دکتر قاسم اویس روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا مجموع جمعیت واجد شرایط رده سنی ۶۰ سال به بالای استان را ۴۰۵ هزار نفر اعلام کرد و توضیح داد : افراد واجد شرایط ۶۰ سال به بالا در مازندران که تزریق دُز اول و دوم واکسنشان سینوفارم، برکت و بهارات بود ، میتوانند با گذشت چهار ماه از تزریق دُز دوم، برای دریافت دُز سوم به مراکز مورد نظر مراجعه کنند.
وی خاطر نشان کرد: اطلاعرسانی برای تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای افراد واجد شرایط از طریق پیامک مرکز بهداشت محل زندگی افراد و تماسهای تلفنی پزشکان خانواده در سراسر استان در دست انجام است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : افرادی که دُز اول و دوم واکسن کرونای آنها اسپوتنیک و آسترازنکا بود ، می توانند بعد از گذشت ۶ ماه از تزریق دُز دوم، مرحله سوم یا دُز یادآور این نوع از واکسنها را تزریق کنند.
وی افزود : تاکنون ۲۵ درصد از کادر بهداشت و درمان در مازندران دُز یادآور واکسن کرونا را دریافت کرده اند و با ورود محمولههای جدید واکسن آسترازنکا و اسپوتنیک، میزان تزریق واکسن یادآور در این بخش افزایش چشمگیری مییابد.
او ادامه داد : از مجموع ۲ میلیون و ۳۲۹ هزار نفر واجد شرایط ۱۲ سال به بالا برای دریافت واکسن کرونا در استان، تاکنون ۹۲ درصد دُز اول و ۷۲.۶ درصد هم دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
گله از کاهش مراجعه برای دریافت واکسن کرونا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : در مجموع با احتساب دُزهای اول و دوم، در ماههای گذشته سه میلیون و ۸۵۸ هزار دُز واکسن در استان تزریق شده است ، اما به طور کلی روند واکسیناسیون در مازندران در هفته های گذشته کُند بوده است.
وی اضافه کرد: در ابتدای مهر ماه سال جاری میزان تزریق روزانه واکسن در مازندران ۸۰ تا ۹۰ هزار دُز بود ، اما این رقم در روزهای گذشته کاهش چشمگیری داشته و به ۱۵ تا ۲۵ هزار دُز رسیده است که علت اصلی آن کاهش استقبال مردم از تزریق دُز دوم، آرامش نسبی و کُند شدن شیوع کرونا در استان است.
اویس گفت : کاهش مراجعات و یا مراجعه نکردن افراد واجد شرایط در زمان مقرر برای دریافت واکسن دُز دوم و یا یادآور از دغدغههای اساسی دانشگاههای علوم پزشکی مازندران است و از مردم میخواهیم هرچه سریعتر برای تکمیل دریافت هر ۲ دُز واکسن کرونا اقدام کنند.
وی با بیان اینکه از نظر زیرساختهای تزریق و همچنین تنوع واکسن در مازندران مشکلی وجود ندارد، خاطر نشان کرد : تاکنون ۹۵ درصد از جمعیت واجد شرایط ساکن روستاها و ۹۰ درصد ساکن مناطق شهری در استان حداقل یک دُز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در گروه دانش آموزی تاکنون ۹۳ درصد افراد ۱۲ تا ۱۸ سال در استان دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند، گفت : در تزریق دُز دوم واکسن این گروه سنی عقب هستیم و دانش آموزان هرچه سریع تر برای دریافت واکسن کرونا اقدام کنند.
بر اساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با ۶۸ بیمار جدید به ۳۷۹ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته سه نفر دیگر از شهروندان مازندرانی هم به خاطر ابتلا به کرونا جان باختند.
نظر شما