آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید در حوزه فرهنگی به صورت جدی فعالیت کنند

کرمانشاه - ایرنا - سرپرست دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه بستر کار فرهنگی در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها فراهم است، گفت: باتوجه به اهمیت مقوله فرهنگ این ۲ نهاد باید به صورت جدی به این مقوله ورود کنند و متولی بخش زیادی از فعالیت‌های فرهنگی شوند.

به گزارش ایرنا، دکتر «محمدنبی احمدی» در نشست اخیر شورای فرهنگ عمومی استان در بیت امام جمعه کرمانشاه با تاکید بر اینکه ما باید در این ۲ نهاد بیشتر کار کنیم، افزود: دانشجویان حلقه واسط ما با جامعه هستند یعنی اگر من به عنوان یک معلم در سرکلاس بتوانم خوب فرهنگ سازی کنم تا عمق روستاها و شهرها این برد دارد و لذا این اهمیتی است که ما باید متوجه آن بشویم.

وی ادامه داد، همکاران ما در دانشگاه رازی یک پروژه ای را انجام دادند تحت عنوان آمایش کرمانشاه که در بیشتر از ۲۰ جلد کار پژوهشی است که بخشی از آن مربوط به فرهنگ است.

او گفت: در کشور ما باید مهمترین «سرمایه» در بحث فرهنگ به کار گرفته شود و لذا رهبر معظم انقلاب می فرمایند که من شب‌ها موقعی که از غصه مباحث فرهنگی بیدار می‌شوم خوابم نمی برد پس معلوم می شود بالاترین دغدغه رهبری مباحث فرهنگی است.

وی اضافه کرد: رهبری در جایی دیگری می فرمایند فرهنگ عین هواست که همه آن را تنفس می کنند منتها این مباحث ما در شورای فرهنگ عمومی به همه مربوط نمی شود یا اینکه می فرمایند اگر من رهبر نبودم کار فرهنگی می کردم و یا می فرمایند فرهنگ چیزی است که حاضرم جانم را فدای آن کنم.  

سرپرست دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه به تشریح واژه فرهنگ پرداخت و گفت: فرهنگ یعنی «هنگِ فَر» هنگ به معنای قصد، اراده و عزم و فر به معنای مجد و عظمت است یعنی این ترکیب را اگر سرجای خودش بیاوریم و به عنوان هنگ فر خودش ببینیم یعنی ما قصد، اراده، مجد و عظمت، فر و شکوه را در آداب و سنن استان‌مان داریم.

وی به واژه فرهنگ در بین عرب‌ها به معنی  «ثقافه» یعنی گرفتن انحراف‌ها و کجی ها اشاره کرد و گفت: یعنی اینکه اگر ما در جامعه مان بخواهیم این تیرهایی که مدنظر ما است در مسیر درست حرکت کند و به هدف بخورد و فرهنگ‌سازی بشود بایستی آن انحراف‌ها و کجی ها گرفته شود.

احمدی با اشاره به اینکه در زبان لاتین هم به فرهنگ کالچر (culture) می گویند، یعنی به این معنی است هر جا ما بستر رشد و نمو یک چیزی را فراهم کنیم این می شود فرهنگ یعنی اگر ما می خواهیم یک درختی رشد پیدا کند، باید آبش، خاکش و کودش را فراهم کنیم.

به گزارش ایرنا؛ دانشگاه رازی کرمانشاه در بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان دانشکده علوم توسط شادروان دکتر عبدالعلی گویا شروع به فعالیت کرد.

این مرکز در سال ۱۳۵۳ به دانشگاه رازی تغییر نام یافت، در شروع سال تحصیلی در سال ۱۳۵۱ دانشکده علوم با پذیرش ۲۰۰ دانشجو در چهار رشته فیزیک، شیمی، زیست شناسی و ریاضی موجودیت خود را اعلام کرد.

هم اکنون نزدیک به ۱۳ هزار دانشجو و ۴۶۰ هیات علمی با ۱۴ دانشکده در دانشگاه رازی کرمانشاه فعال هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha