به گزارش ایرنا، هیات داوران جایزه «قلم هگمتانه» از بین ۵۶ اثر ارسالی پس از ارزیابی دقیق و علمی، چهار اثر را به عنوان کتاب "برگزیده" و پنج اثر را نیز "شایسته تقدیر" انتخاب و معرفی کردند.
براساس اعلام هیات داوران جایزه «قلم هگمتانه»، کتاب «واژه نامه همدانی» تالیف "هادی گروسین" و کتاب «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی» تالیف "محمدعلی نوریون" هر ۲ از همدان به عنوان آثار برگزیده بخش زبان(گویش های محلی) انتخاب شدند.
همچنین کتاب «قهوه خانه در همدان» تالیف "علی اصغر حمدیه" از همدان در بخش هنر(معماری و شهرسازی) و کتاب «حاج جلال» خاطرات پدر شهیدان ابوالقاسم و علیرضا حاج بابائی اثر "لیلا نظری گیلانده" از اردبیل در بخش تاریخ و جغرافیا(مستند نگاری دفاع مقدس) به عنوان آثار برگزیده این دوره از جایره قلم هگمتانه انتخاب شدند.
پدیدآورندگان آثار برتر این رویداد هنری، تندیس جایزه و بیست میلیون ریال هدیه نقدی را دریافت کردند.
هیات داوران همچنین پنج اثر ارسالی به دومین جایزه قلم هگمتانه را شایسته تقدیر دانست.
برهمین اساس، کتاب «مساجد تاریخی همدان» از زهرا پورشعبانیان و کتاب «خانه اربابی بهاء الملک» از خسرو محمدی هر ۲ از همدان به عنوان آثار شایسته تقدیر بخش هنر (معماری و شهرسازی) انتخاب شدند.
کتاب «بیدمشک ها چقدر عاشقند» اثر مریم زرنشان از همدان و کتاب «عشق تقصیری ندارد» اثر ریحانه نوری از تویسرکان هم در بخش ادبیات(شعر معاصر) شایسته تقدیر شناخته شدند.
همچنین کتاب مجموعه مصاحبه «در روشنای دانش» اثر علیرضا ذکاوتی قراگزلو از همدان نیز در بخش تاریخ و جغرافیا(مستندنگاری) شایسته تقدیر معرفی شد.
براساس اعلام هیات داوران، از آثار شایسته تقدیر نیز با اهدای لوح سپاس و ۱۰ میلیون ریال جایزه نقدی قدردانی شد.
آیین اختتامیه دومین دوره جایزه قلم هگمتانه با حضوری جمعی از مسوولان و مدیران فرهنگی در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برگزار شد.
به گزارش ایرنا، در این آیین قسمتهایی از کتاب های مجموعه غزل "عشق تقصیری ندارد" و "بیدمشک ها چقدر عاشقند" توسط نویسنده این آثار خواتده شد.
سال گذشته ۱۱ نویسنده برتر همدانی جایزه «قلم هگمتانه» را دریافت کردند.
بیستونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از بیست و چهارم آبان تا یکم آذر ۱۴۰۰ با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پُرکنیم» در سراسر کشور برگزار میشود.
دوشنبه ۲۴ آبان در تقویم رسمی کشور روز «کتاب و کتابخوانی» نامگذاری شده و روز شمار هفته کتاب نیز شامل (۲۵ آبانماه) «کتاب خوب، یار همیشه همراه»، (۲۶ آبانماه) «کتاب، زبان فارسی و شعر و ادبیات داستانی»، (۲۷ آبانماه) «کتاب، رسانه، همافزایی و تعاملات»، (۲۸ آبانماه) «کتاب، خانواده، سبک زندگی ایرانی-اسلامی»، (۲۹ آبانماه) «ناشران، کتابفروشان و ارکان صنعت نشر»، (۳۰ آبانماه) «کتاب، مادران شهدا و زنان در دفاع مقدس» و (یکم آذرماه) «کتاب، کودک و نوجوان، آینده نسل مجازی» است.
نظر شما