خانم "تاهینی مایتری تاماناگُدا" که به همراه هیاتی به منظور بررسی نیازمندی های اتباع خارجی ساکن در خراسان رضوی و نحوه خدمت رسانی به مهاجران و پناهندگان به این استان سفر کرده، ضمن حضور در این مدرسه از امکانات آموزشی و توانبخشی این مرکز آموزشی اطلاع حاصل کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۰ هزار دانش آموز از اتباع افغانستان و همچنین بیش از سه هزار نفر بزرگسال بی سواد این کشور در خراسان رضوی در حال تحصیل هستند، گفت: دانش آموزان افغانستانی نسبت به دانش آموزان بومی استان دارای مشکلات بیشتری هستند و دانش آموزان استثنایی آنها نیز به مراتب مشکلات افزونتری دارند.
قاسمعلی خدابنده افزود: نیاز به امکانات آموزشی و تجهیزات برای همه دانش آموزان شکل میگیرد و دولت سعی در تامین این نیازها دارد ولی نیازهای درمانی و توانبخشی دانشآموزان استثنایی با همه کاستیها در کنار نیازهای آموزشی در حال تامین است.
وی با اشاره به اینکه ارتقای کیفیت آموزش و زندگی دانش آموزان در گرو این است که در کنار آموزش، به توانمندسازی آنها نیز پرداخته شود، ادامه داد: در حال حاضر ۵۰۰ دانش آموز استثنایی از اتباع سایر کشورها در استان خراسان رضوی مشغول به تحصیل هستند و در این مرکز آموزشی ۸۶ دانش آموز دختر و پسر ناشنوا و کم شنوا مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۱۳ دانشآموز از اتباع کشور افغانستان هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی عنوان کرد: قراردادهایی با برخی کلینیکها برای ارائه خدمات درمانی به این دانشآموزان صورت گرفته است و در این مسیر برخی از خیریهها نیز به یاری این دانشآموزان و خانوادههای آنها آمدهاند با این حال همکاری و دریافت کمکهای انسان دوستانه از سازمانهای بینالمللی کمک شایانی به بهبود کیفیت آموزشی آنان خواهد کرد.
شمار مهاجران و اتباع افغانستانی دارای مجوز اقامت در خراسان رضوی ۳۵۰ هزار نفر است که ۹۵ درصد آنان در مشهد و پنج درصد دیگر در سایر شهرستانهای این استان مقیم هستند.
تاهینی مایتری تاماناگدا، رییس جدید دفتر نمایندگی اداره کل امور بشردوستانه اتحادیه اروپا (اکو) به همراه پنج مسوول دیگر سازمانهای بینالمللی در امور پناهندگان و مهاجران افغان روز دوشنبه ضمن سفر به مشهد از مهمانشهر تربت جام، محل نگهداری مهاجران افغان نیز بازدید کرد.
در این سفر "وریندار" مدیر کشوری سازمان "ریلیف اینترنشنال" در جمهوری اسلامی ایران، "نعیم گل" دستیار امور برنامه ریزی این سازمان، "ایوو فریسن" رییس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، "فلیپ لوزینسکی" رییس کشوری و "بئی تریسی اوچوا" مدیر امور ترویجی از سازمان امور پناهندگی نروژ در ایران نیز به همراه نمایندگان دفاتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان حضور دارند.
نظر شما