به گزارش روز دوشنبه ایرنا از "واشنگتن اگزمینر"، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: این آزمایش تاکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ زباله فضایی قابل ردیابی و صدها هزار قطعه کوچکتر ایجاد کرده است که منافع همه کشورها را تهدید میکند.
وی مدعی شد: رفتار خطرناک و غیرمسئولانه روسیه پایداری درازمدت فضا را به خطر میاندازد و به وضوح نشان میدهد که ادعاهای روسیه مبنی بر مخالفت با تسلیحاتی شدن فضا، غیرصادقانه و ریاکارانه است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا سلاح مورد نظر را یک موشک ضد ماهواره با قابلیت صعود مستقیم توصیف کرد.
وی گفت: این آزمایش به طور قابل توجهی خطر علیه فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی و همچنین سایر فعالیتهای فضایی انسان را افزایش میدهد.
بر اساس گزارشها، به دلیل نزدیک شدن تعدادی از زبالههای ایجاد شده، خدمه ایستگاه فضایی بین المللی به صورت موقت به کپسولهای خود بازگشتهاند. اما هنوز گزارشی از آسیب به این ایستگاه فضایی منتشر نشده است.
همچنین دولت و وزارت دفاع روسیه تاکنون به این اظهارات مقامات آمریکایی واکنشی نشان ندادهاند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه هفته گذشته در نشست بررسی مسائل صنایع دفاعی روسیه با شرکت وزیر دفاع و مقامهای ارشد نظامی و صنعت دفاعی این کشور در شهر بندری سوچی روسیه گفت: نخستین مجموعههایی اس-۵۰۰ که به صورت انبوه تولید شده است، بزودی به ارتش روسیه تحویل میشود.
سامانه اس - ۵۰۰ برای جایگزینی با سامانه پدافند هوایی «اس ۴۰۰ تریومف» طراحی شده است و میتواند همه سلاحهای تهاجمی هوافضای موجود و آتی را در ارتفاع حداکثر ۲۰۰ کیلومتر و برد ۵۰۰ کیلومتر را از بین ببرد.
به گفته پوتین، در سالهای آینده بیش از ۲۰۰ فروند هواپیما و بالگرد نظامی و ۲۶ دستگاه سامانههای پدافند موشکی اس-۳۵۰ و اس-۴۰۰ به واحدهای موشکی روسیه تحویل خواهد شد.
پوتین با تاکید بر اینکه سیستم نیروی هوافضای روسیه باید تکامل بیابد، افزود: این مساله با طراحی سامانههای تهاجمی کشورهای پیشرو ارتباط دارد که بسیار دقیق هستند. وضعیت نظامی و سیاسی بین المللی ازجمله افزایش پرواز هواپیماهای ناتو در نزدیکی روسیه و استقرار ناوهای مجهز به سامانههای موشکی کشورهای عضو این پیمان در دریای سیاه و بالتیک، نیز تکامل این نیرو (نیروی هوافضای روسیه) را میطلبد.
پوتین خاطرنشان کرد که سطح تجهیز ناوگان نظامی روسیه به تسلیحات جدید باید تا سال ۲۰۲۷میلادی به ۷۰ درصد برسد و سهم تسلیحات و ادوات نظامی پیشرفته در واحدهای پدافند هوایی و موشکی روسیه باید در سال ۲۰۲۵-۲۰۲۷ به مرز ۸۰ درصد برسد.
به گزارش ایرنا، روابط روسیه و آمریکا اگرچه تیره است اما مقامات دو کشور تاکنون دیدارهای مختلفی با یکدیگر داشتهاند.
واشنگتن از سال ۲۰۱۴ بیش از یکصد بسته تحریمهای اقتصادی و مالی در مورد مسکو وضع کرده و مقامها و شهروندان روس را در فهرست سیاه تحریمها قرار داده است.
تهران-ایرنا- آمریکا، روسیه را به آزمایش یک موشک ضد ماهواره متهم و اعلام کرد این آزمایش موشکی ایستگاه فضایی بین المللی را با خطر مواجه میکند.
اخبار مرتبط
-
سخنان پوتین؛ از تحویل اس-۵۰۰ به ارتش تا بحران کرونا و واکسیناسیون
مسکو - ایرنا- ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در سخنانی ضمن بررسی مسائل صنایع دفاعی روسیه…
-
روسیه موشک جدید سامانه پدافندی خود را آزمایش کرد
مسکو - ایرنا - روسیه یک موشک جدید برای مجموعه های پدافند موشکی خود را با موفقیت آزمایش کرد.…
-
چین و هند سامانه اس۵۰۰ از روسیه دریافت می کنند
مسکو - ایرنا - دمیتری شوگایف رئیس سازمان فدرال همکاریهای فنی-نظامی روسیه اعلام کرد که این کشور…
نظر شما