۲۳ آبان ۱۴۰۰، ۱۳:۲۲
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 84540356
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۵۰ درصد بیماران دیالیزی زنجان نیازمند پیوند کلیه هستند

زنجان - ایرنا - مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان گفت: در زمان حاضر ۵۰ درصد بیماران دیالیزی استان واجد شرایط پیوند کلیه هستند، اما هزینه‌های روزمره، دارویی، درمانی و آزمایش‌ها افزایش یافته که این مسائل امکان عمل را تا حدودی ناممکن کرده است.

محمدرضا طهماسبی روز یکشنبه به مناسبت آغاز هفته حمایت از بیماران کلیوی، در نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه شرایط کرونایی که ۲ سال از ماندگاری آن سپری می شود، موجب شده تعداد و هزینه پیوند کلیه به مراتب افزایش یابد، افزود: پیش از این هزینه یک عمل پیوند کلیه ۱۵ میلیون تومان بود که اکنون این رقم به ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه تعداد بیماران پیوندی نسبت به سال های گذشته روند کاهشی دارد، اظهار داشت: این موضوع به این معنی است که در سه یا چهار سال گذشته بطور میانگین ۴۰ بیمار عمل پیوند کلیه را انجام می دادند اما اکنون این رقم به ۱۲ تا ۱۵ بیمار " یک سوم"  کاهش یافته است.

طهماسبی با اشاره به اینکه در کنار مسائل عمل پیوند، هزینه های دارویی، درمانی و آزمایش ها به مراتب افزایش یافته است، ادامه داد: اغلب بیماران دیالیزی، مراقبتی و پیوندی این انجمن را قشر کم درآمد و آسیب پذیر تشکیل می دهند که تامین این هزینه ها برای یک بیمار بسیار دشوار است.

وی با اشاره به اینکه بخشی از آلام و مشکلات گروه‌های هدف این انجکم با کمک های خیرین تسکین می یابد، اظهار داشت: این انجمن متولی اصلی جبران خواسته ها، رفع نیازها و مشکلات بیماران کلیوی و دیالیزی بوده و در این راستا اقدامات متعددی را انجام داده است.

این مسوول شمار پرونده های تشکیل شده برای بیماران مراقبتی، پیوندی و دیالیزی انجمن کلیوی از زمان شکل گیری انجمن در سال ۶۳ را حدود ۲ هزار نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد یک‌هزارو ۶۰۰ بیمار با پیوند کلیه و مراقبت، از چرخه دیالیز خارج شده و به فعالیت اجتماعی خود ادامه می‌دهند.

طهماسبی با بیان اینکه در زمان حاضر بیش از ۴۰۰ بیمار دیالیزی در زنجان تحت درمان و دیالیز قرار دارند، یادآوری کرد: ۵۰ درصد از آنان واجد شرایط پیوند کلیه هستند که با کمک های خیرین و احساس مسوولیت دیگر هموطنان می توان این مهم را انجام داد.

وی با اشاره به اینکه شرایط دهنده این عضو، مهم است، گفت: برای دهنده های کلیه  با گروههای خونی مختلف پس از مراجعه به انجمن، پرونده تشکیل و سپس به بیمار تحت شرایط پیوند معرفی و هماهنگی لازم انجام می‌گیرد.

مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان از جمله راههای مهم پیوند کلیه در افراد نیازمند را استفاده از عضو جسد " بیمار مرگ مغزی"  اعلام کرد و گفت: این کار مهم سال به سال با فرهنگ سازی بیشتر جلوه خاصی به خود گرفته اما کافی نیست.

وی راه دیگر پیوند کلیه را اهدای عضو از خانواده بیمار ذکر کرد و گفت: این اقدام شرایط بهتری را فراهم می کند، چرا که هزینه و نوبت برای فرد گیرنده را ندارد که می تواند به فرد متقاضی زندگی دوباره ای دهد.

این مسوول با اشاره به اینکه افراد بنا دلیلی هر ۲ کلیه خود را بیشتر به دلیل ابتلا به دیابت و یا فشار خون از دست می دهد، خاطرنشان کرد: بروز چنین مساله به زندگی دیالیزی فرد منجر می شود، بطوری که هفته ای  سه بار و هر بار به مدت چهار ساعت باید تحت درمان دیالیز قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، انجمن خیریه بیماران کلیوی استان زنجان از سال ۶۳ با پوشش پنج بیمار دیالیزی فعالیت خود را آغاز کرده است.

۲۳ تا ۳۰ آبان هفته حمایت از بیماران کلیوی در کشور نامگذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha