به گزارش ایرنا، بوریس جانسون روز دوشنبه با انتشار یک کلیپ ویدیویی اظهار داشت: در زمان حاضر نیازی به تشدید محدودیتهایی کرونایی نمیبینم. «اما چیزی که مطمئناً باید تشخیص دهیم این است که طوفانی از عفونت در بخشهایی از اروپا وجود دارد.»
وی افزود: همیشه این خطر وجود دارد که با سردتر شدن هوا، آمار مبتلایان افزایش یابد؛ اما بهترین محافظ برای کشور ما این است که همه واکسن تقویتی خود را دریافت کنند.
وزارت بهداشت انگلیس امروز از شهروندان بالای ۴۰ سال خواست تا دُز تقویتی (سوم) واکسن کرونا را برای مهار شیوع ویروس در این کشور دریافت کنند. از نوجوانان ۱۶و ۱۷ سال نیز خواسته شده تا برای تزریق دُز دوم واکسن ضد کرونا اقدام کنند.
اما زمزمه بازگشت محدودیتهای کرونایی در این کشور با توجه به شیوع پرشتاب کرونا در سراسر اروپا دوباره بالا گرفته است. دولت لندن در یک عقب نشینی آشکار هشدار داده که در صورت شیوع موج جدید کرونا و افزایش فشارها بر مراکز بهداشتی این کشور، برخی از محدودیتهایی را که دو ماه پیش رفع کرد دوباره اعمال میکند.
ساجد جاوید وزیر بهداشت انگلیس ماه پیش طرح جدید برنامه دولت را درباره مقابله با کرونا در فصل پائیز و زمستان به پارلمان ارائه کرد. او توضیح داد که دولت به عنوان بخشی از «طرح B» ممکن است استفاده از ماسک صورت، دورکاری و گواهی واکسن را اجباری کند.
وزیر بهداشت انگلیس اشارهای به قرنطینه در طرح ۳۰ صفحهای دولت نکرد و گفت: در صورتی که اوضاع کرونا در کشور وخیم نشود نیازی به تشدید محدودیتها نخواهد بود و «طرح A» که بر تداوم واکسیناسیون و مهار شیوع ویروس نظارت دارد پیگیری میشود. جاوید با این حال تصریح کرد که باید نسبت به نوسانات و تغییر اوضاع «هشیار» بود و دولت مسئول وظیفه دارد تا خود را برای هر احتمالی آماده کند.
الیور داودن دبیر حزب حاکم محافظهکار امروز در گفتوگو با یک شبکه انگلیسی بیان داشت که دولت احتمال بازگرداندن اقداماتی مانند قرنطینه و آزمایشهای «پی سی آر» (PCR) را در صورت لزوم رد نکرده است.
وی گفت: «آنچه در اروپا رخ میدهد یادآوری این واقعیت است که همهگیری جهانی کرونا از بین نرفته است. رویکرد ما هم در قبال همه گیری این است که اطمینان حاصل کنیم سطح بالایی از حفاظت از واکسن را داریم.»
او در پاسخ به این سووال که آیا محدودیتهای مسافرتی دوباره اعمال خواهد شد؟ گفت: ما همیشه این موارد را بررسی می کنیم. از برخی از محدودیت ها فاصله گرفته ایم اما احیای آن را رد نکردهایم و البته اگر شرایط بهطور چشمگیری تغییر کند، باید دوباره آن را بررسی کنیم.
این مقام انگلیسی افزود: اگر سویه جدیدی از کرونا در حال ظهور باشد، باید در نظر بگیریم که در آن شرایط مرزهای ما چگونه خواهد بود تا مانند گذشته از ما محافظت کند.
نگرانیها درباره شیوع کرونا در اروپا باعث شده تا برخی کشورها محدودیتهای تازهای را برای مهار این ویروس اعمال کنند. در اتریش افرادی که واکسن نزدهاند تنها به دلایل ضروری می توانند از خانه خارج شوند. در هلند هم ساعت کاری رستورانها و مکانهای عمومی کوتاهتر شده است. همچنین نرخ پایین واکسیناسیون در کنار آمار بالای مراجعه به بیمارستانها وضعیت نگران کنندهای را در آلمان پدید آورده است.
دولت انگلیس از اواخر تیرماه گذشته، عمده محدودیتهای کرونایی در این کشور را رفع کرده است. این درحالیست که آمار مبتلایان به کرونا در این کشور به سرعت در حال افزایش است و ظرف ۲۴ ساعت گذشته بالغ بر ۳۶ هزار نفر به این ویروس مبتلا شدهاند.
کنفدراسیون خدمات بهداشتی انگلیس با ابراز نگرانی از اوضاع کرونا و روند فزاینده مراجعین به بیمارستانها در این کشور، خواستار احیای محدودیتهای کرونایی شده است.
بوریس جانسون قرار است عصر امروز درباره برنامه جدید دولت برای مقابله با کرونا با مردم صحبت کند. او تاکید دارد که در حال حاضر «چیزی در دادهها نمیبینیم که نشان دهد باید به طرح B برویم. بنابراین ما به طرح A پایبند هستیم.»
نظر شما