حامد اسراری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: انجمن پاژین برای برگزاری این پویش مردمی که یکی از خواسته های مهم مردم این شهر است از فرمانداری بانه مجوز دریافت کرد و از طریق این پویش خواستار حل مشکلات آب بانه شدیم.
وی اضافه کرد: شهرستان بانه از سه سد سردشت، چراغ ویس و شهید کاظمی بوکان حق آبه دارد و ۲۴۰ هکتار از زمین های بخش نمشیر زیر آب سد سردشت رفته در واقع ۳۰ درصد از آب این سد در بانه تامین می شود.
اسراری با بیان اینکه مردم بانه از آب سالم و بهداشتی محروم هستند ادامه داد: در صورتی که حق آبه مردم شهرستان بانه از این سدها تامین شود مشکل آب بانه حل می شود.
وی با اشاره به استقبال مردم این شهر از پویش تامین آب پایدار بانه گفت: تاکنون سه هزار امضاء جمع آوری شده و این پویش یک هفته ادامه دارد که از همه شهروندان درخواست می کنیم نسبت به این حق خود مسوولیت پذیر باشند.
اسرار ادامه داد: بسیاری از مردم بانه در یک شبانه روز تنها یک ساعت آب دارند یا برخی از محلات آب ندارند بنابراین باید از حق آبه خود برخودار شوند.
مدیر عامل انجمن محیط زیستی پاژین بانه با اشاره به بهره برداری نامناسب از چشمه ها و آبهای جاری اظهار داشت: بهره برداری نامناسب باعث شده که اکوسیستم منطقه تغییر کند و بسیاری از حیوانات و خزندگان این منطقه به دلیل کم آبی از بین رفتند.
وی افزود: یکی از پیام های این پویش مردمی این است که از آقای رییس جمهور که نسبت به تک تک افراد جامعه احساس مسوولیت می کند درخواست می کنیم باتوجه به منابع آبی زیادی که داریم براساس قانون نسبت به تامین حق آبه مردم بانه اقدام کنند.
این فعال محیط زیستی با بیان اینکه آب های شهرستان بانه به درستی مدیریت نمی شود افزود: علی رغم کمبود آب در بانه آب این شهر در بخشهای دیگری از استان و حتی برای آبیاری شهرداری مصرف می شود که با مدیریت مصرف این آب نیاز مردم بانه باید در اولویت قرار بگیرد.
وی وجود چاه های عمق آب در خانه باغ ها را یکی از عوامل مهم در کمآبی دانست و گفت: مجوزهای زیاد و غیرقانونی چاه های عمیق آب برای خانه باغ ها صادر شده باعث که افزایش آتش سوزی ها و تغییرات اقلیمی منطقه شده است.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری سنندج مرکز استان واقع شده است.
نظر شما