دانشگاه رازی باید به مرجعیت علمی غرب کشور برگردد

کرمانشاه- ایرنا- رییس دانشگاه رازی با اشاره به تغییر معیارهای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها، گفت: لازم است با توجه ویژه به ملاک‌های رتبه‌بندی از جمله موضوع مهم ارتباط صنعت و دانشگاه، دانشگاه رازی را به اقتدار گذشته و مرجعیت غرب کشور برگردانیم و عقب‌ماندگی‌های آن را جبران کنیم.

به‌گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد نبی احمدی» روز چهارشنبه در مراسم تکریم و معارفه روسای جدید و قدیم دانشگاه رازی که با حضور مدیرکل حوزه وزارتی و مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشکده ادبیات دانشگاه رازی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه رازی در سال ۱۳۵۱ تاسیس و ۲ دانشکده زیرمجموعه آن نیز در استان‌های ایلام و کردستان ایجاد شد و در واقع این دانشگاه مرجعیت علمی غرب کشور را داشت اما طی دهه‌های گذشته شرایط به‌گونه‌ای رقم خورده‌است که همان دانشگاه‌های زیرمجموعه دانشگاه رازی مانند دانشگاه کردستان با فاصله جلو افتاده‌اند و در سطح‌بندی دانشگاه‌ها به‌مراتب وضعیت بهتری دارند.

او در عین‌حال گفت: البته این‌موضوع به‌هیچ‌عنوان متوجه دکتر اعلمی آل آقا ریاست سابق دانشگاه رازی به‌طور خاص نیست اما واقعیت این است که شرایط در وضع مطلوبی قرار ندارد و جبران این عقب‌ماندگی نیز نیازمند یک تلاش جدی است تا دانشگاه رازی به جایگاه والای گذشته برگردد.

رییس جدید دانشگاه رازی با بیان این‌که امروز درباره رسالت علم حرف‌های جدیدی زده شده‌ است، بیان کرد: این‌ موضوع تا حدودی سبب افت دانشگاه رازی شده و جبران این نزول نیز نیازمند ورود به ساحت‌های جدید علم است؛ در واقع اکنون دیگر تعداد مقالات، کتاب یا طرح‌های پژوهشی و همایش ملاک رتبه‌بندی نیست بلکه به‌عنوان نمونه ارتباط دانشگاه و صنعت یک معیار کلیدی برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها محسوب می‌شود.

احمدی بر ضرورت توجه به رویکرد نوین علمی در دانشگاه رازی تاکید کرد و گفت: همچنین لازم است که از ظرفیت‌های نماینده ولی‌فقیه در استان، استاندار، نمایندگان استان در مجلس و مجموعه مدیران استان در دانشگاه رازی استفاده کنیم زیرا نمی‌توانیم به‌صورت یک جزیره جدا عمل کنیم.

او گفت: دانشگاه رازی هم اکنون هفت هزار و ۴۶۰ دانشجوی کارشناسی، ۲ هزار و ۴۵۰ دانشجوی ارشد، ۲۶۰ دانشجوی دکتری عمومی، ۹۱۰ دانشجوی دکتری تخصصی و ۴۶۶ عضو هیات علمی در ۵۰ گروه آموزشی دارد.

احمدی در پایان با تقدیر و تشکر از زحمات و تلاش‌های دکتر اعلمی آل آقا گفت: حتما از تجربیات علمی ایشان در مدیریت دانشگاه استفاده خواهیم کرد.

دانشگاه رازی باید به مرجعیت علمی غرب کشور برگردد

پیش‌ از سخنان احمدی، مسئول نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه رازی نیز بر اهمیت و ارزش دانایی در نزد خداوند تاکید و بیان کرد: در روایات متعدد حتی خواب عالم ارزشمندتر از بیداری جاهل توصیف‌ شده است.

به گفته‌ حجت‌الاسلام «علی افشار»، تفاوت نگرش‌ها در جامعه نه‌تنها ایرادی ندارد بلکه نشانه پویایی در جامعه است.

او از تلاش مدیریت سابق دانشگاه رازی تقدیر کرد و گفت: رییس جدید دانشگاه نیز از چهره‌های جهادی و انقلابی است که امیدواریم در راستای عملکرد دولت امیدساز دکتر رئیسی، امیدهای تازه‌ای را در دانشگاه ایجاد کند.

همچنین رییس کانون صنفی اعضای هیئت‌ علمی دانشگاه رازی نیز از پایین بودن اعتبار و بودجه دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه رازی در مقایسه با بسیاری از دانشگاه‌های خارجی انتقاد و ابراز امیدواری کرد وزارت علوم در دولت جدید این‌ موضوع را مورد توجه قرار دهد و برای افزایش بودجه دانشگاه‌ها به‌ویژه بودجه پژوهشی در کشور تلاش کند.

به گفته‌ سالاری تا سال ۱۴۰۴ باید چهار درصد بودجه کشور به موضوع پژوهش اختصاص پیدا کند در حالی‌ که هم‌اکنون این میزان کمتر از یک درصد است.

در پایان این مراسم از خدمات و تلاش‌های دکتر محمدابراهیم آل آقا تقدیر و دکتر محمد نبی احمدی به‌عنوان رییس جدید دانشگاه رازی معارفه شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha