به گزارش ایرنا، شبکه خبری فرانس ۲۴ نوشت: گزارش این سازمان نشان می دهد اگر کشورهای اروپایی از دستورات جدید سازمان جهانی بهداشت پیروی می کردند تازه ترین آمار مرگ و میر ثبت شده در سال ۲۰۱۹میلادی می توانست به نصف کاهش یابد.
پیشتر برآوردها شده بود مرگ و میر مرتبط با ذرات آلاینده با قطر زیر دو و نیم میکرومتر یا PM۲.۵ در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۳۴۶ هزار نفر برسد
مرکز دادههای آلودگی هوای اتحادیه اروپا اعلام کرد که کاهش واضح مرگ و میر در سال بعد از سال ۲۰۱۸ تا حدی به دلیل آب و هوای مساعد اما مهمتر از همه به دلیل بهبود تدریجی کیفیت هوا در سراسر این قاره بوده است.
این گزارش نشان داد در اوایل دهه ۱۹۹۰ ذرات معلقی که عمیقا به ریه انسان نفوذ می کنند باعث مرگ یک میلیون مرگ زودرس در ۲۷ کشور اتحادیه اروپا شده است.
این ارقام تا سال ۲۰۰۵ به ۴۵۰ هزار نفر کاهش یافته است.
در سال ۲۰۱۹ ذرات آلاینده باعث مرگ ۵۳ هزار و ۸۰۰ مرگ زودرس در آلمان، ۴۹ هزار مرگ در ایتالیا، ۲۹ هزار و ۸۰۰ مرگ در فرانسه و ۲۳ هزار و ۳۰۰ مرگ در اسپانیا شده است. در لهستان ۳۹ هزار و ۳۰۰ نفر جان باخته اند که به نسبت جمعیت این کشور بالاترین رقم مرگ و میر زودهنگام ناشی از آلودگی هوا بوده است.
این گزارش همچنین نشان می دهد که مرگ ناشی از دی اکسید نیتروژن عمدتا ناشی از خودروها، کامیون ها و نیروگاه های حرارتی بین سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به نصف رسیده و به ۴۰ هزار نفر کاهش یافته است. تلفات ناشی از ازن سطح زمین در سال ۲۰۱۹ با کاهشی ۱۳ درصدی به ۱۶ هزار و ۸۰۰ نفر رسید.
سازمان محیط زیست اروپا هشدار داده آلودگی هوا همچنان بزرگترین تهدید محیط زیستی برای سلامت مردم اروپا است.
بیماری های قلبی، سکته که به مرگ زودهنگام منجر می شود و بیماری سرطان از دلایل آلودگی هوا است. درکودکان نیز آلودگی هوا می تواند به رشد ریه های آنها آسیب رسانده و باعث عفونت دستگاه تنفسی و تشدید آسم شود.
سازمان محیط زیست اروپا سپتامبر (شهریور) گذشته هشدار داد حتی در صورت بهبود کیفیت هوا سطح الودگی در بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا همچنان بالاتر از سطح توصیه شده است.
سازمان جهانی بهداشت براورد کرده که آلودگی هوا سالانه باعث مرگ ۷ میلیون مرگ زودرس در جهان می شود و در سطح مرگ ناشی از سیگار و رژیم غذایی ضعیف است.
نظر شما