌دهد، آنچه در بسیاری از موارد این بیماران را دچار عوارض می‌کند، ناآگاهی از میزان قند خون است، در این موارد فرد از بیماری خود اطلاع ندارد و زمانی که بالا بودن قند خون صدماتی را بر اعضایی مانند کلیه و چشم  وارد کرد برای درمان عارضه خود به مراکز درمانی مراجعه می‌کند.

این کارشناس بهداشتی با اشاره به شعار امسال روز جهانی دیابت "مراقبت دیابت، امروز بیشتر از همیشه " اظهارداشت: هرچند امروز شمار بیماران دیابتی به‌سرعت رو به افزایش است اما این بیماری با کنترل و پیشگیری به‌ راحتی قابل‌ کنترل  است.

وی تصریح کرد: داشتن رژیم غذایی سالم، کنترل وزن، فعالیت ورزشی منظم و مناسب برای پیشگیری از ابتلا به دیابت و کنترل آن ضروری است.

کارشناس بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بیماری دیابت ارثی نیست و عامل ژنتیک در ایجاد این بیماری تأثیر کَمی دارد ولی عادت‌های تغذیه ناصحیح، استرس و فشارهای روحی، عوامل اصلی ابتلا به این بیماری هستند که علاوه بر تحمیل هزینه‌های مادی، هزینه‌های معنوی بسیاری از جمله مشکلات روحی و عاطفی، کاهش بهره‌وری شغلی و علمی وناتوانی‌ها بر بیماران و جامعه تحمیل می‌کنند و سبب معضلات اجتماعی چون طلاق و بیکاری می‌شود.

سالمی گفت: یکی دیگر از باورهای غلط این است که فقط کسانی در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند که قند، شکر و شیرینی زیادی می‌خورند و به خوردن تنقلات و خوراکی‌های شیرین عادت دارند؛ در حالی که دریافت انرژی بیش‌ازحد نیاز بدن، از هر منبعی می‌تواند موجب بروز دیابت شود.

وی با اشاره اینکه بسیاری گمان می‌کنند کودکان، نوجوانان و جوانان به دیابت نوع ۲ مبتلا نمی‌شوند هشدار داد: امروزه به دلیل افزایش آمار چاقی در دوران کودکی، حتی بچه‌ها هم می‌توانند به دیابت نوع ۲ مبتلا شوند و اکنون بسیاری از کودکان در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

سالمی اضافه  کرد: امروزه تحرک کم، استفاده زیاد از خودرو و ورزش نکردن در زندگی اغلب افراد باعث اضافه‌ وزن و چاقی به خصوص چاقی های شکمی و تجمع چربی در بدن شده که سبب افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین و دیابت نوع ۲ می‌شود.
وی گفت: اضافه‌ وزن و چاقی، سابقه خانوادگی دیابت نوع ۲، فشارخون بالا، اختلال چربی‌های خون، زندگی کم‌تحرک (فعالیت بدنی ناکافی) مصرف دخانیات، سن ۳۰ سال و بالاتر از عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha