به گزارش تارنمای کاخ سفید، این مقام ارشد آمریکایی که نام آن بیان نشده است، در گفت و گو با در توضیح محورهای گفتگوی روسای جمهوری چین و آمریکا در مورد ایران اظهار داشت که این دیدار فرصتی برای هر دو طرف به ویژه قبل از ازسرگیری مذاکرات وین در اواخر ماه جاری بود تا نقطه نظرات خود را مقایسه کرده و کمی با یکدیگر هماهنگ شوند.
این مقام ارشد کاخ سفید افزود که بایدن و شی انتظارات خود و روش های اطمینان از سازنده بودن روند را مطرح کردند.
این مقام ارشد آمریکایی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با خرید نفت ایران از سوی چین و اینکه آیا این موضوع در دیدار بایدن و شی مطرح شده است، گفت: آمریکا کاملا متعهد به ادامه اجرای تحریم های خود است.
این مقام آمریکایی از ارائه جزییات بیشتر در این خصوص خودداری کرد اما این ادعاها در حالی مطرح می شود که مقامات دولت بایدن همواره مدعی بازگشت به برجام و باز بودن مسیر دیپلماسی هستند.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در سخنانی در اندیشکده بروکینگز اظهار داشت که دو رییس جمهوری این فرصت را داشتند تا در مورد چگونگی هماهنگی دیدگاه ها قبل از از سرگیری مذاکرات در تاریخ ۲۹ نوامبر (هشتم آذرماه) صحبت کنند تا گروه ۱+۵در قبال ایران متحد باشد و راه برای بازگشت به (توافق هسته ای) را هموار کنند.
کاخ سفید پیش از این در بیانیه ای اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و شی جین پینگ رئیس جمهوری چین شب گذشته در دیدار مجازی با یکدیگر در مورد مسایل مهم منطقه ای از جمله کره شمالی ، افغانستان و ایران به تبادل نظر پرداختند.
کاخ سفید در بیانیه خود درباره محورهای دیدار مجازی شب گذشته بایدن با شی جین پینگ افزود: رییس جمهوری آمریکا در این دیدار بر اهمیت مدیریت خطرهای راهبردی تاکید کرد.
بر اساس بیانیه کاخ سفید، بایدن در دیدار خود با شی خاطرنشان کرد که برای اطمینان از عدم حرکت رقابت به سوی درگیری و باز نگه داشتن خطوط ارتباطی معرفی "حفاظ های عقلانی" نیاز است.
رییس جمهوری آمریکا همچنین در مورد چالش های فراملی مانند امنیت سلامت که چین و آمریکا در آن منافع مشترکی دارند، گفت و گو کرد.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز قبل از دیدار بایدن و شی با اشاره به سفر رابرت (راب ) مالی نماینده ویژه کشورش در امور ایران به منطقه غرب آسیا اعلام کرد که واشنگتن برای دور جدید مذاکرات وین آماده می شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد که ما در طول شش دور پیشین مذاکرات در وین به صورت مرتب به همکاران خود در خلیج فارس و همچنین اسرائیل توضیح داده ایم و همانطور که ما برای دور هفتم مذاکرات آماده می شویم. این فرصتی است تا نقطه نظرهای خود را مقایسه کنیم و برای دور هفتم مذاکرات آماده شویم.
ند پرایس اضافه کرد که همانطور که ما به ۲۹ نوامبر (هشتم آذرماه/ زمان آغاز دور جدید مذاکرات) نزدیک می شویم، به رایزنی و هماهنگی نزدیک نیز ادامه خواهیم داد.
به گزارش ایرنا، دور جدید گفتوگوها بین ایران و گروه ۱+۴ در پایتخت اتریش قرار است هشتم آذرماه (۲۹ نوامبر) از سرگرفته شود.
پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ برجام از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
ایران برای دست یابی به موفقیت در مذاکرات سه شرط اصلی تعیین کرده است. اینکه ایالات متحده بپذیرد به عنوان مقصر وضعیت فعلی از این مسیری که رفته برمیگردد. برای بازگشت از این مسیر غلط تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی که بعد از خروج آمریکا از برجام اعمال کرده همه را یکجا به صورت موثر بردارد و مهمتر اینکه تضمین بدهد که هیچ دولتی در ایالات متحده مجدداً جهان و حقوق بین الملل را به سخره نخواهد گرفت و این شرایط را تکرار نخواهد کرد.
نظر شما