۲۶ آبان ۱۴۰۰، ۱۳:۵۸
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84545477
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح جهش تولید در اراضی دیم ۱۱۲ روستای کردستان به اجرا در می آید

سنندج- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: طرح جهش تولید در دیمزارهای استان در ۴۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ۱۱۲ روستای استان به اجرا در می آید.

به گزارش ایرنا، محمدفرید سپری روز چهارشنبه در جلسه بررسی روند پیشرفت اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای کردستان، با اشاره به اینکه جهش تولید یکی از مهمترین‌ طرح‌های کشاورزی استان است، اظهار داشت: ۴۸۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان زیر پوشش این طرح قرار می گیرد که بالاترین سطح در کشور را به خود اختصاص دادیم.

وی با اشاره به اینکه میزان سطح زیرپوشش طرح جهش تولید در استان طی سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته ۲.۵ برابر شده است، افزود: گندم، جو، نخود، عدس، دانه های روغنی و کلزا از محصولاتی است که در این طرح کشت شده و می شوند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: جو یکی از محصولات مهم استان است و از سهمیه ۹۰ هزار هکتاری تاکنون ۳۴ هزار هکتار آن کشت شده است و این کار باید با سرعت بیشتری پیش رود.

سپری با بیان اینکه ۱۰۰ درصد سهمیه ۲۶۰ هزار هکتاری گندم در دیمزارهای استان تحقق یافته است، افزود: از سهمیه ۴۰ هزار هکتار کشت نخود هم تاکنون ۳۴۹ هکتار کشت شده است که کشت این محصول تازه شروع شده و فرصت برای اجرای همه سهمیه وجود دارد.

وی اظهار داشت: از سهمیه ۱۲ هزار هکتار عدس هم ۳.۵ هکتار، از ۱۹ هزار هکتار علوفه هم یک هزار و ۱۹۹ هکتار و در دانه های روغنی هم از ۵۳ هزار هکتار ۲۵ هکتار تاکنون اجرایی شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به وضعیت بارندگی طی سال زراعی جاری تاکنون در این استان اشاره کرد و گفت: طی این مدت متوسط بارندگی در استان ۴۱ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۲۱ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت هم ۴۱.۹ درصد کاهش داشته است.

سپری یادآور شد: تلاش همه مدیران ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان های استان و کارشناسان پهنه ها باید در مدت باقی مانده از فصل کشت محصولات کشاورزی بیشتر شود.

کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار واحد دامی، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که بیش از ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha